Liveaboard i Indonesien, Världens bästa dykning
Liveaboard i Indonesen erbjuder nog för dykare nog världens bästa dykning. Beroende på var i landet du reser har du många olika alternativ med dykning i absolut toppklass. Indonesien är stort och det tar mellan fem och sex timmar att flyga tvärs över landet men belöningen är desto större. Beroende på vart du åker i Indonesien kommer du till platser med fantastiska friska, välmående korallrev och en enorm artrikedom och mångfald. Mängder med fisk, allt ifrån smått till havets jättar med valar och valhaj. Inget annat land kan erbjuda så mycket och så varierad dykning för dykare och snorklare.
Liveaboard i Indonesien
Republiken Indonesien ligger i Sydostasien eller fjärran östern och består av över 16 000 öar. Utspritt mellan Stilla havet och Indiska oceanen (några av öarna ligger faktiskt i Oceanien) är det ett enormt stort land. Flera av öarna har uppstått på grund av undervattensvulkaner, och en del öar har högsta punkter på svindlande 3 000-5 000 meter. Detta gör att det även finns flera djuphavsgravar runt Indonesien och världens djupaste punkt som inte är en djuphavsgrav finns här. En liveaboard och dykresa i Indonesien tar dig till världens kanske bästa dykning.
Klimat

Indonesien ligger vid ekvatorn och klimatet är tropiskt, alltså hett och fuktigt. Vattentemperaturen ligger på ca 26-30°C grader året om. Bäst dykning har du generellt mellan april och november, men alla delar av året har sina fördelar och du kan åka hit året runt. Det beror helt på vilken del av Indonesien du besöker för din dykresa.

Outforskat
Indonesien har fortfarande vissa outforskade områden och kan locka med spännande och oförstörd natur. Under havsytan hittar man fortfarande nya arter. Man räknar med att det finns 3- till 4 000 olika fiskarter här. Många dykälskare anser att Indonesien har den mest spännande dykningen. Det är ändå förvånansvärt och anmärkningsvärt att så få har kommit på att det är ett suveränt dykresmål även om det växer enormt med dykning i Indonesien. Liveaboarder i i Indonesien är också en växande industri.
Variation

Variationen du finner på dykningen i Indonesien är fantastisk. Du kan till exempel under ett enda timslångt dyk i Manado vid Sulawesi hinna se såväl frogfish som pygmésjöhästar. Rockor och vattenormar. Artrikedomen är verkligen svårslagen! Vissa områden har mer stora fiskar, medan andra är perfekta för de små djuren. Om du vill du försöka uppleva allt är det liveaboard du ska satsa på. Den tar dig till varierad dykning och de bästa dykplatserna i det område du är i Indonesien. Mest kända platser är nog Raja AmpatBaliManado med BunakenGanggaBangka och Lembeh på ön Sulawesi, KomodoMaratua på Borneo, Lombok, AlorWakatobiTompotikaHalmahera, AmbonMisoolPapuaMoluckernaTriton Bay och det finns liveaboarder vid alla dessa platser.

Liveaboard i Indonesien

Vi har flera olika alternativ för liveaboard i Indonesien att erbjuda och har klart mest erfarenhet av det här fantastiska dyklandet. Gemensamt för alla är att båtarna är rymliga och byggda speciellt för dykare. Dykningen sker i regel från mindre båtar i små grupper. Detta för att du ska få ut så mycket som möjligt av dykningen – Avgångar Liveaboarder Indonesien.

Dykplatser
Det finns en mängd mycket bra dykplatser, men med lite längre avstånd mellan dem. Om du bokar din dykresa med en liveaboard har du chansen att få se fler av dykplatserna än när du är landbaserad. Båten kan hela tiden förflytta sig mellan dykplatser när du inte dyker, och täcker på så sätt ett stort område. Variationen är stor, med väggar, klyftor, rev och vrak och fantastiska korallträdgårdar.
Arter
En del fiskar som är ovanliga i resten av världen finns i överflöd i Indonesien. Här har du verkligen möjlighet att se mycket. Det finns ett myller av korallfiskar och om du har lite tur så ser man havsorm, sjöhästar. manta, valhaj, hammarhaj och andra djur och fiskar som inte siktas så ofta eller aldrig på andra ställen. Makrolivet i Indonesien är helt fantastiskt och få platser har så många märkliga mindre djur att uppleva och fotografera när du dyker.
Kombination Liveaboard och dykresort i Indonesien
Kombinera gärna på din resa till Indonesien en vecka liveaboard med en vecka på hotell eller resort. Det finns mycket att uppleva även på land. Naturen är spektakulär och väntar på att bli utforskad.
Nya båtar och dykplatser

Indonesien är ett resmål som har god potential att växa. Det är stort och det finns ingen möjlighet att se allt på en gång. Hit kan du boka en liveaboard eller olika dykresor flera gånger utan att behöva se samma dykplats två gånger om du inte vill – Se Avgångar. Oavsett vart i Indonesien du väljer att åka kommer du att få en fantastisk upplevelse, semester och dykresa. Kontakta oss direkt här för offert och mer info

Annan Information