EN SV
Gör en Förfrågan
Förfrågan

Fridykning på Bali

av Benjamin Patala

Fridyka på Bali 

Scuba Travels ambassadör Annelie Pompe reste i okt/nov 2016 för att fridyka på Bali. Där skulle hon hålla kurs om just fridykning. Här kommer en reseberättelse från Bali med bilder från en av deltagarna; Benjamin Patala.

"När vi landat på Bali slogs vi av den härliga värmen och den sköna atmosfären. Den skumpiga bilresan genom bergen höll oss vakna tills vi var framme på resorten, där vi blev mottagna av den gästvänliga personalen.

Förväntan var stor den första dagen på kursen som startade med Yoga vid poolen klockan 08.00. En liten grupp av människor som aldrig innan hade träffats skulle nu lära oss fridyka på Bali. Vi tittade nyfiket på varandra och log medan yogan satte igång. Vi njöt av värmen och havet som brusade ett stenkast från oss.

När vi avslutat passet gick vi för att avnjuta vår frukost. Jag kan verkligen säga att den frukosten var den godaste på länge för oss som är vana vid frukost innan aktivitet.


Äta, leva, andas som fridykare

De följande dagarna lärde vi oss äta, leva och andas som fridykare. Vi startade dagen med yoga inriktning fridykning och andning, följt av frukost. När vi hade vilat klart var det dags för andningsteknik, fenteknik och mycket annan teknik som en fridykare måste behärska.

Dagarna var också varvade med teori och mycket vattenträning såklart Vi fick lära och även öva tekniskt hur vi skulle dyka vid boj.

Vi umgicks ihop, åt ihop och var med varandra nästan dygnet runt och en samanhållning uppstod som blev väldigt stark och drivande. Konstigt var väl inte det då man som fridykare måste lita på varandra och hålla ihop i vattnet. Denna sammanhållning blev så stark att vi fortsatte resa och göra galna saker ihop även när vi kom hem.

Den här resan förändrade mig på väldigt många sett. Bland annat lärde jag mig mycket om mig själv och vara i nuet på riktigt, vilket är en konst.

Jag vill rikta ett stort TACK till våran eminenta och underbara instruktör Annelie Pompe som stod ut med oss galningar under dessa härliga dagar med att fridyka på Bali."

-Benjamin Patala

********

Så här säger Annelie själv om sin tid och om att fridyka på Bali...

"Bali är ett av mina absoluta favoritländer och det var en ren glädje att få dela upplevelsen av landet ovan och under ytan med så många elever. Dagarna började med yoga och andningsövningar på en av de vackraste platserna någonsin. Vi andades till ljudet av havet och njöt av vinden från vulkanen.

Eleverna lyckades hålla andan i allt ifrån 2 till nästan 5 minuter. Vi fortsatte efter nyttiga frukostar med lite vila innan det blev mer teknisk träning för fridykning. Efter lunch åkte vi ut på olika utflykter till dykplatserna omkring Tulamben. En favorit var såklart vraket Liberty, som med sina många öppningar och fiskar var en lekstuga för fridykare.

Men bäst var ändå sista dagen på alla kurserna. Då kom allt eleverna lärt sig till nytta när vi åkte båt till dykplatsen Nusa Penida för att fridyka med mantorna!


Scuba Travel ordnar då och då fridykningsresor med Annelie Pompe. Bali, Maldiverna och Raja Ampat (västra Nya Guinea) i Indonesien är några av de destinationer vi hittills provat på. Är du intresserad av att boka en resa med fridykning så kontakta Scuba Travel direkt här.  

Bilder av © Annelie Pompe

T +46 (0) 301 22100   E info@scubatravel.se   Skype scubatravel

Fabriksgatan 13, 412 50 Gothenburg, Sweden

Nyhetsbrev

Missa inte våra erbjudanden och nyheter.Newsletter

Get the latest news and offers from Scuba Travel