Maldiverna
Maldiverna är en republik som ligger i Indiska oceanen och som består av cirka 1 200 öar. Antalet varierar faktiskt beroende på hög- eller lågvatten. Cirka 200 av öarna är bebodda. Maldiverna består av 26 naturliga atoller och flera korallrev. Det är ett av världens plattaste länder med en naturlig högsta punkt på 2,3 meter över havet. Maldiverna är idag ett av de mest populära länderna för dykresor med en liveaboard.
Väderförhållanden
Maldiverna har två olika säsonger. Den nordostliga monsunen som är mellan december och april med lite regn och vind och stabilt väder i främst de östra atollerna. Den sydvästliga monsunen är mellan maj och oktober med i regel mer regn och starkare vindar. Fördelen med Maldiverna är att det sällan är extrema väderförhållanden. Du kan åka när som helst på året och vinden är sällan ett problem för dykningen. November är en omställningsmånad och vädret kan variera men dykningen är i regel fantastiskt bra.
Bo på Maldiverna, resort eller liveaboard

Om du vill du besöka Maldiverna så kan du välja hur du vill bo. Du kan bo på en resort av de cirka 100 turistöar som finns utspridda över olika atoller. Ett alternativ till resortboende är att bo på ett så kallat guesthouse. Då bor du på en ö som är bebodd av loklabefolkningen istället. Du kan också boka liveaboard. När du bokar en liveaboard så bor du på en av våra båtar vi jobbar med under hela eller delar av din semester. Fördelarna med en liveaboard är att du kommer till flera olika platser och kommer till den bästa dykningen i Maldiverna. Ombord på din liveaboard har du allt du behöver och ombord ingår såklart helpension med tre måltider per dag och ofta också någon form av snacks.

Öar och transporter Maldiverna
En typisk ö består av korallsand, någon typ av vegetation och kokospalmer. Du går ofta runt hela ön på 20-30 minuter. Några öar är mindre och tar bara några minuter att strosa runt och några är större och tar upp emot en timme. Det är ofta sandstrand runt större delen av ön men ibland kan det vara träd och vegetation som växer ända ut till vattnet. Om du ska någonstans längre bort på Maldiverna så åker man i regel båt men för längre transporter finns också flyg.
Dykning
I princip all dykning i Maldiverna sker med båt. För att uppleva Maldiverna på det bästa sättet ska du absolut åka med ut båtturer. Det är ute i havet du får de bästa upplevelserna och kan se så mycket som möjligt. Liveaboard är ett fantastiskt sätt att få se och uppleva Maldiverna från havet. Från resorterna görs dagligen turer ut till olika dykplatser. I regel erbjuds också dykning direkt från land. Har du tur kan du se sköldpaddor, små revhajar och annat direkt vid husrevet men som sagt. Dykningen ute till havs är klart bäst.
Liveaboard i Maldiverna

När du åker till Maldiverna så måste du ta chansen att dyka eller snorkla. Det finns flera tusen fantastiska dykplatser, och vill du få ut så mycket som möjligt av din dykresa så ska du boka en liveaboard.  En liveaboard är det klart bästa alternativet för en en dykresa till Maldiverna. Du dyker då hela tiden på de bästa platserna, och eftersom du bor på båten kan ni plocka ut de bästa dykplatserna i ett större område – Se Avgångar.

Dykteknik
Många av dina dyk kommer att ske i strömt vatten. Om du aldrig har dykt i strömt vatten förut, så har du missat något. Det är helt fantastiskt då du inte behöver simma alls. Du kan helt enkelt bara avväga dig och hänga med strömmen. När dyket är slut så hämtar din båt upp er. Ni behöver alltså inte ens simma tillbaka.
Specialkurs i strömdykning på din liveaboard
För att få ut så mycket som möjligt av din dykresa till Maldiverna rekommenderar vi en kurs i strömdykning. En så kallad PADI Drift Diver-kurs är en ypperlig chans att få tips och idéer av professionella instruktörer om vad som är bra att tänka på när du dyker i strömt vatten. Du lär dig tekniken mycket fortare under kursen och kommer att öka din dyktid. I många fall kan du dubbla sin dyktid om du rör dig på rätt sätt i strömmen. Boka gärna kursen samtidigt som resan.
Fisk och djurliv under din liveaboard i Maldiverna

Maldiverna har en mycket stor marin biologisk mångfald. När du bokar din liveaboard så har du goda chanser att få se det mesta som du har drömt om. Det spelar ingen roll om du gillar små ovanliga fiskar, eller bara vill se stora fiskar. Maldiverna kan erbjuda allt också stora hajar som hammarhaj, sköterskehajar, tigerhaj och många andra arter. Är du intresserad av att få se och dyka med manta och valhaj? Kontakta oss för information om vilken säsong du ska boka din dykresa, på tel: 0301-22100 eller kontakta oss direkt här för bokning.

Annan Information