EN SV
Gör en Förfrågan
Förfrågan

Truk Lagoon - en vrakälskares paradis!
6 - 19 november 2022

Truk Lagoon ligger mitt ute i Stilla Havet och den mytomspunna lagunen är en plats dör 60 skepsvrak och 250 flygplanvrak vilar som en lämning från andra världskriget. Truk står högst på vrakälskarnas lista, så följ med på detta äventyr i november 2019 med Micke Wolhardt, vår högt aktade vrakexpert och trefaldiga Truk-resenär.

Varför så mycket vrak? - Under andra världskriget användes Truk som gömställe för japanska imperiets flotta. 1944 flög amerikanerna in över Truk och bombade flottan. På grund av detta ligger idag över 60 skeppsvrak och 250 flygplansvrak på botten av havet och många av dessa vrak är fullt dykbara. Det varma vattnet, korallerna och det blomstrande marina livet gör att dykare återkommer till Truk år efter år.

Lär dig mer om vrakdykning och teknisk dykning - Vår ambassadör Micke Wolhardt kommer att hålla föredrag under resans gång om bland annat vrakdykning och konfigurering av utrustning, läs mer i PDF nedan.

Ditt boende - Blue Lagoon resort erbjuder en fantastisk utsikt över den världsberömda lagunen och den passar perfekt som boende för dykare. Det smälter bra in i öns tropiska atmosfär och du kan njuta av utsikten över lagunen från rummens balkonger. Genom en kort promenad når du den vita sandstranden för ett uppfriskande dopp i det klara vattnet. 

Vår ambassadör Micke Wolhardt - Med på detta oslagbara äventyr är vår ambassadör Micke Wolhardt. Micke är grundare av SwedTech Diving och en extremt erfaren instruktör inom teknisk dykning som brinner för vrakdykning.

Photo credit Dive Team Lysekil

Features

RESMÅL TRUK LAGOON

AVRESEDATUM 06 nov 2022

HEMRESEDATUM 19 nov 2022

RESANS LÄNGD 12 NÄTTER

RESANS UPPLÄGG LANDBASERAD

BOENDE BLUE LAGOON RESORT

MÅLGRUPP DYKARE

WORKSHOP VRAK

GRUPPLEDARE MICHAEL WOLHARDT

MAX GÄSTER 16 PERSONS

PRIS PER PERSON från 47 490 SEK

Gör en Förfrågan KOMPLETT RESEINFORMATION

Historien bakom Truk Lagoon

Dykningen i Truk Lagoon är ett äventyr som du sent kommer att glömma. På en yta av ca 200 kvadratkilometer ligger en enorm mängd vrak från andra världskriget. Vraken sjuder av marint liv med bland annat över 300 olika mjuk- och hårdkorallsarter. 1971 satte Jacques-Yves Cousteau Truk på kartan. Efter hans hemkomst publicerades bilderna över hela världen och sedan dess har dykare besökt Truk för att själva uppleva dessa skatter. Över 40 av Truks vrak går idag att dyka på. Det är allt från fartyg på grunda vatten till vrak som ligger på större djup och lockar den och annan tech-dykare.

Läs mer om Truk här!

Resplan dag för dag

Söndag 6e November
Vi lämnar Skandinavien och flyger mot Manilla i Filippinerna.

Måndag 7e November 
Du anländer i Manila och har en första natt på hotell. Eftersom flygbiljetterna är separata på flygningarna Skandinavien - Manilla och Manilla - Chuuk så vill vi säkra upp emot att eventuella flygförseningar gör att du missar transfern.
  
Tisdag 8e November
Vi lämnar Manilla och flyger mot Chuuk, genom Guam. Vid ankomst i Chuuk väntar transfer som tar dig till Blue Lagoon Resort, nu kan du börja njuta av omgivningarna.

Onsdag 9e November - Onsdag 16e November
Dykdagar! Två guidade båtdyk/dag med fullt fokus på vrakdykning. Några av kvällarna kommer du att kunna lyssna på inspirerande presentationer av Michael Wolhardt.

Torsdag 17e november
Den sista dagen gör vi två tidiga dyk för att kunna ha tillräckligt mycket tid mellan sista dyket och flyget hem.

Fredag 18e November - Lördag 19e November
Dags att check-ut från Blue Lagoon Resort och ta en transfer tillbaka till flygplatsen. Idag kommer vi att flyga tillbaka till Manilla, genom Guam. Med största sannolikhet kommer du att landa i Manilla samma dag och här blir det då 1 natt i Manilla (eller valbar förlängning) innan du flyger tillbaka hem till Skandinavien. 

Vänligen notera!
Datumen ovan är enbart preliminära och kan förändras beroende på flygen mellan Manilla och Chuuk. Vi vill att flygen ska ha så kort restid som det är möjligt och utan långa mellanlandningar i Guam. Vi ber dig att vara flexibel. Denna resa kräver ett ESTA-tillstånd då Guam är ett Amerikanskt territorium.

T +46 (0) 301 22100   E info@scubatravel.se   Skype scubatravel

Fabriksgatan 13, 412 50 Gothenburg, Sweden

Nyhetsbrev

Missa inte våra erbjudanden och nyheter.Newsletter

Get the latest news and offers from Scuba Travel