-->
SV
Gör en Förfrågan
Förfrågan
Kontaktbild

Vem är Bent?

Bent är en erfaren dykare och resenär med ett livslångt och mycket stort intresse för djur, växter och ekosystem. Mycket intresserad av biologi, och kombinerar intresset med att vara lektor i ekologi vid Umeå universitet. Bent undervisar i och forskar bl. a.  om tropisk ekologi, och specifikt om symbios på korallrev. Bent är mycket intresserad av att sprida kunskap om biologi i största allmänhet, och mer specifikt om de många väldigt märkliga djur och växter som man hittar i tropikerna. Ett specialintresse är olika typer av symbioser, där korallreven har många ypperliga exempel på hur olika arter på gott och ont lever tillsammans. Han började dyka i början av 90-talet och har privat, genom jobbet samt via uppdraget som reseledare besökt många länder genom åren. Bent är även en erfaren naturfotograf, som har illustrerat många olika skrifter, och har skrivit och illustrerat en bok om korallrevens ekologi. Just nu håller han på med en lärobok i ekologi. Under de senaste åren har Bent som expert medverkat i mer än 100 olika tv-program, med fokus på djur, ekologi och biologi.

Givetvis är det fantastiskt roligt att få se en manta, en valhaj eller någon annan av havets stora innevånare. Dock tycker Bent att mindre arter, såsom putsarfiskarna som rensar parasiter från mantan, lotsfiskarna som simmar före valhajen och skyddas av närheten till jätten, eller någon annan av de många små arterna med en spännande historia bakom sin tillvaro är ännu mer intressanta. Det innebär också att Bent aldrig har tråkiga dyk, eftersom det alltid går att hitta små saker att studera även på dyk där jättarna bestämmer sig för att lysa med sin frånvaro.

Bent har dykt sedan 1999 och har jobbat som reseledare på dykresor sedan 2005. Genom sitt stora intresse för biologi har nytta kunnat förenas med nöje. Bent har dykt i det mesta av världens varma vatten, men fokuserar för närvarande mest på Indonesien och Filippinerna. På resor med Bent kommer det att finnas möjlighet att få hjälp och tips med sitt fotograferande, att få hjälp med att reda ut vad man sett under dyken, samt att på olika sätt, ofta kortare och informella föreläsningar, få mer sammanhängande information om olika aspekter av korallrevs ekologi.

För dig som vill veta mer om Bent och läsa en del om hans olika projekt kan du kika här: > https://bentmedia.me/

 

Bents tidigare resor

  • Anilao, Filippinerna i november 2022
  • Södra Leyte, Filippinerna i oktober 2023

Bents kommande gruppresor:

T +46 (0) 301 22100   E info@scubatravel.se

Fabriksgatan 13, 412 50 Gothenburg, Sweden

Nyhetsbrev

Missa inte våra erbjudanden och nyheter.Newsletter

Get the latest news and offers from Scuba Travel