PL EN SV
Gör en Förfrågan
Förfrågan

Upplev Galapagos
3 - 13 oktober 2021

Magiska Galapagos. Valhajar, lekande sjölejon, stora hammarhajstim, nyfikna havssköldpaddor, mantor, flertal hajarter, klumpfiskar, pingviner med mycket mera. Följ med på ett oförglömligt äventyr och upplev Galapagos unika djur och natur.  Vi utlovar ett stort leende på dina läppar.

Ditt boende - Ombord på Galapagos Aqua finns plats för totalt 16 dykare fördelade på nio rymliga hytter. Liveboarden är helt nyrenoverad 2019 och har varit på plats i Galapagos sedan 1998.

Grundpaketet i denna resa är en veckas liveaboardresa på den bekväma dykbåten Galapagos Aqua. För dig som tycker att en vecka på Galapagos är för kort tid, kan resan förlängas med ytterligare landbaserade dagar på ön Baltra alternativt några dagar med en kombination av Ecuador, Peru med Machu Picchu. Mer information om förlängningar kommer att komma i samband med att flyget blir bokningsbart cirka 10 månader innan avresa.

De mytomspunna Galapagosöarna bjuder på suverän dykning för dig som fascineras av spektakulära miljöer och stora djur under ytan. Du kommer med stor sannolikhet att få uppleva åtminstone fem olika hajarter: storvuxna gravida valhajshonor, väldiga stim av flerhornig hammarhaj, mängder av korallhajar, galapagoshaj och silkeshaj. Utöver dessa fem hajarter kan du även stöta på svartspetsig revhaj och tigerhaj. Ett flertal olika rockor kommer du också möta, bland annat fläckig örnrocka, mantor, mobulrockor, komulerockor och stingrockor. Det är dock inte bara hajar och rockor som finns att se; nyfikna sjölejon som leker med dig och närgångna havsköldpaddor är närmast vardagsmat som finns där så gott som på varje dyk. Flera arter av delfiner samt klumpfisk är inte heller speciellt sällsynt.

Galapagos erbjuder också många unika naturupplevelser: havsleguaner som betar under ytan, de välkända elefantsköldpaddorna, den endemiska galapagostjurhuvudshajen, jordens nordligaste pingvinart tillsammans med en mängd andra unika sjöfåglar. Kort sagt; Galapagos är en dröm för den som vill komma nära stora marina djur.

Features

RESMÅL GALAPAGOS

AVRESEDATUM 3 Okt 2021

HEMRESEDATUM 13 Okt 2021

RESANS LÄNGD 10 NÄTTER

RESANS UPPLÄGG LIVEABOARD

BOENDE GALAPAGOS AQUA

MÅLGRUPP DYKARE & UV-FOTO

MAX ANTAL RESENÄRER 16 PERSONER

PRIS PER PERSON 79 995 SEK

Gör en Förfrågan KOMPLETT RESEINFORMATION Visa Expedition på Facebook

Om Galapagos

Galapagos – denna mytomspunna och avlägsna plats består av 19 öar samt ett dussintal mindre små öar och vulkanformationer – totalt bildar det en landmassa på ca 8000 kvadratkilometer som är utspridda på över 50 000 kvadratkilometer havsyta. Galapagos är beläget nästan 1000 km väster om Ecuadors kust och på grund av sin avlägsna placering var Galapagos helt isolerat från omvärlden i flera tusen år.

Det var först år 1835, då Charles Darwin på skeppet HMS Beagle träffade på öarna, som världen fick upp ögonen för ett av de rikaste och mest avancerade ekosystemen på vår planet. Det var Darwins observationer på Galapagos som ledde fram till hans bok ”Om arters uppkomst” vilken kom att omkullkasta och förändra människans syn på skapelsen och människans härkomst.

Än idag utgör dessa aktiva vulkanöar hem till en utmärkande flora och fauna, inklusive många arter som inte finns någon annanstans i världen s.k. endemiska arter. Öarna är en del av Ecuadors nationalpark och tillhör världsarven. Det rika och unika djurlivet på land motsvaras mer än väl i det omgivande havet.

Resplan dag för dag

Söndagen 3 oktober
Du lämnar Skandinavien och flyger till Quito, Ecuador. Landar samma dag och får transfer till hotellet i Quito.

Måndagen 4 oktober
Ledig dag i Quito på egen hand.

Tisdagen 5 oktober
Checkar ut från hotellet i Quito och får transfer till Quito flygplats för flyget till Baltra på Galapagos. Vid flygplats blir du upphämtad av personal från Galapagos Aqua och får transfer till båten. Båten lämnar hamnen och du får en genomgång av allting som kommer ske ombord, första checkdyket sker på eftermiddagen.

Onsdagen 6 oktober
Du åker vidare mot Bartolome där du dyker under morgonen. Eftermiddagens plan är en landtur på Cousin's Rock innan du åker vidare norrut på kvällen.

torsdag - lördag 7 - 9 oktober
Under dessa tre dagar är planen att dyka vid och runtomkring de två nordligaste öarna, Wolf och Darwin Island. Här kommer du få sanslöst bra dykning av världsklass med bland annat en stor mängd hajar.

Söndag 10 oktober
Du beger dig mot ön Isabela och dyker kring Punta Vicente Roca. Ett favorit ställ för många fotografer som kan få häftiga bilder här!

Måndag 11 oktober
Du dyker vid Roca Blanca och Pinzon, ligger på Isabela-öns sydöstra kust, det är en av de bästa dykplatserna som centralöarna har att erbjuda. På grund av det kallare vattnet runt de centrala öarna ökar detta mångfalden i det marina livet.

Tisdag 12 oktober
Vägen till höglandet lämnar från Bellavista, en liten by som ligger 15 minuters bilresa från Puerto Ayora, och passerar genom jordbrukszonen nära nationalparkens gräns, Miconia Zone, och går sedan till Fern och Sedge-zonen. Med klart väder, har detta område vackra vyer med böljande kullar och utdöd vulkaniska kullar täckta med gräs och frodig grönska året runt. Här besöker du Twin Craters samt en lokal ranch där vi kan observera den stora sköldpaddan som lever på Santa Cruz Island i dess naturliga livsmiljö. Det är dags att säga adjö till Galapagos. Det har varit ett nöje att följa med dig på denna unika resa och hoppas se dig igen mycket snart!

Onsdag 13 oktober
Du lämnar Quito och flyger tillbaka hem till Skandinavien (om du inte valt att förlänga med några dagar i Ecuador eller Peru etc).

Torsdag 14 oktober
Vid det här laget bör du vara tillbaka i Sverige igen med minnen för livet samt minneskorten fulla av fantastiska bilder.

Vänligen notera
Vårt program är endast en preliminär plan som påverkas utifrån de yttre förutsättningar som vädergudarna belönar oss med. Det innebär att vi kan behöva flytta aktiviteter och dykplatser till andra dagar och även ersätta planerade aktiviteter med alternativa om så krävs. Vi ber dig att vara flexibel.

T +46 (0) 301 22100   E info@scubatravel.se   Skype scubatravel

Fabriksgatan 13, 412 50 Gothenburg, Sweden

Nyhetsbrev

Missa inte våra erbjudanden och nyheter.Newsletter

Get the latest news and offers from Scuba Travel