PL EN SV
Gör en Förfrågan
Förfrågan

Julön - Christmas Island - krabbornas ö
05 - 22 nov 2020

Upplev - Få ställen i världen kan erbjuda något så riktigt riktigt spektakulärt och surrealistiskt som julön. Med sina 50-70 miljoner röda krabbor som endast lever här på en liten ö i Indiska oceanen är det med extremt stora förhoppningar jag åker hit igen för att uppleva något som få människor kan förstå. Ett av eller kanske rent av det största och mest fantastiska skådespel naturen idag kan visa upp. Krabbornas vandring mot havet för att fortplanta sig och släppa ut sina ägg.

Tips och idéer om resor och social samvaro - Ta chansen att uppleva den här rätt igenon unika ön dit få har kommit genom åren. Det här är ett av jordens största skådespel och förutom krabborna kommer du här uppleva skön och bekväm dykning. Per kommer att finnas tillhands och berätta mer om olika resmål och ge tips och idéer för framtida resor och vad som kan vara bra att tänka på när man kommer till olika länder och platser.

Ditt boende - På väg till Julön kommer vi att bo på ett bra hotell i Jakarta nära flygplatsen. För dig som vill vara här fler nätter går det naturligtvis bra och då finns möjligheten att bo på alternativt hotell mer centralt också. Vi bor här en natt på väg ner och en natt på väg hem från Julön. På Julön kommer vi att bo på the Sunset som är ett enkelt litet hotell nära havet och nära dykcentret. På rummen finns kylskåp, kaffekokare och mikrovågsugn och lite tallrikar, glas och bestick.

Ambassadör Per Lagerberg - Per är en erfaren dykare och resenär med ett stort intresse för resor och dykning. Mycket intresserad av geografi och biologi. Började dyka i början av 90-talet och har privat och genom sitt jobb som resesäljare besökt ett drygt 80-tal länder genom åren och bor numera i Dauin, Filippinerna där han jobbar som tidigare och har möjlighet att underhålla dykningen och även hjälpa till med att ordna resor och åker ibland med på gruppresor för att assistera och berätta mer om skojiga resmål och ge tips och idéer om resor.

Features

RESMÅL JULÖN

AVRESEDATUM 05 Nov 2020

HEMRESEDATUM 22 Nov 2020

RESANS LÄNGD 17 NÄTTER

RESANS UPPLÄGG HOTELL

BOENDE FM7 HOTEL JAKARTA, THE SUNSET JULÖN

MÅLGRUPP DYKARE

WORKSHOP RESOR OCH SOCIALT

GRUPPLEDARE PER LAGERBERG

MAX ANTAL RESENÄRER 18

PRIS PER PERSON 44 995 SEK

Gör en Förfrågan KOMPLETT RESEINFORMATION

Om Julön

Du börjar resan med en natt på hotell i Jakarta där du har möjlighet att acklimatisera dig till tidsomställningen, ta ett dopp i poolen, äta, gå på gym eller till och med bastu. Nästa dag flyger du till den lilla ön Christmas Island eller Julön som är mest känd för sina krabbor men som också erbjuder vackra vyer, ett rikt fågelliv, och så fantasiskt bra dykning. Vackra rev, grottor, väggdykning och i regel väldigt bra sikt. Här hittar du friska välmående korallrev med massor av fisk och även stora fiskar som passerar regelbundet såsom valhaj, mantor, silkeshaj, tigerhaj, eller hammarhaj och även delfiner och till och med valar.

Vattnen kring Julön är mycket djupa och här är en samlingsplats för havets stora fiskar även om det krävs lite tur att få se dem. På land kan du även uppleva naturen med promenader till vackra stränder genom skogen eller bara åka runt med bil och hitta nya platser. Överallt är krabbor närvarande och det finns flera arter och förutom den mest kända röda krabban så finns här bland annat världens största population av Cocoskrabbor eller Palmtjuv

Julön erbjuder mycket välmående korallrev, hajar, mycket fisk och fjärran från massturism och är en verkligt udda och speciell upplevelse som få har möjlighet att uppleva.

Resplan - Dag för dag

Dag 1
Vi lämnar Skandinavien och flyger till Indonesiens huvudstad Jakarta.

Dag 2
Ankomst i Jakarta och härifrån är det vi fri transferbuss till hotellet.

Dag 3
Vi checkar ut från hotellet i Jakarta efter frukost och åker sen till flygplatsen.
Flyg till Julön. Vid ankomst, immigration och sen hämtar vi ut hyrbilar och tar oss till hotellet.

Dag 4 – 15
Frukost och sen åker vi ut med båt och gör två dyk / dag under totalt 10 dykdagar.

Dag 16
Dykfri dag och möjlighet aG torka och skölja dykutrustning och det finns säkert tid att åka runt och kika på ön även här.

Dag 17
Vi åker till flygplatsen och lämnar bilarna och sen checkar vi in till flyget och flyger åter till Jakarta. Buss igen till hotellet och vår sista natt på resan.

Dag 18
Söndag och utcheckning från hotellet till 12.00. Eventuellt kan vi förlänga rummen på plats eller vissa rum så att det finns möjlighet till dusch och ombyte på eftermiddagen. Transfer till flygplats och flyg hem eller för dig som väljer att förlänga turen mot vidare äventyr. 


Vänligen notera!
Vårt program är endast en preliminär plan som påverkas utifrån de yttre förutsättningarna som vädergudarna belönar oss med. Det innebär att vi kan behöva flytta aktiviteter och dykplatser till andra dagar och även ersätta planerade aktiviteter med alternativa om det krävs. Vi ber dig att vara flexibel.

T +46 (0) 301 22100   E info@scubatravel.se   Skype scubatravel

Fabriksgatan 13, 412 50 Gothenburg, Sweden

Nyhetsbrev

Missa inte våra erbjudanden och nyheter.Newsletter

Get the latest news and offers from Scuba Travel