PL EN SV
Gör en Förfrågan
Förfrågan

Liveaboard Indonesien

Liveaboard Indonesien

Indonesien

Republiken Indonesien ligger i Sydostasien och består av över 13 600 öar mellan Stilla havet och Indiska oceanen (några av öarna ligger faktiskt i Oceanien). Flera av öarna har uppstått på grund av undervattensvulkaner, och en del öar har högsta punkter på svindlande 3 000-5 000 meter. Detta gör att det även finns flera djuphavsgravar runt Indonesien.

Klimat

Indonesien ligger vid ekvatorn och klimatet är tropiskt, alltså hett och fuktigt. Vattentemperaturen ligger på ca 26 grader året om. Bästa dykningen har du mellan april och oktober, men alla delar av året har sina fördelar.

Outforskat

Indonesien har fortfarande vissa outforskade områden, och kan locka med spännande och oförstörd natur. Under havsytan hittar man fortfarande nya arter, och man räknar med att det finns 3 000 till 4 000 olika fiskarter här. Många dykälskare anser att Indonesien har den mest spännande dykningen, men det är ändå förvånansvärt få som har kommit på att det är ett suveränt dykresmål.

Variation

Variationen du finner på dykningar Indonesien är fantastisk, man kan t ex under ett enda timslångt dyk i Manado hinna se såväl frogfish som pygmésjöhästar, rocka och vattenorm. Artrikedomen är verkligen svårslagen! Vissa områden har mer stora fiskar, medan andra är perfekta för de små djuren. Om du vill du försöka uppleva allt är det liveaboard du ska satsa på.

Liveaboard Indonesien

Vi har några olika alternativ för liveaboard i Indonesien att erbjuda. Gemensamt för alla är att båtarna är rymliga och byggda speciellt för dykare. Dykningen sker från mindre båtar i små grupper, för att du ska få ut så mycket som möjligt av dykningen - Liveaboard Indonesien

Dykplatser

Det finns en mängd mycket bra dykplatser, men med lite längre avstånd mellan dem. Om du bokar liveaboard har du chansen att få se fler av dykplatserna än när du är landbaserad. Båten kan hela tiden förflytta sig mellan dykplatser när du inte dyker, och täcker på så sätt ett stort område. Variationen är stor, med väggar, klyftor, rev och vrak.

Arter

En del fiskar som är ovanliga i resten av världen finns i överflöd i Indonesien. Här har du verkligen möjlighet att se mycket. Det finns ett myller av korallfiskar, och om man har lite tur så ser man havsorm, sjöhästar och andra djur och fiskar som inte siktas så ofta på andra ställen.

Kombination

Kombinera gärna på din resa till Indonesien en vecka liveaboard med en vecka på hotell. Det finns mycket att uppleva även på land. Naturen är spektakulär och väntar på att bli utforskad.

Nya båtar och dykplatser

Indonesien är ett resmål som har god potential att växa. Det är stort och det finns ingen möjlighet att se allt på en gång. Här kan du boka liveaboard flera gånger utan att behöva se samma dykplats två gånger om du inte vill - Se Avgångar.

T +46 (0) 301 22100   E info@scubatravel.se   Skype scubatravel

Fabriksgatan 13, 412 50 Gothenburg, Sweden

Nyhetsbrev

Missa inte våra erbjudanden och nyheter.Newsletter

Get the latest news and offers from Scuba Travel