terms

FAQs


Det finns alltid en mängd frågor innan man bokar en resa och även före avresan. Därför har vi sammanfattat en lista över de vanligaste frågorna (Frequently Asked Questions - FAQ's) som vi får i menyn till vänster. Vi hoppas att du ska ha god hjälp av detta men saknar du information så kontakta oss gärna.

Var god och ta kontakt med oss om du ändå inte hittar det du söker efter: info@scubatravel.se

 Tips innan avresan

Innan man ska ut på en resa – lång eller kort, är det mycket att tänka på.  Här har vi samlat lite tips och saker att tänka på för att göra det lite lättare för dig så att du kan känna dig väl förberedd när dagen för avresa kommer.

 

 • Check-in är två timmar före avgång till alla destinationer. Du ansvarar själv för att kontrollera att avgångstiden för ditt flyg stämmer överens med tiden på din biljett.
 • Kom ihåg att inte packa vassa föremål i handbagaget! Om du tar med dig dykknivar eller andra verktyg så ska de vara förpackade i ditt incheckade bagage. Regulatorer är okej att ha i handbagaget (dock ej på flyg till/från och i Filippinerna), men se till så att det är lättåtkomligt om du måste visa det i säkerhetskontrollen. Regeln för den begränsande mängd vätska som får tas med på flygplanet gäller fortfarande. Du får ha med dig högst 100 ml vätska (hårgel, drycker, handkrämer osv.) per flaska. Observera att barnmat och välling är tillåtet att ta med. Vätskan som du får ta med dig måste stoppas i genomskinliga plastpåsar för säkerhetsåtgärdernas skull.
 • Kontrollera din hemförsäkring och ta reda på hur villkoren ser ut för förlorat bagage och missade dykdagar. Vissa försäkringar täcker dykolyckor, det är absolut nödvändigt att begära specifik information och helst få det i skriftlig form.
 • Vi rekommenderar att du har någon form av avbeställningsskydd också.  Avbeställningsskydd tecknas i samband med köpet av resan, senast två dagar efter första betalningen gjorts. Fråga oss gärna för mer information: info@scubatravel.se
 • Reseförsäkring kan bokas fram till avresedag. Vilken typ av försäkring du behöver är beroende på vilken typ av resa du ska göra och hur länge du ska vara borta.
 • Vi rekommenderar vi dig att lämna detaljer om din resa till någon på hemaplan. Detaljer så som flygtider, hotell/liveaboard-namn, försäkringsnummer, passkopia och viktiga telefonnummer. 
 • Kontrollera att ditt pass är giltigt och tänk på att det är olika regler för hur länge ett pass måste vara giltigt beroende på vilket land du ska åka till. Kontrollera med landets ambassad eller hör med oss vad som gäller.
 • Förutom det grundskydd de flesta har (tetanus/stelkramp, difteri och polio) behövs ytterligare vaccination, malariatabletter med mera beroende på vart du ska åka. Vaccineringen bör påbörjas minst sex veckor före avresa, tänk på att somliga kräver mer än en dos.
 • Observera att reglerna för inresa eller vistelse i USA, ständigt förändras. Kontakta oss för den senaste informationen, men observera att det är ditt ansvar att kontrollera reglerna innan din avresa. 
 • Kontrollera om landet du ska resa till tar höga avgifter för att handla med kort. Om så är fallet kan det löna sig att växla pengarna hemma innan du åker.
 • Ta med viktiga telefonnummer, exempelvis för att kunna spärra kort, till närmaste sjukhus, SOS-alarm osv.
 • Tänk på ditt hem; vem kan vattna blommor, vara djurvakt, tömma brevlådan, skotta snön? Ordna med tillfällig eftersändning av post om du är borta länge.

 

 
book now

Boka resa nu

Om du vet vart du vill
resa och är redo att boka, så kontakta oss enligt nedan eller klicka på knappen och använd formuläret.

T +46 (0) 301 22100
E info@scubatravel.se

Panic

Vill du ha ett reseförslag?

Klicka på
’Hjälp tack’-knappen och besvara några frågor, så kommer våra trevliga reserådgivare att kontakta dig snart.

Behöver du resetips?

Vårt kontor är fullt av aktiva dykare som älskar att resa. Vi hjälper dig gärna med att ge dig råd inför din nästa resa.