EN SV
Gör en Förfrågan
Förfrågan

Liveaboard Maldiverna

Liveaboard Maldiverna

Fakta om Maldiverna

Maldiverna är en republik som ligger i Indiska oceanen och som består av cirka 1 200 öar. Antalet varierar beroende på hög- eller lågvatten. Ca 200 av öarna är bebodda. Maldiverna består av 26 naturliga atoller och en massa korallrev. Det är världens plattaste land, med en naturlig högsta punkt på 2,3 meter över havet.

Väderförhållanden

Maldiverna har två säsonger: nordostlig monsun mellan december och april med lite regn och vind, och sydvästlig monsun mellan maj och september med mer regn och starkare vindar. Fördelen med Maldiverna är att det mycket sällan är extrema väderförhållanden. Man kan åka när som helst på året och vinden är mycket sällan ett problem för dykningen.

Bo på Maldiverna

Om du vill du besöka Maldiverna så har du två val. Du kan bo på en av de cirka 100 turistöar som finns utspridda över olika atoller, eller boka liveaboard. Om du bokar liveaboard så bor du på en båt, och har allt du behöver på båten.

En ö på Maldiverna

En typisk ö består av korallsand, någon typ av vegetation och kokospalmer. Du går runt hela ön på 20-30 minuter, och det är ofta sandstrand runt större delen av ön. Om man ska någonstans längre på Maldiverna så åker man båt.

Dykning

I princip all dykning sker med båt, och för att uppleva Maldiverna på det bästa sättet måste man åka båt. Det är från havet du får de bästa upplevelserna och kan se så mycket som möjligt. Liveaboard är ett fantastiskt sätt att få se och uppleva Maldiverna från havet.

Liveaboard Maldiverna

Om man åker till Maldiverna så måste man ta chansen att dyka eller snorkla. Det finns flera tusen fantastiska dykplatser, och vill man få ut så mycket som möjligt av sin dykresa så ska man boka liveaboard. Du dyker då hela tiden på de bästa platserna, och eftersom du bor på båten kan ni plocka ut de bästa dykplatserna i ett större område - Se Avgångar.

Dykteknik

I princip all dykning sker i strömt vatten. Om du aldrig har dykt i strömt vatten förut, så har du missat något. Det är helt fantastiskt, man behöver inte simma alls, bara hänga med strömmen. När dyket är slut så hämtar båten er. Ni behöver inte ens simma tillbaka.

Specialkurs i strömdykning

För att få ut så mycket som möjligt av dykningen rekommenderar vi en kurs i strömdykning, en så kallad PADI Drift Diver-kurs. Du lär dig tekniken mycket fortare under kursen och kommer att öka din dyktid. I många fall kan man dubbla sin dyktid om man rör sig på rätt sätt i strömmen. Boka gärna kursen samtidigt som resan.

Fisk och djurliv

Maldiverna har en extrem biologisk mångfald i vattnet. Om du bokar liveaboard så kommer du att kunna se det mesta som du har drömt om. Det spelar ingen roll om du gillar små ovanliga fiskar, eller bara vill se stora fiskar. Maldiverna kan erbjuda allt. Är du intresserad av manta och valhaj? Kontakta oss för information om vilken säsong du ska boka resan, på tel: 0301-22100!

T +46 (0) 301 22100   E info@scubatravel.se   Skype scubatravel

Fabriksgatan 13, 412 50 Gothenburg, Sweden

Nyhetsbrev

Missa inte våra erbjudanden och nyheter.Newsletter

Get the latest news and offers from Scuba Travel