EN SV
Gör en Förfrågan
Förfrågan

Om landbaserad dykning på Bali

Indonesien har en ovanligt stor mångfald av marint liv och dykplatser. Landet har över 16 000 öar utspridda över ett enormt stort område runt ekvatorn. Här vid den så kallade koralltrianglen kan man bara föreställa sig den artrikedom som finns under havsytan. Bali är en av dessa 16 000 öar och förmodligen Indonesiens mest populära dykresmål. Hit kommer miljontals turister varje år för sol, bad, semester, uteliv, shopping, kultur, yoga, äventyr, utflykter och naturupplevelser men också för dykning. Med många utmärkta boenden att välja bland och olika områden som erbjuder landbaserad dykning på Bali har dykningen här vuxit enormt sista åren.

Bali lämpar sig för sin landbaserade dykning året runt men har sin högsäsong och bästa väder normalt mellan april -november. Jul- och nyår är så gott som alltid fullbokat men vädret kan vara lite lynnigt. Mest regn faller normalt under januari och februari. Den nordvästra delen av Bali är generellt sett öns torraste del och här odlar man och tillverkar till och med vin numera. Inga liveaboarder kör på Bali. Det är på grund av att det inte finns någonstans att söka skydd och ankra och all dykning är lätt att nå direkt från land.


Dykområden på Bali

Tulamben på Balis nordöstkust är ett välkänt dykresmål och det mest populära för dykning. Här får du en bra kombination av rev och fantastisk makrodykning. Här har du även vrakdykning vid Liberty wreck och Kubu wreck. Andra kända områden för landbaserad dykning på Bali är Secret Bay på öns nordvästra punkt. Candidasa i öster med väldigt bra dykning och inte minst blue lagoon. Amed på nordöstra sidan har fina rev och väldigt bra makrodykning. Puri Jati vid norra spetsen av Bali erbjuder mycket spännande och märklig makrodykning. Du har även möjlighet att göra en dagsutflykt till de berömda öarna Nusa Penida, Nusa Ceningan och Nusa Lembongan för en chans att dyka tillsammans med mola molas och mantor.

Även Balis nordvästra del har mycket att erbjuda dig som dykare. Här i Pemuteran Bay dyker du vid Menjangan Island och dess skyddade marinpark. Här finns riktigt fina korallrev och mycket fisk. En resa med landbaserad dykning här på Bali är inte riktigt komplett utan ett besök också till Ubud. Vi rekommenderar starkt att du spenderar någon eller några nätter i det här natursköna området mitt på ön eller varför inte kombinera med dykning i Sulawesi dit du lätt kan flyga och uppleva dykningen vid Bunaken och Lembeh utanför Manado.

T +46 (0) 301 22100   E info@scubatravel.se   Skype scubatravel

Fabriksgatan 13, 412 50 Gothenburg, Sweden

Nyhetsbrev

Missa inte våra erbjudanden och nyheter.Newsletter

Get the latest news and offers from Scuba Travel