EN SV
Gör en Förfrågan
Förfrågan

Unik Nudingsafari Dauin Filippinerna.
Dykresa med Klas Malmberg - Macromania and Critters!!!!
12 - 24 oktober 2023
6 platser kvar - 2 i deluxe room och 4 i standard room.

Fantastisk plats för nudingarTa chansen att följa med marinbiologen och nudingexperten Klas Malmberg till underbart härliga Dauin i Filippinerna. Tio nätters boende med frukost och förbokat dykpaket med 20 dyk ingår. Dessutom en natt i Manila mellan internationellt och inrikes flyg. Här kommer vi att dyka och fokusera på att hitta olika nudingar eller nakensnäckor som de också kallas. Klas kommer att hålla i ett antal genomgångar om just nudingar på plats också. Vi ska även få ett föredrag om reven och korallerna i Dauin från Institute of Marine Research.

Dykning kring Dauin, Filippinerna - Den här resan är för dig som älskar nakensnäckor eller nudingar som de numera heter. Havets orkidéer och de finns normalt här i ganska stora antal. Förutom mängder av nudingar så finns möjlighet att uppleva mycket mycket mer med allt från skorpionfiskar, frogfish, sjöhästar, märkliga kräftdjur, plattmaskar och ovanliga bläckfiskar. Ibland kommer även större fiskar förbi och förgyller dykningen. Mantor, valhaj, rockor, barracudor, parrotfish och mycket mer ses här vid tillfällen men det är makrolivet som är bäst. Men det är nudingarna som ligger i fokus och du kommer kunna ställa massor av frågor och få hjälp med artbestämning på plats.

Ditt boende - Liquid Dumaguete resort är en liten familjär resort som ligger direkt vid havet. Här njuter du av lugn och ro och kan njuta av havsbrisen från stranden eller varför inte lapa sol vid den sköna poolen. Här finns en egen restaurang och bar och maten är bra. Någon eller några dagar ska vi självklart gå ut till någon av de lokala restauranger som finns här. Resorten har sitt eget PADI IDC dykcenter och erbjuder dykning bårde från land och från båt. Här erbjuds även nattdykning om önskemål finns. Förutom dykning  erbjuds även landturer, massage och spa och avkoppling.
Väljer du att bo i standard cottage (del i dubbelrum och endast fläkt) blir priset 1200 SEK billigare

Vår ambassadör Klas Malmberg - Klas är utbildad marinbiolog och har som stora intressen hajar och nudingar. Klas är en erkänt duktig pedagog och en av Sveriges bästa och mest meriterade UV-fotogafer. Han deltar idag med forskningsgrupper för just nudingar och kommer att kunna hjälpa dig på plats med alla möjliga och omöjliga frågor om dessa fantastiska djur. Vill du ha ett nudingexpert certifikat till samlingarna så går även det att ordna.

Features

RESMÅL DAUIN FILIPPINERNA

AVRESA 12 Okt 2023

HEMRESA 24 Okt 2023

RESANS LÄNGD 11 NÄTTER

RESANS UPPLÄGG LANDBASERAT

BOENDE LIQUID DUMAGUETE RESORT

MÅLGRUPP DYKARE

WORKSHOP NUDINGAR; NAKENSNÄCKOR

GRUPPLEDARE KLAS MALMBERG

MAX ANTAL RESENÄRER 16 PERSONER

PRIS PER PERSON Från 26 995 SEK - Deluxe, eller från 25 795 - Standard

Gör en Förfrågan

Dykplatser kring Dauin

Filippinerna anses av de flesta som ett av världens bästa länder för dykning och med sitt läge i den så kallade koralltriangeln finns här en ovanligt stor mångfald av marint liv och dykplatser. Med över 7 600 öar utspridda över ett stort område straxt norr om ekvatorn kan man bara föreställa sig den rikedom som finns under havsytan.

Negros är en av dessa drygt 7 600 öar och är idag ett av Filippinernas mest populära dykresmål. Med utmärkta boenden, fantastisk dykning, trevliga och hjälpsamma människor kommer det inte som en överraskning att just dykningen vuxit sig stark här.

Längs med kusten finns ett stort antal mindre marina reservat där fiske inte är tillåtet och flera av de här små områdena har idag en stark tillväxt av koraller och här finns också ett rikt marint liv. Dykningen sker strax utanför stranden längs kusten och här finns fantastisk makrodykning i världsklass och det är idag ett paradis för undervattensfotografer. Mest känt i området är annars den lilla ön Apo, dit du kan åka på en heldagstur (ingår ej men går att uppgradera) och här finns sköldpaddor i stora antal och även stora stim med tonfisk.

Ibland ser man till och med hammarhaj och rävhaj här men det krävs mycket tur för det även om chnasen finns. Även manta, rockor och mindre revhajar ses ibland. Här finns dock mycket mer att se än nudingar men för dig som gillar just dessa havets orkidéer är det här en unik möjlighet tillsammans med Klas på plats och duktiga guider. Dykområdet kring Dauin är stort men de flesta dykplatser nås inom 20 minuter. Här kan det ibland vara strömt men ändå inte svårdykt och makrolivet är alltid fantastiskt.

Stora områden består av svart vulkansand men även här hittar man ofta mycket spektakulärt marint liv och även såklart olika nudingar, kräftdjur, märkliga fiskar, tagghudingar och plattmaskar.

Lokala Marinparksavgifter tillkommer på plats
Priset är baserat på gällande valutakurser i maj 2022 och uppskattade flygpriser för oktober 2023. Vi reserverar oss för ändringar av valutakurser, ändringar av utländska operatörers prislistor samt tillgång till flygstolar. Endast slutbetalat arrangemang garanterar ett fast pris.

Resplan - Dag för dag

Dag 1
Du lämnar Skandinavien och flyger till Manila, Filippinernas pulserande huvudstad.

Dag 2
Du anländer i Manila och här tar du dig till ditt hotell för en övernattning. Det är för att kunna matcha inrikesflygen som den här natten behövs.

Dag 2 - 3
01 natt boende i dubbelrum med frukost

Dag 3
Dagen därpå efter frukost är det flyg till Dumaugete och transfer vidare till Liquid Resort där du checkar in.

Dag 3-13 
10 nätter boende i deluxe cottage*, dubbelrum inklusive frukost. Dykpaket med 20 dyk ingår under dessa dagar men vill du dyka mer går det bra att boka mer på plats. Tank och vikter ingår och transport till olika dykplatser. Du kommer även ha experthjälp av Klas Malmberg som kommer berätta mycket mer om just nudingar/nakensnäckor. Förutom att leta nudingar finns mycket annat att se och uppleva också. Det finns även möjlighet att göra nattdyk men det bokas på plats.

* Endast 12 platser eller 6 deluxe cottages finns. (Vill du bo i en standard cottage, del i dubbelrum med endast fläkt är det 1200 SEK billigare - 4 platser finns men går eventuellt att ordna ytterligare 12)

Dag 13
Utcheckning och transfer tillbaka till Dumaguete flygplats där du checkar in till Manila för byte till internationellt flyg och vidare hem till Skandinavien. Har du önskemål om att förlänga din vistelse så hör av dig till oss så hjälper vi dig med det såklart.

Dag 14
Åter tillbaka i Skandinavien 

Vänligen notera!
Vårt program är endast en preliminär plan som påverkas utifrån de yttre förutsättningarna som vädergudarna belönar oss med. Det innebär att vi kan behöva flytta aktiviteter och dykplatser till andra dagar och även ersätta planerade aktiviteter med alternativa om det krävs. Vi ber dig att vara flexibel.

T +46 (0) 301 22100   E info@scubatravel.se   Skype scubatravel

Fabriksgatan 13, 412 50 Gothenburg, Sweden

Nyhetsbrev

Missa inte våra erbjudanden och nyheter.Newsletter

Get the latest news and offers from Scuba Travel