PL EN SV
Gör en Förfrågan
Förfrågan

Komodo - drakarnas rike
28 jul - 7 aug 2019

Världsarvslistat resmål. Även om bilder och filmer från området kan ge en liten vink om vad som väntar, så kan ingenting jämföras med känslan att personligen uppleva denna plats. Mantor, örnrockor, hajar, tonfisk, valar, sjöhästar och nakensnäckor. Det är omöjligt att med ord beskriva Komodo. Häng med Anders Salesjö ombord på Indo Siren!

Lär dig mer om UV foto och marinbiologi - Du och 15 andra personer kommer få vägledning i UV-foto samtidigt som du lära er mer om den fantastiska undervattensvärld runt Komodo. Under dessa dagar kommer ni att bo bekvämt ombord på liveboarden som erbjuder bra mat och och service ombord. Förlängningar i Bali och på andra destinationer i Indonesien finns.

Ditt boende - Liveaboarden Indo Siren är 40 meter lång och tillhör den populära flottan Siren Fleet. Hytterna går att få antingen med två enkelsängar eller med en dubbelsäng eftersom sängarna går att justera. Matsalen är rymlig och erbjuder en trevlig och avslappnande miljö att umgås och äter all god mat. 

Vår ambassadör Anders Salesjö - Anders är Sveriges största fiskfantast. Trots flera tusen dyk i bagaget är Anders fortfarande extremt nyfiken på djurlivet under utan och han får aldrig nog av att vara därnere med sin kamera. I många år har han varit en av Skandinaviens absolut främsta UV-fotografer och han är nordisk samt flerfaldig svensk mästare i undervattensfoto. Vill ni se exempel på bilder eller veta mer om Anders verksamhet besök då hemsidan: undervattensbilder.se.

Photo credits: Tomas Jansson scubasite.nu

Features

RESMÅL KOMODO

AVRESEDATUM 28 jul 2019

HEMRESEDATUM 7 aug 2019

RESANS LÄNGD 10 NÄTTER

RESANS UPPLÄGG LIVEABOARD

BOENDE INDO SIREN

MÅLGRUPP DYKARE

WORKSHOP MARINBIOLOGI

GRUPPLEDARE ANDERS SALESJÖ

MAX GÄSTER 16

PRIS PER PERSON 43 700 SEK

Gör en Förfrågan KOMPLETT RESEINFORMATION

Om Komodo

Komodo är en biologisk mångfald i ett land av kontraster. Här kan du vänta dig möten med graciösa pelagiska arter såsom mantor, örnrockor, hajar, tonfisk och valar. Här finns också en hel del makro att titta på, såsom olika typer av sjöhästar, ghost pipe fish, frogfish, nakensnäckor och blåringad bläckfisk för att nämna några. I Komodos vatten bidrar näringsrika tempererade havsströmmar till en fantastisk artrikedom. Du dyker på regnbågsskimrande grunda rev och på branta väggar patrullerade av fiskar från näringskedjans topp.

Komodo är ett verkligt unikt område beläget i Nusa Tenggara-provinsen. Området erbjuder ett brett utbud av otrolig strömdykning, oförstörda korallrev med mjuka och hårda koraller, liksom fascinerande små varelser som har förmågan att kamouflera sig för att smälta in i omgivningen.

Komodo har klassificerats som ett världsarv och ett "UNESCO Man and Biosphere Reserve", vilket blir uppenbart när du väl är på plats. Dykplatserna här är oerhört beroendeframkallande!

Här på Komodo kan du även få träffa på den respektingivande Komodovaranen. Det är inte för intet som Komodo också kallas ”drakarnas rike”. Komodovaranen kan bli 2 – 3 meter lång och väga som en fullvuxen man. Det här är ett möte som ger minst lika mycket pirr i magen som att möta en tjurhaj under ytan! 

Resplan dag för dag

Dag 1 - 3
Du lämnar Skandinavien för att flyga mot Denpasar Bali och anländer dagen därpå. Vi rekommenderar att du bor två nätter på ett hotell på Bali för att säkra upp mot eventuella flyg och bagageförseningar. Scuba Travel kan hjälpa dig att boka in flyg plus hotellnätter samt alla transfers (kostnad tillkommer).

Dag 4
Du checkar ut från hotellet på Bali och flyger till Bima, Komodo. Du landar samma dag och får grupptransfer direkt till din liveaboard, Indo Siren. Du stiger både  på och av båten i Bima.

Dag 5 - 12
Dykdagar! Dessa dagar spenderas ute till havs och du dyker på olika platser runtom i Komodo. Vanligen gör du 3 dagliga dyk, följt av ett kvälls/nattdyk.

Dag 13
Sista dykdagen ombord på båten. Cirka 2 dyk genomförs under morgonen och därefter är det avkoppling resen av dagen. Båten kommer tillbaka till Bima antingen på kvällen eller morgonen därpå.

Dag 14 - 16
Nu är det dags att checka ut från båten och få grupptransfer tillbaka till Bima flygplats. Du bör landa samma dag på Bali. Eftersom du flyger på separata biljetter, rekommenderar vi även här att du spenderar en natt på Bali för att säkra upp mot eventuella flygförseningar (kostnad tillkommer). Efter en natt på Bali flyger du vidare hem och bör landa dagen därpå i Skandinavien. 

Vänligen notera!
Vårt program är endast en preliminär plan som påverkas utifrån de yttre förutsättningar som vädergudarna belönar oss med. Det innebär att vi kan behöva flytta aktiviteter och dykplatser till andra dagar och även ersätta planerade aktiviteter med alternativa om så krävs. Vi ber dig att vara flexibel.

T +46 (0) 301 22100   E info@scubatravel.se   Skype scubatravel

Fabriksgatan 13, 412 50 Gothenburg, Sweden

Nyhetsbrev

Missa inte våra erbjudanden och nyheter.Newsletter

Get the latest news and offers from Scuba Travel