-->
SV
Gör en Förfrågan
Förfrågan
Kontaktbild

Vem är Jennie?

Jag blev helt betagen av undervattensvärlden, dess invånare och mystik när jag för 16 år sen började med dykning i mörka Östersjön och den känslan håller i sig än i dag. Jag dyker så ofta jag kan för att upptäcka och lära mig mer. Min nyfikenhet är aldrig stillad och jag dyker lika gärna i tropiska varma vatten som hemma under lite mer utmanande och kallare förhållanden.

Jag bor i Sveriges ”dykmecka” Lysekil, för att komma närmare havet och lättare få tillgång till något av Sveriges mest artrika dyk vatten. För att bättra på mina kunskaper om livet under ytan och möjligheter till att ta bättre foton så har jag studerat marinbiologi, fiskekologi och fiskfysiologi. Mitt stora intresse har lett mig till en mängd erfarenheter vad gäller dykningen och fotograferingen och jag har haft möjligheten att resa massor och har arbetat som dykguide i spännande länder såsom Thailand, Egypten och på Kanarieöarna.

Ett av mina absoluta favoritresmål är Filippinerna med sin artrikedom och fantastiska möjligheter till att studera de allra minsta marina djuren på nära håll, antingen genom ett objektiv eller bara med blotta ögat. Jag har spenderat många månader runt om i detta härliga örike och känner väl till landet, dykningen och människorna.

Jag har varit ordförande i Svenska Sportdykarförbundets UV-Foto kommitté. Där arbetar vi för att utveckla regler för tävlingar, material till kurser och anordnar workshops. Tillsammans med mina kollegor har jag haft nöjet att organisera Svenska Mästerskapet i UV-foto, varit domare i Nordiska Mästerskapet och i fototävlingen ”Vraket i bild” och lagkapten åt det Svenska landslaget i Världsmästerskapet i Turkiet. 

Under åren har jag träffat dykare och fotografer som inspirerat mig, guidat och hjälpt mig att utvecklas och det är precis det jag hoppas kunna göra för andra.

Läs mer om mig här: jenniesoriano.com

Jennies tidigare gruppresor:

  • Norra Sulawesi Indonesien - oktober 2019

Jennies kommande gruppresor:

T +46 (0) 301 22100   E info@scubatravel.se

Fabriksgatan 13, 412 50 Gothenburg, Sweden

Nyhetsbrev

Missa inte våra erbjudanden och nyheter.Newsletter

Get the latest news and offers from Scuba Travel