Kan min partner/familj och/eller mina vänner följa med?

Icke-dykare är välkomna ombord på alla liveaboards, men kostnaden är densamma vare sig du dyker eller inte. Alla bekvämligheter är tillgängliga för dykare som icke-dykare, och icke-dykande gäster kan om de vill snorkla när kaptenen/besättningen tillåter. Vänligen notera att i vissa områden är förhållandena inte passande för snorkling vilket för att det kan finnas restriktioner för denna aktivitet.

Scuba Travel jobbar med väldigt professionella företag som arrangerar meet & greets och transfers.

Efter att du hämtat upp ditt bagage så kommer vår representant att eskortera dig antingen till dig transfer eller hela vägen till båten, och förse dig med viktig information du kan behöva. När det är dags att lämna din liveaboard så kommer vår representant att vara där för att ta dig till flygplatsen, eller till ditt hotell om du har bokat detta. Då kommer du även att få information om när din transfer tillbaka till flygplatsen går dagen för hemresa.

I Egypten så har Scuba Travel en representant som kommer att möta dig på flygplatsen, hjälpa dig med visum och vidare genom passkontrollen.

Båten avgår från Hurghada om du ska på en norrtur (Classic cruise, Wrecks & Reefs).

Om du ska på en södertur (St Johns, Simply the Best, Brothers) avgår båten från Port Ghalib, Marsa Alam eller Hamata som ligger ca 300 km söder om Hurghada.

Transfern till Port Ghalib tar ca fyra timmar med bil (ca sex timmar till Hamata). Vår representant kan att vissa dig var du kan köpa vatten eller snacks innan ni åker. 

Scuba Travel har försökt att inkludera så mycket som möjligt i paketen för att undvika överraskningar när du som gäst anländer till båten. Följande är normalt sett inkluderat i våra paket (för liveaboards i Egypten):

• Flyg från Skandinavien t/r inklusive måltid på flyget
• Alla transfers
• Visum vid ankomst (endast Egypten)
• 6 nätters boende ombord på båten
• 1 natts boende på hotell/båten sista dagen inklusive middag och frukost
• Alla mellanmål/snacks, juice, kaffe, te, läskedryck och vatten på båten
• Alla marinparksavgifter och skatter (ingår eventuellt inte i vissa paket)
• Hyra av 12L-flaska och vikter

OBS: Du måste läsa din bokningsbekräftelse för att få exakt information om vad som ingår och vad som inte ingår i din resa. 

Alkohol ombord på båten eller på hotellet, dricks till besättningen, mellanmål/lunch på avresedagen, nitrox (om ej inkluderat i din specifika resa), hyrutrustning som ej nämns ovan.

Sista kvällen spenderas på ett hotell (delat dubbelrum och halvpension) eller ombord på båten. Detta gäller alla liveaboards.
Ett enkelrum bokas om en enkelhytt var bokad ombord på båten. Vänligen uppmärksamma att enkelrumstillägg tillkommer.