faq liveaboard

Service ombord


Vilken service finns ombord?

Våra liveaboards är utrustade med DVD spelare, TV och stereo och det finns även ett litet bibliotek. I salongen finns en bar med tillgång till dricka & snacks 24 timmar om dygnet. Din hytt blir städad varje dag och lakan och handdukar blir bytta en gång under veckan.

Vad för mat serveras det ombord?

Det serveras tre huvudmål per dag och även en eftermiddagsfika. En buffé med pasta, potatis eller ris, grönsaker och kött- eller fiskrätter blir serverat till lunch och middag. Frukost består oftast av yoghurt, flingor, pannkakor, rostat bröd, marmelad, ägg och juice.

Om du skulle vilja ha snacks som t.ex. chips, lösgodis eller kakor, så föreslår vi att du tar med dig detta hemifrån.

Vad gör jag som vegetarian eller allergiker?

Det finns ett vegetariskt urval av mat på buffén, men för dig som är allergisk mot gluten, laktos eller liknande så måste du informera oss i god tid före avresa, helst vid bokningstillfället. Soja och glutenfria produkter är svåra att få tag i t.ex. i Egypten, därför rekommenderar vi att ta med egna produkter så som bröd etc.

Vilka typer av kabiner är tillgängliga ombord?

De flesta kabiner är dubbelhytter vilket betyder att de har två sängar som står bredvid varandra med ett utrymme i mitten. Ombord på flera av våra båtar så finns det hytter med dubbelsäng. Kontakta oss om det finns intresse av att boka dessa hytter. Det är först till kvarn som gäller och ombord vissa båtar tillkommer det en extra kostnad för att boka en svit.

Kan jag boka en kabin som jag bor i själv?

Det kan du göra, men var då medveten om att du tar upp en annan dykares plats och därför får du betala det operatören förlorar på att inte ha med en till dykare. Kontakta oss för mer information: info@scubatravel.se

Finns det alkohol ombord på båten eller måste jag ta med detta själv?

På de flesta liveaboards i Egypten så finns det öl och vin att köpa. Om du skulle vilja ha med dig sprit och vin så är det oftast inga problem. OBS! Det är inte tillåtet att ta med sig alkohol in i Sudan!

Måste jag ta med mig egna handdukar och lakan?

En hand- och badhandduk samt lakan kommer att finnas i varje hytt. Om du önskar en extra handduk för att torka din kamera eller lampa rekommenderar vi att ta med en handduk för detta ändamål.

Behöver jag ha med mig adapter?

De vägguttag som finns på båtarna i Röda Havet passar för våra skandinaviska kontakter.

Finns det någon medicin ombord på båten eller måste jag ta med detta själv? Vad skall jag ta om jag lätt blir sjösjuk?

Även om båten har ett första hjälpen kit som innehåller tabletter för sjösjuka etc. så kommer det inte att räcka till alla varje dag om det skulle behövas. Vi rekommenderar starkt att du tar med dig ett eget litet ”medicin-kit”. Här är några förslag på vad man kan packa ner som kan komma väl till pass.

  • Huvudvärkstabletter
  • Medicin mot magåkommor
  • Tabletter för sjösjuka
  • Medicin för förkylning, nästäppa och öron
  • Vätskeersättning

Måste man ge dricks till personalen och i så fall hur mycket?

Att lämna dricks är frivilligt och inget man skall känna sig pressad att göra. Traditionen att lämna dricks har funnits sen många år tillbaka och är mycket uppskattad av personalen. Om du känner att du har fått bra service under din vistelse då rekommenderar vi att du visar din uppskattning för deras arbete. Rekommendationen för dricks ligger på ca 40-60 euros. Detta läggs i ett kuvert och delas mellan hela besättningen. Om man vill ge en av personalen lite extra om denna person har gjort sitt yttersta för att du skall då en bra dyksemester går detta naturligtvis också bra.

Behöver jag ha med mig några pengar på båten?

Även om det mesta är inkluderat på båten kan det ändå vara skönt att ha med sig lite pengar att kanske köpa en öl för eller kanske en t-shirt och om man vill ge dricks till personalen. De flesta av våra båtar accepterar kreditkort mot en avgift.

 
book now

Boka resa nu

Om du vet vart du vill
resa och är redo att boka, så kontakta oss enligt nedan eller klicka på knappen och använd formuläret.

T +46 (0) 301 22100
E info@scubatravel.se

Panic

Vill du ha ett reseförslag?

Klicka på
’Hjälp tack’-knappen och besvara några frågor, så kommer våra trevliga reserådgivare att kontakta dig snart.

Behöver du resetips?

Vårt kontor är fullt av aktiva dykare som älskar att resa. Vi hjälper dig gärna med att ge dig råd inför din nästa resa.