EN SV
Gör en Förfrågan
Förfrågan

Tulum och Cenotedykning i Mexiko

08 - 19 november 2021

Upplev - Under Yucatanhalvöns till synes solida kalkstensberggrund finns ett nätverk av grotto som till stor del legat under vatten i tusentals år. Under senaste istiden sjönk havsytan och efterlämnade en enorm platå av mjuk och porös kalksten. Berggrunden i denna platå är ursprungligen vulkanisk, men det är bara det översta lagret av kalksten från forntida korallrev som vi kan utforska. En cenote är en grotta vars tak kollapsat och öppnat ett fönster till världen ovan mark. Cenotes varierar i form och storlek men alla ger inträde till en fantastisk undervattensvärld, där du kan skåda stalagmiter, stalaktiter, magiskt solljus (“God  beams”) och nästan obegränsad sikt.

Ditt boende - Boendet på ProTec i Tulum fokuserar på minimalistisk och en fräsch design med dykarens i fokus. Här finns tre singelrum och tre dubbelrum tillgängliga med en delad kök och vardagsrum. Boendet ligger lokaliserat på den andra våningen på ProTecs dykcenter. Singelrummen som finns tillgängliga på The BaseCamp är utrustade med en Queen size bed och dubbelrummen  är utrustade  med  två  enkelsängar. Alla rum har varsitt privat badrum som inkluderar en toalett, dusch, varmvatten och bra vattentryck. På The BaseCamp har alla gäster full tillgång till ett litet men fullt fungerande gemensamt kök där du enkelt kan förbereda frukost, lunch eller middag. Dessutom kan maten avnjutas på balkongen.

Vår ambassadör..... - Anders Etander, började med dykning 1989 då dykcertifikat togs vid Kullaberg i Skåne. Nu, drygt 1600 dyk senare, är allt lika roligt, fantastiskt, spännande och underbart som när resan påbörjades 1989. Utöver vrakdykning i Östersjön och gruvdykning i Sverige reser Anders mycket och har dykt i 17 olika länder i världen över. Anders är certifierad till +100 m på både öppet system och rebreather och utbildar som teknisk instruktör på öppet system och side mount ner till 70 meter. Han är en aktiv gruvdykningsinstruktör där han utbildar Mine Diver 1 & 2 (grund- och fortsättningskurs) inom NAUI.

Innan resan: För dig som önskar kan du utbilda dig eller förbereda dig för mer avancerad dykning genom att boka kurs direkt med Anders. Du kommer i kontakt med honom direkt här.

Features

RESMÅL TULUM, MEXOKO

AVRESEDATUM 08 Nov 2021

HEMRESEDATUM 19 Nov 2021

RESANS LÄNGD 11 NÄTTER

RESANS UPPLÄGG RESORT

BOENDE PROTEC

MÅLGRUPP DYKARE

WORKSHOP GROTTDYKNING

GRUPPLEDARE ANDERS ETANDER

MAX ANTAL RESENÄRER 16

PRIS PER PERSON 30 795 SEK

Gör en Förfrågan KOMPLETT RESEINFORMATION

Om Mexiko

Mitt i mellan Amerika och  Sydamerika ligger ett spännande latinamerikanskt land som uppskattas för sin goda matkultur med  deras tacos som har lyckats influera de svenska fredagskvällarna och blivit en storfavorit. Landet har även influerat våra nordiska grannländer med sina underhållande och färgstarka Piñatas som har lyckats bli ett roligt tillägg på  kalas samt högtider i Sverige. Cinco de Mayo, den stora och viktiga religösa högtiden Día de los muertos, den klassiska alkoholen Tequila, fantastiska sandstränder samt sina arkeologiska pyramider, har satt Mexiko på kartan och har lyckats utmärka landet som en underhållande och unik reseupplevelse för många resenärer.

Längs med den karibiska kustlinjen finns det underbara området Tulum som framförallt är känt för sina stränder och sina välbevarade ruiner samt de spektakulära dykplatserna som finns tillgängliga. Eftersom Tulum ligger längs med den  karibiska kustlinjen så har staden en närhet till det näst största barriärrevet i världen, där du kan dyka genom detta magiska revet som sträcker sig 300 kilometer. I Mexiko finns några av världens vackraste grottor och detta gäller även för området Tulum som är hemmaplan för fantastiska cenotes som finns tillgängliga för alla certifierade dykare, allt ifrån nya dykare till mer tekniska och erfarna dykare.

Resplan - Dag för dag

Dag 1
Du lämnar Skandinavien för att flyga till Mexiko
Ankomst och transfer till Tulum och incheckning på din lodge

Dag 2 - 13
2 Cenotedyk per dag inklusive, guide, nitrox, tankar och vikter

Dag 14
Nu har resan lidit mot sitt slut. Och vi checkar ut från vår lodge och åker mot flygplatsen för vårat flyg hem, eller för dig som vill fortsätta resandet så fortsätter äventyret


Vänligen notera!
Vårt program är endast en preliminär plan som påverkas utifrån de yttre förutsättningarna som vädergudarna belönar oss med. Det innebär att vi kan behöva flytta aktiviteter och dykplatser till andra dagar och även ersätta planerade aktiviteter med alternativa om det krävs. Vi ber dig att vara flexibel.

T +46 (0) 301 22100   E info@scubatravel.se   Skype scubatravel

Fabriksgatan 13, 412 50 Gothenburg, Sweden

Nyhetsbrev

Missa inte våra erbjudanden och nyheter.Newsletter

Get the latest news and offers from Scuba Travel