EN SV
Gör en Förfrågan
Förfrågan

Dykresa till Maldiverna med Liveaboard

av Patrik Jonson

Dykresa med Scuba Travel till Maldiverna oktober 2021.

Äntligen kunde vi komma i väg igen efter en tids väntan. Det var dags att på vår sedan länge efterlängtade dykresa till Maldiverna nu i oktober 2021. Vi skulle ha åkt förra året men fick tyvärr avbryta pga pandemin, men nu blev det äntligen av. Det här var vårt 22:a år som vi anordnar dykresor från Sverige till värdens Oceaner.

Vi är ett glatt gäng med olika åldrar och bakgrund som älskar att dyka, träffa nya människor och dela upplevelser med andra. I år var det Maldivernas tur och igen, vi fick hjälp från Daniel på Scuba travel med anordna våran fantastiska drömresa. Resan gick från Arlanda till Malé. På Malés flygplats blev vi upphämtade av en representant från Emperordivers. De följde oss till hamnen där vår liveaboard stod och väntade, sen började äntligen äventyret.

Vi har dykt med Emperor divers i många år, Röda havet, Maldiverna och Indonesien. De är väl organiserade, professionella och har alltid värnat om djurlivet och dess miljö vilket är viktigt för oss, vi kommer garanterat att dyka med dom igen. Vi spenderade vår vecka på vår liveaboard MV Emperor Explorer för att genomföra våra dyk.


BOM

Emperor kallar själv resan för BOM (Best of Maldives) och jag kan bara hålla med. MV Emperor Explorer tog oss runt till en massa otroligt vackra dykplaser som tex några av mina favoriter som Seven heaven, Fishhead (som har fått sitt namn av fiskemännen på grund av att dom bara fick upp fiskhuvuden. Gissa varför? hajar!! och Alimatha house reef. Där man kan får dyka med upp till 100 Nursesharks. Vi dök med ett 30-tal den här gången och dom var riktigt närgångna. De till och med körde på en i sällskapet. haha. (Jag har varit där vid tidigare tillfällen och då har det varit omkring 60 hajar.)

Vi lyckades även den här gången med att få simma med valhaj. Vi fick även möjlighet att snorkla med massor av mantor. Vilket faktisk var första gången för mig, det är en otrolig känsla att få simma omkring med mantorna. De upplevs nästa som fåglar som flyger omkring i det blå.

Vi hade en superresa med dykning som var långt över mina förväntningar. Är du sugen på att boka en dykresa till Maldiverna med en liveaboard så tveka inte att kontakta Scuba Travel. De är verkligen superprofessionella och är duktiga på Maldiverna, dykresor och olika kombinationer. Jag har nu cirka 3300 nya bilder att börja arbeta med.

Bakom pennan: Patrik Jonson

Pictures with © approval from Patrik Jonson

T +46 (0) 301 22100   E info@scubatravel.se   Skype scubatravel

Fabriksgatan 13, 412 50 Gothenburg, Sweden

Nyhetsbrev

Missa inte våra erbjudanden och nyheter.Newsletter

Get the latest news and offers from Scuba Travel