PL EN SV
Gör en Förfrågan
Förfrågan
Kontaktbild

Vem är Ingvar?

Under hela mitt liv har jag varit intresserad av biologi och då inte minst det marina livet. Mitt intresse för både dykning och fotografi startade ungefär samtidigt, så tidigt som 1970. Min första undervattensbild tog jag faktiskt redan i början av 1970-talet i Arild, med en lånad Nikonos II. Men de båda intressena förenades på allvar först 2001, när jag gick över från analog till digital utrustning och tog med mig kamerautrustningen under ytan på allvar. En första kick blev en UV-fotosafari i Röda havet med ny kamerautrustning och under Anders Salesjös handledning.

Idag har jag avverkat mer än 1000-tal kameradyk och hunnit med att både vinna tävlingar och ha egna utställningar. Men särskilt roligt tycker jag det är att skapa förutsättningar för fotointresserade dykare att träffas och utvecklas tillsammans - kanske för att jag själv har haft så stor glädje och nytta av sådana arrangemang. Därför har jag engagerat mig i utbildningsfrågor och bl a ordnat workshops och seminarier i UV-foto under en rad år, bl a i samarbete med tidningen DYK och webbplatsen digideep.com. Under perioden 2008-2012 var jag även ordförande i Svenska Sportdykarförbundets UV-fotokommitté, där jag fortfarande är aktiv. Jag har genom åren varit med och arrangerat en rad utbildningar och tävlingar i förbundets regi.

I april 2008 medverkade jag också för första gången som fotolärare på en UV-fotosafari i Röda Havet med Scuba Travel. Sedan dess har vi utvecklat detta koncept tillsammans!

Ingvars kommande gruppresor:

  • Knölvalar i Silver Banks - feburari 2019

T +46 (0) 301 22100   E info@scubatravel.se   Skype scubatravel

Fabriksgatan 13, 412 50 Gothenburg, Sweden

Nyhetsbrev

Missa inte våra erbjudanden och nyheter.Newsletter

Get the latest news and offers from Scuba Travel