EN SV
Gör en Förfrågan
Förfrågan

Tiger beach och liveaboard i Bahamas - Världens bästa hajdykning
​08 - 19 februari 2023 - Nu 1 plats kvar! (kille)
Boka nu och vi ger 4000 SEK i rabatt!

Följ med Klas Malmberg på ett mycket speciellt äventyr till hajdykningens heliga graal i Bahamas, Karibien.  Norr om Grand Bahamas ligger Tiger Beach. Det är vida känt för sitt klara och lugna vatten och anses bland professionella fotografer/filmare för att vara det bästa haj-resmålet i världen. Här möter du tiger-, hammar-, citron- och revhaj. Har du turen på din sida kan det bli ännu fler!


Klas är en mycket duktig marinbiolog och fantastisk undervattensfotograf. Intresset för hajar är stort och Klas har varit i Bahamas tidigare med grupper och hans breda kunskap om hajar och broskfiskar är få som kan konkurrera med i Sverige.
 

Lär dig mer om hajar - Under resan kommer du att öka din kunskap om broskfiskar och särskilt hajar. De här fantastiska djuren har funnits i flera hundra miljoner år och utvecklats till havens toppredatorer men också fått en väldigt oförtjänt dåligt rykte. När du dyker i Bahamas och Tiger Beach med en liveaboard kommer du snabbt förstå vilka vackra och härliga fiskar det här faktiskt är. Under dina  dagar i Bahamas kommer du att förutom dyka njuta av det sköna karibiska klimater, god mat och service ombord. 

Ditt boende - Dolphin Dream har nära 40 års erfarenhet av hajdykning med bete och matning i vattnet. De är en av de mest erfarna och bästa operatörerna i området. Båten är en räktrålare i stål som byggts om till liveaboard för dykare. Ombord hittar du precis allt, och lite till, som en dykare kan förväntas behöva. Det är en äkta hajdykarbåt utan bling-bling och lyx. Två nätter på hotell och en natt efter liveaboarden ingår i resan för att säkerställa att eventuella förseningar eller strul med bagage kan undvikas så långt det är möjligt

Photo credit © Klas Malmberg

Features

RESMÅL BAHAMAS

AVRESEDATUM 08 feb 2023

HEMRESEDATUM 19 feb 2023

RESANS LÄNGD 11 NÄTTER

RESANS UPPLÄGG LIVEABOARD

BOENDE DOLPHIN DREAM

MÅLGRUPP DYKARE

WORKSHOP UV-FOTO

GRUPPLEDARE KLAS MALMBERG

MAX GÄSTER 12 PERSONS

PRIS PER PERSON 49 995 SEK exkl flyg

Gör en Förfrågan

Om Bahamas

Nedan kan du även läsa en kort reseskildring av 2017 års resa skriven av en av resenärerna.

"I slutet av mars tillbringade vi åtta dagar på båten Dolphin Dream för att dyka med hajar vid Tiger beach, utanför Grand Bahama. Vi hann göra totalt 26 dyk, varav vi hade närkontakt med hajar på samtliga. Under nästan alla dyk hade vi sällskap med mellan tre och åtta tigerhajar, fem tjurhajar, den underbara stora hammarhajen Patches samt oräkneliga individer av citronhajar och karibiska revhajar. Vid några tillfällen kom även en ensam sköterskehaj och besökte oss. Det märkliga och fantastiska med denna resa var att samtliga dyk (förutom de två första uppfräschningsdyken) genomfördes på en och samma dykplats på Tiger Beach. Eftersom maxdjupet i det klara vattnet på denna plats bara är 11 meter var det möjligt att få dyktider på upp till sex timmar per dag och ändå längtade man efter att gå ner igen på morgonen dagen efter. 

Dolphin Dream är en ombyggd räktrålare som mer ger en känsla av att man befinner sig på en expedition än på en liveaboard. Besättningen består av den karismatiske kapten Scott, en kock och tre dykguider. Då Dolphin Dream endast tar 12 gäster blir det ganska snabbt en gemytlig stämning och sammanhållning på båten.

Resplan dag för dag

Dag 1
Du reser från skandinavien och anländer till Florida senast detta datum och har två nätter på hotell i Florida för att säkra upp mot eventuella flygförseningar. Skulle ditt flyg vara försenat, kan det betyda att du annars missar båtavgången och då har de inte möjlighet att vänta. Scuba Travel kan hjälpa dig att boka in flyg plus extra nätter samt alla transfers (kostnad tillkommer).

Dag 3
Båten avgår ifrån Palm Beach Florida; ombordstigning mellan kl 16.00- 19.00. Du checkar in på båten och får en genomgång av säkerheten ombord samt hur din vecka kommer att se ut. När alla är ombord avgår båten och seglar över natten till Bahamas.

Dag 4
På morgonen går båten igenom tullen i Bahamas (Du går inte i land). Därefter går båten vidare mot Tiger Beach där du gör 2-3 dyk tillsammans med tiger-, citron-, re-v och sköterskehajar under eftermiddagen.

Dag 5 - 10
Under dessa dagar gör du dagliga hajdyk kring Fish Tales och/eller andra dykplatser kring Tiger beach, 3-4 dyk per dag. Vi har även möjlighet att gå till Bimini för stor hammarhaj.

Dag 11
Du anländer tillbaka till West Palm Beach, går igenom tullen och går sedan av båten runt 10.30. För att säkra upp mot förseningar, har du en natt på hotell i Florida.

Dag 12
Hemresa eller fortsatt äventyr i Usa. Önskar du boka andra hemresedatum så meddela oss i god tid.

Vänligen notera!
Vårt program är endast en preliminär plan som påverkas utifrån de yttre förutsättningar som vädergudarna belönar oss med. Det innebär att vi kan behöva flytta aktiviteter och dykplatser till andra dagar och även ersätta planerade aktiviteter med alternativa om så krävs. Vi ber dig att vara flexibel.

T +46 (0) 301 22100   E info@scubatravel.se   Skype scubatravel

Fabriksgatan 13, 412 50 Gothenburg, Sweden

Nyhetsbrev

Missa inte våra erbjudanden och nyheter.Newsletter

Get the latest news and offers from Scuba Travel