EN SV
Gör en Förfrågan
Förfrågan

Azorerna Madeira Algarve i Portugal

Atlanten har fantastiskt bra dykning med många dykplatser i Europa. Azorerna, Madeira och Algarve i Portugal erbjuder underbar och variationsrik dykning. Dyk på vrak i Algarve eller bege dig till Azorerna, ibland kallat Europas eget Galapagos. Här har du ofta sikt på upp till 30 meter vid fastlandskusten och ute vid öarna i Azorerna oftast mycket mer. Det går att dyka här året om, men varmast i vattnet har du under sommaren och tidiga hösten. Det finns bara landbaserad dykning här och inga liveaboarder då det hade varit perfekt i Azorerna. Madeira är en underbar ö för dig som söker en aktiv semester eller vackra miljöer.


Azorerna

Dykningen i Azorerna och Algarve här i Portugal bjuder dig på till exempel vrak, grottor och vulkaniska formationer. Bland det marina livet kan du få se mantor, delfiner och - om du har tur - klumpfisk. Azorerna är en av de bästa platserna i världen att få se blåhaj. Här är chanserna också goda att få se valhaj under säsong. En annan populär aktivitet är att åka ut och snorkla med valar eller bara valsafari i båt. Det är även ett bra resmål för dykare som intresserar sig för makrofotografering då det finns gott om smått marint liv, nudingar, bläckfisk, kräftdjur och annat. Ibland ser du också sköldpaddor här i de klara vattnen och de kommer till och med hit för att lägga ägg. Här finns också grottor och dramatiska klippformationer, rester av vrak och fräcka väggdyk. Var beredd på att det kan vara strömt ibland.


Algarve

Algarve har riktigt bra vrakdykning och ger dig mer att göra på land med vacker natur och trevliga utflykter. Här har du vackra stränder och ett perfekt ställe för familjesemester eller för dig som vill ta dykcertifikat och lära dig dyka är det här en underbar destination.


Madeira

Erbjuder vrakdykning, grottor, ett rikt marint liv och väldigt mycket att se och göra också ovanför ytan. Vacker natur, bra dykning, bra mat, möjlighet till en ritkigt aktiv semester. Madeira är också väldigt bra för att ta dykcertifikat. Madeira är en ö för alla. Familjer, par, grupper eller om du reser själv och vill uppleva dykning i Atlanten

I Portugal finns något för alla dykare. Även om du inte är dykare så är Azorerna något för dig. Här kan du åka ut då på både val- och delfinsafari och få chansen att uppleva det många drömmer om: att i det vilda möta havets jättar. Naturen är vacker, maten är bra och människor är vänliga. Det är ett perfekt resmål för dig som vill uppleva bra dykning eller sköna bad och snorkling. Men också ha semester och bara kunna koppla av och uppleva skön natur.

Reseinformation Portugal

  • Tidszon: -1 GMT
  • Valuta: Euro
  • Språk: Portugisiska och engelska.
  • Vatten: Det går bra att dricka kranvattnet, men det finns även både inhemskt och importerat vatten på flaska.
  • Visum: Behövs ej då det är en del i EU.
  • Hälsa: Stelkrampvaccination är alltid rekommenderat, kontakta din närmsta vaccinationsklinik för rådgivning. Portugal har en god standard när det gäller medicinska behandlingar och det mesta går att köpa på apoteken.
  • Tryckkammare: På fastlandet finns tryckkammare i Portimao och Faro. Det finns två kammare på öarna: en finns på sjukhuset i Faial och den andra är i Sao Miguel.
  • Landsnummer: +351
  • El: 220 v, Europesiska uttag.

T +46 (0) 301 22100   E info@scubatravel.se   Skype scubatravel

Fabriksgatan 13, 412 50 Gothenburg, Sweden

Nyhetsbrev

Missa inte våra erbjudanden och nyheter.Newsletter

Get the latest news and offers from Scuba Travel