PL EN SV
Gör en Förfrågan
Förfrågan

Liveaboard i Röda Havet - techresa
2 - 9 januari 2020

Liveaboard i Röda Havet - En vecka ombord på en liveaboard i Röda Havet innebär att du bor ombord på en lyxig båt, äter god mat, blir väl omhändertagen av besättning och guider, gör spännande dyk och sist men inte minst så är du med om ett oförglömligt äventyr. På en liveaboard kommer du på ett bekvämt sätt väldigt nära vackra dykplatser och möter fina fiskar samt förhoppningsvis hajar och dugonger.

Ditt boende - På den här resan kommer du att bo ombord på en stor båt, MV Nouran. Här finns gott om plats, stort rymligt dykdäck, soldäck, härligt inbjudande salong och självklart luftkonditionering i alla hytter som erbjuder gott om plats. Självklart har du helpension under resan.

Ambassadör - Anders Etander började dyka 1989 och sen pågick dykningen fram till sommaren 1992 där det blev ett break för att senare återupptas 2011 Drygt  sju år senare och +1600 dyk senare är allt lika roligt, fantastiskt, spännande och underbart som när resan påbörjades. Ett par år efter omstarten inleddes den tekniska dykningen för att ge mer bottentid och nå djupare vrak. Dyken blev allt längre, vattnet mörkare och kallare, men Anders   kommer alltid upp med samma leende. Han fick  smeknamnet  ”Glade    Anders” och sen dess är all utrustning märkt med en smiley :) Utöver vrakdykning i Östersjön och gruvdykning i Sverige reser Anders mycket och har dykt i 17 olika länder i världen. Anders är certifierad till +100 meter både på öppet  system  och rebreather och utbildar som teknisk instruktör på öppet system och sidemount ner till 60 meter. Han är aktiv gruvdykningsinstruktör där han utbildar   MineDiver 1 & 2 (grund- och fortsättningskurs) inom NAUI.

Några av våra gruppresor sker utan medföljande gruppledare/ambassadör från Skandinavien. Dessa resor är ibland tillsammans med en dykskola från Skandinavien och ibland helt på egen hand. Dock finns det på varje dykresa alltid tillgång till lokala guider på plats. Kontakta oss för mer information, info@scubatravel.se eller 0301-22 100.

Features

RESMÅL RÖDA HAVET

AVRESEDATUM 02 januari 2020

HEMRESEDATUM 09 januari 2020

RESANS LÄNGD 7 NÄTTER

RESANS UPPLÄGG LIVEABOARD

BOENDE M/V NOURAN

MÅLGRUPP TEKNISKA DYKARE

MAX GÄSTER 24

AMBASSADÖR ANDERS ETANDER

PRIS PER PERSON fr 18 495 SEK

Gör en Förfrågan KOMPLETT RESEINFORMATION

Om resan

Den här resan är för dig som är intresserad av och behärskar djupa dyk, vrak, oupptäckta vrak. Dykningen på den här resan är inte för alla då det krävs vissa riktigt djupa dyk där de flesta ses på +60 meter och ner till +80 meter.
Grundkrav för resan är certifiering till 60 meter men då kan det vara så att du inte kan göra vissa dyk som är djupare. UV scooter kommer användas pga de starka strömmarna så detta bör du också ha erfarenhet av.   

MV Nouran är en 36 meter lång båt som har plats för upp till 24 gäster fördelat på tolv dubbelhytter. Alla hytter har eget badrum och naturligtvis luftkonditionering. Salongen är mycket rymlig oc är utrustad med såväl, TV, DVD och ljudanläggning. Dykdäcket erbjuder gott om plats och här finns även ett inbjudande soldäck att koppla av på.

Ombord på MV Nouran erbjuds du Nitrox till Nitroxcertifierade dykare och har du ännu inte ditt Nitroxcertifikat kan du ta det ombord. Det finns även möjlighet att hyra dubbelflaskor och UVscooter ombord mot tillägg.   

Vänligen notera! För den här unika safarin krävs det att du är certifierad dykare till minst 60 meter men gärna också UV-scooter eller för djupare dykning.

Resplan dag för dag

Dag 1
Flyg till Hurghada och transfer samt incheckning på båten

Dag 2-6
Dykning, 1-3 dyk / dag beroende på planerade djup

Dag 7
Sista dykdagen

Dag 8 
Utcheckning från båten och flyg hem

Vänligen notera!
Vårt program är endast en preliminär plan som påverkas utifrån de yttre förutsättningar som vädergudarna belönar oss med. Det innebär att vi kan behöva flytta aktiviteter och dykplatser till andra dagar och även ersätta planerade aktiviteter med alternativa om så krävs. Vissa flygscheman kan kräva 1 natt före och/eller 1 natt efter liveaboarden i Hurghada. Vi ber dig att vara flexibel.

T +46 (0) 301 22100   E info@scubatravel.se   Skype scubatravel

Fabriksgatan 13, 412 50 Gothenburg, Sweden

Nyhetsbrev

Missa inte våra erbjudanden och nyheter.Newsletter

Get the latest news and offers from Scuba Travel