PL EN SV
Gör en Förfrågan
Förfrågan

Intervju med Daniel Benér, VD på Scuba Travel

1. Hur har ni det nu på kontoret dagar som denna?
På kontoret är det tyst och lugnt i de här dagarna då Scuba Travels personal arbetar hemifrån för att minska smittspridningen.

Vi har gått igenom en period där vi haft ett stort fokus på att få hem samtliga kunder som har varit ute och rest med oss när epidemin fick sitt utbrott i världen. Det var en hel del utmaningar där men vi har lyckats få hem samtliga kunder vilket glädjer oss mycket. Vi är just nu inne i en fas där vi ombokar våra kunder som har en planerad resa som påverkas av UDs avrådan för icke nödvändiga resor, vi arbetar oss successivt framåt och följer datumordningen. Vi kommer att ta hand om samtliga kunder så ifall du inte har blivit kontaktad ännu så ber vi dig om lite tålamod. Det är kul att så många kunder är villiga att genomföra sina resor med oss trots att de kommer att bli senarelagda. 

2. Vad gör ni om dagarna?
Vi har en del förfrågningar från kunder som vill boka in resor under hösten och vintern 2020  samt under 2021 och det glädjer oss. Även när det är svåra tider i hela världen där många människor far illa i denna epidemin, vilket är fruktansvärt. Är jag ändå övertygad om att man som människa behöver ha något att se fram emot. Vi har det stora nöjet att arbeta med dykresor och många av våra resor är för många rena drömupplevelser, något man kanske ha sparat till länge och sett fram emot. Vi är glada att många kunder historiskt sett har valt att boka med oss och det känns som att så är även fallet framöver. Många ser det också som en bra möjlighet att få lite extra guldkant på sin resa då många av våra operatörer erbjuder lite extra fina erbjudanden just nu. 

3. Är alla kunder hemma nu från sina resmål?
Samtliga kunder är nu hemma från sina resor, vilket glädjer oss.

4. Något annat ni gör just nu kopplat till Covid-19?
Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och samtliga anställda på Scuba Travel arbetar nu hemifrån, detta för att minska smittspridningen i samhället. Våra operatörer ser till att hålla sina resort och liveaboards rena och har skapat rutiner för desinfektion av gemensamma utrymmen och hyrutrustning och social distansering på plats.

5. Vad har varit den mest utmanande plats ni tagit hem kunder ifrån?
Vi hade två rejäla utmaningar med att få hem kunder från Bali och Maldiverna. Eftersom flygen hela tiden ställdes in med kort varsel och möjligheterna att få kontakt med flygbolagen var näst intill omöjlig fick vi köpa helt nya flygbiljetter för kunderna. Men vi är glada att alla kom hem och hade tålamod i den process som behövdes för att få hem dem.

6. När börjar resorna igen för era kunder?
Scuba Travel är redo att boka nya resor åt våra kunder! Men vi följer de bestämmelser som finns och följer helt och hållet UDs riktlinjer när det kommer till deras avrådan. Jag tror, som jag har nämnt innan, att det är viktigt för människor att ha något att se fram emot. När man arbetar hårt och sparat till sin semester så är det viktigt att också genomföra den. Framförallt för sin egen del så att du får nya upplevelser och erfarenheter. Men också för att hjälpa operatörerna på slutdestinationerna som inte alltid har samma stöd från sin regering när det kommer till olika räddningspaket. Det som oroar mig är att skydden för marinparkerna kommer att börja minska nu när turismen försvinner. Eftersom turismen har varit den största anledningen till att behålla dem eftersom befolkningen tjänar mer på att sälja dykningen till turister än att fiska upp fisken.

7. Sist men inte minst, vart drömmer du dig bort just nu?
Jag drömmer mig bort till Sualwesi just nu. Jag hade en resa bokad dit som tyvärr påverkas av Corona viruset och jag håller på att omboka den just nu, vilket är viktigt tycker jag av de anledningarna som jag nämnde innan. Våra kunder kommer kunna följa mig på min resa till Sulawesi och det är ett fantastisk resmål som har så mycket att erbjuda när det kommer till dykning och härlig avkoppling på resort. 

T +46 (0) 301 22100   E info@scubatravel.se   Skype scubatravel

Fabriksgatan 13, 412 50 Gothenburg, Sweden

Nyhetsbrev

Missa inte våra erbjudanden och nyheter.Newsletter

Get the latest news and offers from Scuba Travel