PL EN SV
Gör en Förfrågan
Förfrågan

Portimao

  • Fantastisk vrakdykning
  • Kombinera bra dykning med fantastisk mat, dryck och landupplevelser
  • Ett familjevänligt resmål som är utmärkt för dig som vill börja dyka 

Barlavento regionen i Algarve är känt för sina fantastiska sandstränder, vackra kustklippor och lugna vatten – och det är en dykdestination som erbjuder varierande dykning under en stor del av året.  

Regionen har goda flygförbindelser och kommunikationer som underlättar för resenären. Förutom fantastisk dykning finner du en spännande kultur och historia tillsammans med vacker natur. Med sitt stora utbud utöver dykningen är Portimao med dess omgivningar ett utmärkt resmål för familjer. 

Dykning i Portimao

  • Vrakdykning och det unika Ocean Revival Project  
  • Dykning på ”nära håll” som erbjuder stor variation under stora delar av året.  
  • Utmärkta miljöer för undervattensfotografering 

Dykdjupen varierar mellan 10 & 20 meter och dykningen passar de flesta dykare. Det finns även områden för den mer tekniska dykaren med djup på nedåt 60 meter. Dykplatserna innefattar arkeologiska vrak samt vrak från såväl första- som andra världskriget men också rev- och väggdyk.  

2012 skapades ”vrakparken” Ocean Revival Underwater Park som är öppen för alla dykare och som har gjort platsen än mer unik. Det är ett projekt som utvecklades ur en passion och ett totalt engagemang. Ocean Revival vrakpark har skapats genom att fyra skepp ur den portugisiska flottan har sänkts i ett relativt litet område. Här skapas – på ett hållbart sätt – idealiska miljöer för att utveckla en biologisk mångfald och det ges också unika möjligheter till marinbiologiska studier.  

Förutom varierande vrakdykning finns det även möjlighet att dyka både rev- och väggdyk. Här finns en undervattensmiljö som erbjuder en rik flora och fauna och det är även en utmärkt miljö för undervattensfotografering. På sommaren varierar vattentemperaturen mellan 18 & 22 grader och dykningen är bra även under höst och vår. Mestadels sol och fint väder garanterar ett skönt klimat under resan.  

T +46 (0) 301 22100   E info@scubatravel.se   Skype scubatravel

Fabriksgatan 13, 412 50 Gothenburg, Sweden

Nyhetsbrev

Missa inte våra erbjudanden och nyheter.Newsletter

Get the latest news and offers from Scuba Travel