PL EN SV
Gör en Förfrågan
Förfrågan

Skapa Flow - en vrakresa utöver det vanliga!
18 - 26 okt 2019

Boka nu och få 2 000 SEK rabatt på denna resan!

År 2019 markerar 100 år sedan ett stort antal skepp sänktes i Scapa Flow utanför Stromness. Följ med oss på ett äventyr och upplev en del av vår världshistoria genom att dyka vid Scapa Flows fantastiska krigsvrak från bland annat första världskriget.

Ditt boende - No 15 Divers Lodge är ett vandrarhem som är beläget i hjärtat av Stromness. Vandrarhemmet ligger ca 50 meter från hamnen där M/V Huskyan ligger förtöjd, vilket gör det till den perfekta basen för ditt Scapa Flow-äventyr. 

Utöver att vara ett av de mest bildsköna områdena i Skottland, är också Scapa Flow vida känt som en av de bästa destinationerna för vrakdykning i världen. Skapa Flow har använts som en trygg hamn ända sedan vikingatiden. Som en naturlig hamn erbjuder det fartyg skydd från de värsta ovädren. Så var fallen också under världskrigen, brittiska skepp fanns här och sökte skydd från tyska ubåtar och flygattacker.

Den största attraktionen i Scapa Flows vatten är den tyska högsjöflottan från första världskriget. Inbäddad i det stilla gröna vattnet sedan 1919, efter sänkningen utförd av Admiral Von Reuter. Tre stycken 25 797 tons slagskepp, tre lätta kryssare, en snabb minläggare, samt flera andra dykplatser relaterade till sänkningen ligger också i huvudområdet. Alla erbjuder en fantastisk dykning. Täckta av marint liv, massiva kanoner och välbevarade, innebär att dessa vrak har något för alla.

Features

RESMÅL SCAPA FLOW

AVRESEDAG 18 okt 2019

HEMRESADAG 26 okt 2019

RESANS LÄNGD 7 NÄTTER

RESANS UPPLÄGG LANDBASERAD

BOENDE NR 15 DIVERS LODGE

MÅLGRUPP VRAKINTRESSERADE

WORKSHOP VRAK

GRUPPLEDARE INGEN

MAX GÄSTER 12

PRIS PER PERSON Från 20 995 SEK inkl. flyg

RABATT - 2 000 SEK

Gör en Förfrågan KOMPLETT RESEINFORMATION

Resplan dag för dag

Dag 1: 18 oktober
Vi rekommenderar att du anländer till Skottland senast detta datum och bokar in en till två nätter på ett hotell för att säkra upp mot eventuella flyg- eller bagageförseningar. Det finns annat att göra i området om du vill förlänga resan med ett par dagar för att se dig omkring. Scuba Travel kan hjälpa dig att boka in flyg plus extra nätter samt alla transfers (kostnad tillkommer).

Dag 2-8: 19 - 26 oktober
Båten avgår från hamnen nära till vandrahemmet. Du checkar in på båten och får en genomgång av säkerheten ombord samt hur din vecka kommer att se ut. När alla är ombord avgår båten till den första dykplats för att göra en check-dive. 
 

Vänligen notera!
Vårt program är endast en preliminär plan som påverkas utifrån de yttre förutsättningar som vädergudarna belönar oss med. Det innebär att vi kan behöva flytta aktiviteter och dykplatser till andra dagar och även ersätta planerade aktiviteter med alternativa om så krävs. Vi ber dig att vara flexibel.

T +46 (0) 301 22100   E info@scubatravel.se   Skype scubatravel

Fabriksgatan 13, 412 50 Gothenburg, Sweden

Nyhetsbrev

Missa inte våra erbjudanden och nyheter.Newsletter

Get the latest news and offers from Scuba Travel