EN SV
Gör en Förfrågan
Förfrågan

Liveboard Egypten

Liveaboard Egypten

Egypten

Egypten är ett land som ligger i nordöstra Afrika. Det har kust både mot Medelhavet och Röda havet. Som dykare är definitivt kusten mot Röda Havet den som lockar mest. Egypten har flera orter längs Röda Havet, som alla är välkända dykdestinationer eller utgångsplatser för liveaboards.

Röda havet

Röda havet är det nordligaste tropiska havet med stor artrikedom. Hit tar det bara mellan fem och sex timmar att flyga från Norden. Detta gör Egypten till ett attraktivt resmål för dykare som inte vill eller har tid att åka långt bort, men som fortfarande vill se något utöver det vanliga.

Valfri säsong

Det går utmärkt att dyka året runt i Egypten, och det tempererade ökenklimatet gör att du med fördel kan välja den tid av året som passar just dig bäst. Vattentemperaturen som ligger på 25-28 grader under sommaren hamnar nämligen på strax under 20 grader på vintern, medan höstarna och vårarna följaktligen erbjuder temperaturer någonstans däremellan.

Liveaboard

Egypten är en mycket stor liveaboard-destination med ett enormt utbud av båtar och dykplatser. Givetvis når man de bästa dykplatserna med båt, och man når också fler dykplatser när man åker på liveaboard. Vi kan hjälpa dig att välja ut rätt liveaboard som passar det du vill se och uppleva. Kontakta oss på 0301-22100!

Våra båtar

Vi har många båtar och flera olika rutter att välja på. Klicka på liveaboard, välj Röda havet och Egypten, så kan du läsa mer om våra alternativ. Du kan givetvis kontakta oss direkt på tel 0301-22100 - Se Avgångar

Vad kan du se

Korallreven är fantastiska och här finns fler än tvåhundra olika arter av koralldjur. Under vissa perioder av året är chanserna stora att se mycket haj, bland annat hammarhaj och vitfenad oceanhaj. Havssköldpadda och dugong (som är en släkting till sjökon) är ytterligare två djur man har möjlighet att uppleva i Egypten.

Vrakdykning

Det finns många kända vrak i Egypten som är väl värda ett besök. Flera av våra liveaboard-båtar har specialiserat sig på vrakdykning. En del vrak ligger ganska djupt och lämpar sig för teknisk dykning. Alla våra liveaboard-båtar har nitrox ombord, och den båt som används specifikt för teknisk dykning har dessutom trimix.

Dykning

Normalt gör man två till tre dyk per dag och ett eller två nattdyk på våra liveaboard-båtar. Titta på varje båts rutt för att se exakt hur många dyk som kommer att göras. Vi har alltid en lokal guide med på dyken för att du ska få ut så mycket som möjligt av varje dyk. Man vill ju inte missa något!

Avgång varje vecka

Eftersom Egypten ligger nära och är en stor dykdestination har vi avgångar dit varje vecka. Om du är intresserad av en speciell vecka så är det bäst att boka i tid eftersom en liveaboard har begränsat med plats - Se Avgångar

T +46 (0) 301 22100   E info@scubatravel.se   Skype scubatravel

Fabriksgatan 13, 412 50 Gothenburg, Sweden

Nyhetsbrev

Missa inte våra erbjudanden och nyheter.



Newsletter

Get the latest news and offers from Scuba Travel