EN SV
Gör en Förfrågan
Förfrågan

Liveaboard i Röda Havet - tech-, vrak- och hajresa
9 - 16 februari 2022 - Endast 1 plats kvar!

Liveaboard i Röda Havet - En vecka ombord på en liveaboard i Röda Havet innebär att du bor ombord på en lyxig båt, äter god mat, blir väl omhändertagen av besättning och guider, gör spännande dyk och sist men inte minst så är du med om ett oförglömligt äventyr. På en liveaboard kommer du på ett bekvämt sätt väldigt nära vackra dykplatser och möter fina fiskar samt förhoppningsvis hajar och dugonger.

Ditt boende - På den här resan kommer du att bo ombord på en stor båt, MV Nouran. Här finns gott om plats, stort rymligt dykdäck, soldäck, härligt inbjudande salong och självklart luftkonditionering i alla hytter som erbjuder gott om plats. Självklart har du helpension under resan.

Ambassadör - Alex Dawson är en mästerlig fotograf och oerhört berest och erfaren dykare.Passionen för resande och att upptäcka nya platser och särskilt under vattnet har alltid drivit honom. Att få utforska runt nästa hörn är något de flesta dykare är väldigt familjära med. Man vill ju så gärna bara dyka runt nästa revkant för att se lite till. Han började dyka tidigt 90-tal och har i princip fotograferat sedan första dyken. Redan 1995 tog han sin DiveMaster och jobbade då på dykcenter både i Sverige, Spanien och på en Liveaboard i Röda Havet S/Y Amorina. Techdykningen började han väldigt sent med men är idag Full Cave DPV eCCR dykare och MOD 3 och gör många djupa och långa kallvattensdyk med nöje. Gärna långt in i gruvor i Sverige.
 

Några av våra gruppresor sker utan medföljande gruppledare/ambassadör från Skandinavien. Dessa resor är ibland tillsammans med en dykskola från Skandinavien och ibland helt på egen hand. Dock finns det på varje dykresa alltid tillgång till lokala guider på plats. Kontakta oss för mer information, info@scubatravel.se eller 0301-22 100.

Features

RESMÅL RÖDA HAVET

AVRESEDATUM 09 februari 2022

HEMRESEDATUM 16 februari 2022

RESANS LÄNGD 7 NÄTTER

RESANS UPPLÄGG LIVEABOARD

BOENDE M/V NOURAN

MÅLGRUPP TEKNISKA DYKARE, VRAK- OCH HAJENTUSIASTER

MAX GÄSTER 24

AMBASSADÖR ALEX DAWSON

PRIS PER PERSON fr 16 995 SEK

Gör en Förfrågan KOMPLETT RESEINFORMATION

Om resan

Den här resan är för dig som är intresserad av och behärskar djupa dyk, vrak och hajar. Turen North & Brothers är ett riktigt äventyr och även om vi rekommenderar att du har viss erfarenhet så kan även mindre erfarna åka med på den här turen. MV Nouran är en 36 meter lång båt som har plats för upp till 24 gäster fördelat på tolv dubbelhytter. Alla hytter har eget badrum och naturligtvis luftkonditionering. Salongen är mycket rymlig oc är utrustad med såväl, TV, DVD och ljudanläggning. Dykdäcket erbjuder gott om plats och här finns även ett inbjudande soldäck att koppla av på.

Ombord på MV Nouran erbjuds du Nitrox till Nitroxcertifierade dykare och har du ännu inte ditt Nitroxcertifikat kan du ta det ombord. Det finns även möjlighet att hyra dubbelflaskor och UVscooter ombord mot tillägg.   

Vänligen notera! För den här safarituren bör du vara minst certifierad AOW-dykare med minst 50 loggade dyk för att du ska få ut mesta möjliga av resan och dykningen samt för att guiderna ska kunna ge alla lika uppmärksamhet under ytan. Vissa av vraken är djupare dyk och det kan vara strömt på vissa platser varför detta inte är en tur för nybörjare.

Resplan dag för dag

Dag 1
Flyg till Hurghada och transfer samt incheckning på båten

Dag 2-6
Dykning, 1-3 dyk / dag beroende på planerade djup

Dag 7
Sista dykdagen

Dag 8 
Utcheckning från båten och flyg hem

Vänligen notera!
Vårt program är endast en preliminär plan som påverkas utifrån de yttre förutsättningar som vädergudarna belönar oss med. Det innebär att vi kan behöva flytta aktiviteter och dykplatser till andra dagar och även ersätta planerade aktiviteter med alternativa om så krävs. Vissa flygscheman kan kräva 1 natt före och/eller 1 natt efter liveaboarden i Hurghada. Vi ber dig att vara flexibel.

T +46 (0) 301 22100   E info@scubatravel.se   Skype scubatravel

Fabriksgatan 13, 412 50 Gothenburg, Sweden

Nyhetsbrev

Missa inte våra erbjudanden och nyheter.Newsletter

Get the latest news and offers from Scuba Travel