EN SV
Gör en Förfrågan
Förfrågan

Norra Sulawesi
Oktober 2022

Att dyka i Bunaken marinpark och Lembeh Straits är en upplevelse! Norra Sulawesi är hem till tusentals färggranna, sällsynta marina varelser och historiska vrak. Här kan du utforska det magnifika korralrevet på Manado sidan och på andra sidan i Lembeh - världsberömd för sitt makroliv, kan du vara säker på att någon gång få syn på något som du aldrig tidigare skådat.

Lär dig mer om UV foto - Du och de andra gruppdeltagarna kommer att få vägledning i UV-foto samtidigt som ni får möjlighet att dyka vid dessa fantastiska dykplatser. 

Ditt boende - Du kommer att bo på Tasik Ria i början av resan. Resorten ligger ca 30 minuter från Manado och ligger vid havet. Båten tar ca 45 minuter att komma ut till Bunaken marinpark och det finns flera bra dykplatser utanför resorten också. Under andra delen av resan kommer du att bo på Dive Into Lembeh Resort i Lembeh Straits. Dykning finns direkt utanför resorten.

Vår ambassadör Jennie Soriano - Jennie är undervattensfotograf med ett stort intresse och fascination för allt marint liv, men hajar och nakensnäckor ligger henne varmast om hjärtat. Jennie har tidigare varit på dykresa till Indonesien och Lembeh Strait och deltagit i workshops för den prisbelönte undervattensfotografen Alex Mustard. Hon kom under denna resa i kontakt med konceptet ”backlight” och tycker att Lembeh är en utmärkt dykdestination för att vidareutveckla denna fototeknik.


Bilder nedan ©Jennie Soriano och ©Jörgen Lorenzson

Features

RESMÅL NORRA SULAWESI

AVRESEDATUM 13 OKT 2022

HEMRESEDATUM 26 OKT 2022

RESANS LÄNGD 12 NÄTTER

RESANS UPPLÄGG LANDBASERAT

BOENDE RESORT

MÅLGRUPP DYKARE

WORKSHOP UV-FOTO

GRUPPLEDARE JENNIE SORIANO

MAX GÄSTER 16 PERSONER

PRIS PER PERSON 38 395 SEK

Gör en Förfrågan BROSCHYR OM RESAN Visa Expedition på Facebook

Att dyka i Norra Sulawesi

Bunaken National Marine Park består av fem öar: Bunaken, Manado Tua, Nain, Montehage, Siladen samt delar av Norra Sulawesis fastland. Dykning i och runt Bunaken innebär mestadels vägg och ström dykning, men det finns också flera färgglada korallrev som sluttar ner i djupet. Nattdykning i parken är spektakulär med sällsynta varelser som dyker upp runt varje hörn. 

En dykresa i Lembeh Strait är unik, annorlunda och totalt fängslande! Lembeh Straits är ca 12km lång med en största bredd av 3 km. Den är en hel värld av konstiga och fantastiska varelser och vissa av dessa hittar du endast just här.

Resplan dag för dag

Dag 1
Du lämnar Skandinavien och anländer i Manado, Indonesien nästa dag och åker med en transfer direkt till Tasik Ria Resort där du ska bo i fyra nätter.

Dag 3 - 5
Härliga dykning i tre dagar i Bunaken marinpark.

Dag 6
Du checkar ut från resorten och tar dig med transfer mot Lembeh Straits och resorten Dive Into Lembeh Resort.

Dag 7 - 13
Under sju dagar får du utforska Lembeh Straits.

Dag 14
Dags att checka ut från Dive Into Lembeh Resort och flyga tillbaka hem igen med många fina bilder.

Vänligen notera!
Vårt program är endast en preliminär plan som påverkas utifrån de yttre förutsättningar som vädergudarna belönar oss med. Det innebär att vi kan behöva flytta aktiviteter och dykplatser till andra dagar och även ersätta planerade aktiviteter med alternativa om så krävs. Vi ber dig att vara flexibel.

T +46 (0) 301 22100   E info@scubatravel.se   Skype scubatravel

Fabriksgatan 13, 412 50 Gothenburg, Sweden

Nyhetsbrev

Missa inte våra erbjudanden och nyheter.Newsletter

Get the latest news and offers from Scuba Travel