PL EN SV
Gör en Förfrågan
Förfrågan

Lär dig dyka

Lär dig dyka med Scuba Travel

Lär dig dyka under semestern

Funderar du på att resa på semester och samtidigt lära dig att dyka? Bra tanke, det är ju synd att gå miste om halva ditt resmål, den del som ligger dold under ytan. Ett vackert rev, fantastiskt marint djurliv eller ett spännande vrak. För att göra det enkelt för dig att ta ditt dykcertifikat erbjuder vi flera valmöjligheter där du kan välja det sätt som passar dig bäst. Vi på Scuba Travel hjälper dig att arrangera hela din resa inklusive en komplett dykkurs. Du kommer att komma hem med både fina semesterminnen samt ett dykcertifikat som du sedan kan utnyttja under alla kommande resor du gör i framtiden.

Komplett nybörjare kurs på plats

Open Water Diver är namnet på grundkursen i dykning och ger dig möjlighet att dyka till 18m djup. En instruktör med mycket god erfarenhet av den destination du befinner dig på kommer att guida dig till att bli en duktig dykare. Kursen börjar med att varva dykteori med träning av dykteknik i pool eller i skyddat havsområde. Därefter får du demonstrera dina nya färdigheter genom övnings- och nöjesdyk i havet. Du visar också dina kunskaper i ett teoriprov. För att genomföra en Open Water-kurs ska du vara 15 år eller äldre, men du kan redan från 10 års ålder göra en Open Water Junior-kurs. Det är samma upplägg på kursen, men du får ett certifikat som heter just Open Water Junior och innebär att du alltid måste dyka med en certifierad förälder eller dykinstruktör. Är du 11 år eller under får du dyka till max 12m djup och över 11 år gäller 18m precis som för vuxna Open Water-dykare.

Open Water Referral-kurs

Föredrar du att genomföra teorin samt pool-träningen innan din semester? Då rekommenderar vi en Open Water Referral-kurs. Denna kurs innebär att du gör teori, poolträning och teoriprovet på hemmaplan tillsammans med den dykskola som ligger närmast dig. Du får med dig papper på att du har genomfört denna första del av dykkursen. Papper som du sedan tar med dig på din semester. Under din semester återupptas din dykkurs och du kompletterar de resterande övningsdyken i havet tillsammans med dykcentret på ditt resmål. När du genomfört alla dessa moment korrekt får du ditt dykcertifikat. Denna valmöjlighet är perfekt för sig som vill fokusera på att spendera tid i havet under din resa samt ger dig mer tid till nöjesdykning. Du får även en värdefull kontakt med en dykskola på hemmaplan som efter avslutad kurs kan hjälpa dig med vidareutbildning, dykutrustning, och nöjesdykning. Dessutom är ett bra sätt att träffa likasinnade dykvänner att resa med. Scuba Travel, vi kan hjälpa dig att arrangera hela din resa samt dykkurs både på resmålet och hemmaplan tillsammans med våra samarbetspartner i Norden.

Online learning Open Water-kurs

En online learning Open Water-kurs är för dig som inte vill spendera tid på teori under semestern samt för dig som inte har en dykskola i din närhet. Du gör helt enkelt all teori samt teoriprovet hemma på din egen dator. Du ser filmer och gör övningar, självklart har du kontakt med en dykskola för ev. frågor och hjälp. Efter avslutad e-learning gör du dina pooldyk hemma innan du reser på din semester, eller genomför pooldelen och havsdyken på ditt resmål. Kontakta Scuba Travel så berättar vi hur du ska gå tillväga för att komma igång.

T +46 (0) 301 22100   E info@scubatravel.se   Skype scubatravel

Fabriksgatan 13, 412 50 Gothenburg, Sweden

Nyhetsbrev

Missa inte våra erbjudanden och nyheter.Newsletter

Get the latest news and offers from Scuba Travel