EN SV
Gör en Förfrågan
Förfrågan

Bahamas safari

Norr om Grand Bahama ligger Tiger Beach. Det är vida känt för sitt klara och lugna vatten och anses bland professionella fotografer och filmare för att vara det bästa haj-resmålet i världen. Här möter du tiger-, hammar-, citron-, sköterske- och karibisk revhaj. Har du turen på din sida kan det bli ännu fler arter.

Denna resa passar dykare som har haj högt upp på önskelistan och som har en dröm om att möta hajar på nära håll, och då menar vi riktigt nära.

På båten tillämpas en så kallad “open pool diving”. Detta betyder att eftersom dyken är såpass grunda så kan du välja att göra flera dyk per dag mellan 08:00 och 22:00 när du själv känner för det. Som gäst ansvarar du själv för din dykprofil. Du har också möjligheten att besöka några av öarna.

Vad är inkluderat i ett liveaboardpaket?

  • Transfers flygplats - båt t/r
  • 7 eller 10 nätter i del i dubbelrum med eget badrum
  • Alla måltider och dryck ombord(exkl. alkohol och juice)
  • 3-4 dyk per dag med guide
  • 12L-flaska, vikter och viktbälte

Highlights

Tiger Beach - Tiger Beach ligger på ön Grand Bahamas västsida, och är världskänt för möten med tigerhajar och citronhajar på vit sand i grunt vatten. Denna plats är idealisk för undervattensfotografer. Här har du chans att förutom tiger- och citronhaj se hammarhaj, sköterskehaj och tjurhaj, som då och då tittar förbi.

Fish Tales - Ett annat riktigt bra ställe att se haj. Här kan du se citronhaj, karibisk revhaj, sköterskehaj och tigerhaj. Dykplatsen ligger väldigt nära Tiger Beach, men är ett lite djupare dyk.

Lighthouse - Inte långt från Tiger Beach finner du även denna dykplats, som också erbjuder stora chanser att se haj, såsom hammarhaj, tigerhaj, citronhaj och sköterskehaj. Om du har tur får du även se tjurhaj.

Sugar Wreck - Detta vrak är ett 110 meter långt stålskepp som sjönk för ca 100 år sedan. Här kan du dyka med den bofasta gröna muränan, enorma snapperstim, falsk karettsköldpadda (loggerhead sea turtle), bläckfisk och sjöterskehaj. Eftersom vraket ligger väldigt grunt (7 meter), kommer du att ha gott om tid att utforska det.

Liveaboard som erbjuder denna safari

T +46 (0) 301 22100   E info@scubatravel.se   Skype scubatravel

Fabriksgatan 13, 412 50 Gothenburg, Sweden

Nyhetsbrev

Missa inte våra erbjudanden och nyheter.Newsletter

Get the latest news and offers from Scuba Travel