EN SV
Gör en Förfrågan
Förfrågan

Bahamas Tigerhaj och Hammarhaj liveaboard safari

Norr om Grand Bahama ligger Tiger Beach. Det är vida känt för sitt klara och lugna vatten och anses bland professionella fotografer och filmare för att vara det bästa hajresmålet i världen. Här möter du tiger-, hammar-, citron-, sköterske- och karibisk revhaj. Har du turen på din sida kan det bli ännu fler arter. Den här dykresan passar dig och dykare som har haj högt upp på önskelistan. Du som har en dröm om att möta hajar på nära håll, och då menar vi riktigt nära. Längre söderut ligger Bimini Islands och här är det känt för just hammarhaj och särskilt stor hammarhaj ses här ofta.

I området finns andra dykplatser där du också ser gott om haj. Hajarna är fokus för den här turen men för att få lite mer variation i dykningen besöker du i också andra platser

Bull Run: Tre mycket stora, högprofilerade och färgglada korallhuvuden som är placerade där det finns en stor yta med sand i mitten, nästan som en arena. När du simmar runt korallhuvudena kan du se och fotografera många stora och små marina djur. Mestadels den karibiska revhajen ser du här men även andra arter kan komma på besök och de kan komma väldigt nära. När du får en tjurhaj i området är det av någon anledning så att revhajarna inte hänger med lika mycket. Med de färgglada korallhuvudena, allt marint liv och hajarna runt omkring är det lätt att tillbringa hela dagen på denna plats.

Hesperes: Ett grunt vrak täckt med stim av jacks, snappers, massor av ängelfiskar, ålar, grupperingar, ibland ammhajar eller sköterskehaj och sköldpaddor. Vraket är även känt som Stingray Wreck på grund av det antal stingrockor man kan se i sandområdena runt vraket.

Minst en eftermiddag under resan kommer att ägnas åt ett dyk vid det område som kallas "Tiger Beach".  Både karibiska revhajar, citronhajar och tigerhajar är kända för att frekventera området. I Bimini kommer du att dyka bland färgsprakande korallrev, branta väggar, tunnlar och grunda vrak med massor av hajar. Bimini är särskilt känt för hammarhajar

Bahamas Tiger- och hammarhaj safari, Map by Aggressor Liveaboard & Adventures

På båtarna vid Tiger Beach tillämpas ibland en så kallad “open pool diving” eller "open deck". Det betyder att eftersom dyken är såpass grunda så kan du välja att göra flera dyk per dag under dagtid när du själv känner för det. Som gäst ansvarar du själv för din dykprofil. Du har också möjligheten att besöka några av öarna.

Läs mer om dykplatserna och turerna här:

Bahamas Master (engelsk PDF)

Bahamas Aggressor (engelsk PDF)

 

Vad är inkluderat i ett liveaboardpaket?

  • 7 till 10 nätter beroende på schema och båt,del i dubbelrum med eget badrum
  • Alla måltider och dryck ombord(exkl. alkohol och juice)
  • 3-4 dyk per dag med guide
  • 12L-flaska, vikter och viktbälte

T +46 (0) 301 22100   E info@scubatravel.se   Skype scubatravel

Fabriksgatan 13, 412 50 Gothenburg, Sweden

Nyhetsbrev

Missa inte våra erbjudanden och nyheter.Newsletter

Get the latest news and offers from Scuba Travel