EN SV
Gör en Förfrågan
Förfrågan

Angående corona-viruset och hur det påverkar bokade resor med Scuba Travel

Situationen med corona-viruset ändrar sig kontinuerligt. Vi på Scuba Travel håller oss löpande informerade om situationen på de dykdestinationer som vi arrangerar resor till. 

 

Att resa i en Pandemi

Vi lever nu i en värld som ser annorlunda ut jämfört med i början av 2020. Med olika restriktioner runt om i världen för att se till att Covid-19 inte sprider sig mellan länder och kontinenter. Det är många av våra kunder som har haft resor som har påverkats av UDs avrådan och de flesta har valt att omboka sina resa till ett senare tillfälle, vi är tacksamma för er som väljer att skjuta upp er resa med oss istället för att avboka. Vi tror att det är viktigt för dig att ha något roligt att se fram emot i de här tuffa tiderna!
 
Det finns ett antal länder som UD för närvarande inte avråder ifrån och länderna välkomnar också turister från Norden. Ifall du är intresserad av vilka länder detta är så är du välkommen att höra av dig till oss.

Det finns dock kunder som väljer att boka resor med oss trots att UD har en avrådan till resmålet. Går det att resa till länder som UD nu avråder ifrån? Ja det går att göra och vi kommer att se till att du får en fantastisk dykresa med oss som kommer genomföras på ett säkert sätt. Det är vitkigt att du som kund ser till att informera dig om vad som gäller när man reser när UD har en avrådan. Nedan följer ett antal texter som är värdefull för dig att läsa igenom om du vill resa under pandemin på ett säkert sätt.

Det finns massor av fina rabatterade erbjudanden på många av våra destinationer och tänk dig hur få dykare det är i vattnet! Våra destinationer är säkra och vi har använt dem i många år, frånsett pandemin så finns det inga andra anledningar till avrådan till dem här länderna från UDs synsätt.
 
Det är dock viktigt att du som kund känner till förutsättningarna för att genomföra en resa under denna perioden.

Vad innebär en UD avrådan?
UD:s reseavrådan är inte likställt med ett utreseförbud utan en rekommendation att inte resa på grund av att säkerhetsläget i flera länder är snabbt föränderlig och ett skäl till avrådan kan vara exempelvis risk för smittspridning av Covid-19. UD har även svårt att garantera konsulär hjälp samt bistå svenskar med hjälp på resmålet på grund av den omfattande pandemin som är utbredd över hela världen.

Går det at resa när UD avråder?
Ja det går bra att resa till länder som UD avråder ifrån, ifall avrådan är generell och beror på pandemin. Det är dock viktigt att se till  du har rätt reseförsäkring, att du ser till att landet tillåter inresa från Norden och att landet har stabila flyg. Allt detta kan vi hjälpa dig med så att du kan känna dig trygg på din resa.

Inreserestriktioner till destinationslandet
Det är dock inte bara UD avrådan som påverkar resandet utan även destinationslandet måste vara beredd att ta emot turister från det specifika landet som du reser ifrån. Scuba Travel håller koll på samtliga länder som vi skickar kunder till och vad som gäller både när det kommer till UD avrådan och inreserestriktioner till våra olika destinationer. Ifall du är intresserad av att komma iväg på en resa så är du välkommen att höra av dig till oss så ska vi ge dig förslag på lämpliga destinationer.
 
PCR-test
Många länder har nu öppnat upp sina länder till tursiter, men de kräver oftast att du har genomfört ett PCR-test (Covid-19 test) innan avresa. Vi på Scuba Travel kan erbjuda dig att genomföra detta med vår samarbetspartner Vaccina som har en riksomtäckande testningsförmåga med PCR-tester. Vid bokning med oss erbjuder vi dig som kund en rabatterad kostnad av PCR-testet till 1 395 SEK (ordinarie pris hos Vaccina 1 495 SEK). Testet kan antingen genomförs på utvalda apotek i Apoteksgruppen eller att du får ett test hemskickat till dig som du genomför och skickar till deras labb i Stockholm. Vaccina garanterar ett svar inom 24 timmar från testtillfället ifall du genomför testet i Stockholm och 72 timmar utanför Stockholm. Då får man också ett reseintyg av Vaccina som är godkänt av en läkare ifall svaret är negativt på testet.

Reseförsäkring
När du reser under en UD avrådan så är det viktigt att se över sitt försäkringsskydd under resan. Vanligtvis är det så att reseförsäkringen i din hemförsäkring inte gäller när UD har en avrådan, om så är fallet kan Scuba Travel erbjuda en reseförsäkring genom vår samarbetspartner Gouda. Försäkringen som vi nu har möjlighet att erbjuda är i samarbete med Gouda och täcker om du skulle insjukna med Covid-19 på samma sätt som andra sjukdomar. Försäkringen är heltäckande med ersättning för sjukvård, hemtransport om man blir allvarligt sjuk, ersättning för förlorade semesterdagar (max tak finns), samt ersättningsresa om mer än halva semesterresan går förlorad. Ifall du vill ha mer information eller pris förfrågan om denna försäkringen så är du välkommen att höra av dig till oss.
 
Avbeställningsskydd
Det kan uppstå oförutsedda händelser innan avresa som gör att du inte kan åka på den tilltänkta resan. Det är då viktigt att du har ett avbeställningsskydd som gäller för resor som genomförs när UD har en avrådan. Vi kan erbjuda Gouda avbeställningsförsäkring som exempelvis ger dig rätten att avboka resan ifall du skulle få ett positivt PCR-test innan avresa. Det skulle även gå att få ersättning ifall du skulle få en sjukdom eller skada som innebär att du inte kan genomföra dykningen på den tilltänkta resan, läkarintyg krävs. Avbeställningsförsäkringen kostar 6% av resans pris.
 
Paketreselagen
För dig som bokar en resa och vet om att UD avråder under tilltänkta resedatumen vid bokningstillfället, kan inte avboka resan med hänvisningen till paketreselagen. Men om destinationslandet väljer att stänga landet för inresande turister kan du hänvisa till paketreselagen och få möjlighet att boka om resan till andra datum eller kräva pengarna tillbaka. För dig som bokar en resa utanför UD:s avrådan så gäller paketreselagen.

Att resa under en pandemi går bra, men det är viktigt att man har all information klar för sig och håller sig uppdaterad om det föränderliga läget. Scuba Travel tar gärna rollen att guida, boka och genomföra din resa på ett säkert sätt. Vi ser fram emot att hjälpa dig med din kommande dykresa, oavsett om den sker nu eller vid ett senare tillfälle!
Skicka oss en förfrågan för exakt reseförslag samt pris för dig som reser på egen hand. Har du frågor? Hör av dig till oss på 0301 - 22 100 eller info@scubatravel.se.

T +46 (0) 301 22100   E info@scubatravel.se   Skype scubatravel

Fabriksgatan 13, 412 50 Gothenburg, Sweden

Nyhetsbrev

Missa inte våra erbjudanden och nyheter.Newsletter

Get the latest news and offers from Scuba Travel