PL EN SV
Gör en Förfrågan
Förfrågan

Om Tulamben

  • Lätt att göra utflykter till lokala byar eller ut i den vackra naturen
  • Perfekt för familjer
  • Bra utgångspunkt för dig som vill lära dig dyka

Tulamben på Bali är en liten fiskeby i nordöstra Bali och är en perfekt plats för dig som vill åka till Bali för att dyka. Det finns flera dykplatser bara en kort bilresa bort och dessutom har området ett eget vrak, USS Liberty som sjönk 1963. Tulamben ligger precis intill havet och kantas av vulkanstränder skapade av den närliggande vulkanen Mt Agung.

Är ni en familj som är sugen på äventyr, då kan vi verkligen rekommendera Tulamben. Dessutom är det en bra plats om någon i familjen vill lära sig att dyka, då här finns flertalet dykplatser som är enkla för nybörjare. Är det just en dykkurs som står i fokus, då rekommenderar vi att ni bor på Bali Dive Resort & Spa. De har pool samt ett eget husrev där du smidigt och lätt kan göra dina första dyk. Resorten är dessutom svenskdriven, vilket ger dig möjligheten till svensk instruktör/guide.

Om dykningen kring Tulamben

  • Många dykplatser på nära avstånd
  • Vrak, koraller och pelagiska arter
  • Det kända vraket USS Liberty

Flera av våra resorter ligger kring dykresemålet Tulamben och härifrån finns det gott om dykplatser inom ca 30 minuters radie som lämpar sig bra för både dykning, snorkling och fridykning. Mest känt är Tulamben för vraket USS Liberty, ett ånglastfartyg på 120 meter som år 1942 blev beskjutet av japanska flottan och bogserat till Tulamben för reparation. Väl på stranden tog hon in vatten och blev liggandes enda till år 1963 då vulkanen Agung fick ett stort utbrott. Det kraftiga utbrottet görde att USS Libertys för och akter bröts sönder och hon gled ut på djupare vatten. Vraket ligger idag ca 30 meter ut från stranden på ett djup mellan 5 och 30 meter. Omkring vraket finns det ett rikt marint liv med koraller i alla dess former samt rockor, triggerfish, pufferfish, drakfisk, bumphead papegojfisk, clownfisk, skorpionfisk, kejsarfisk, barracuda och även hajar. Vraket har flera penetreringsmöjligheter och genomsim.

Tulamben har också mycket annat att erbjuda, här finns den spektakulära sluttningen Batu Kelibit, vacker väggdykning och färggranna korallträdgårdar. Dykområdet Amed ligger bara 20 minuter bort och erbjuder fantastiska strömdyk, imponerande korallrev och chansen att se stora pelagiska arter.

T +46 (0) 301 22100   E info@scubatravel.se   Skype scubatravel

Fabriksgatan 13, 412 50 Gothenburg, Sweden

Nyhetsbrev

Missa inte våra erbjudanden och nyheter.Newsletter

Get the latest news and offers from Scuba Travel