EN SV
Gör en Förfrågan
Förfrågan

Bahamas - Hajdykningens heliga graal
​20 - 29 mars 2021 Vi har nu 1 plats kvar på den här turen!

Följ med Magnus Lundgren på ett mycket speciellt äventyr till hajdykningens heliga graal i Bahamas, Karibien.  Norr om Grand Bahamas ligger Tiger Beach. Det är vida känt för sitt klara och lugna vatten och anses bland professionella fotografer/filmare för att vara det bästa haj-resmålet i världen. Här möter du tiger-, hammar-, citron- och revhaj. Har du turen på din sida kan det bli ännu fler!


Magnus Lundgren leder nu sin 5:e expedition till plats som levererar något som i dykkretsar kallas för världens bästa hajdykning. Vi utgår ifrån och avslutar vår liveaboard resa i West Palm Beach i Florida. Häng med och bli bortskämd för livet, var så säker!
 

Lär dig mer om UV foto - Du och 10 andra personer kommer få vägledning i UV-foto samtidigt som du dyka med dessa fantastiska djur. Under dessa dagar kommer ni att bo bekvämt ombord på liveboarden som erbjuder bra mat och och service ombord. 

Ditt boende - Dolphin Dream har 25 års erfarenhet av hajdykning med bete och matning i vattnet. De är en av de mest erfarna och bästa operatörerna i området. Båten är en räktrålare i stål som byggts om till liveaboard för dykare. Ombord hittar du precis allt, och lite till, som en dykare kan förväntas behöva. Det är en äkta hajdykarbåt utan bling-bling och lyx. 

Vår ambassadör Magnus Lundgren - Magnus har 20 års erfarenhet av att leda expeditioner över hela världen och som utbildare inom UV-foto. Det borgar för en extra krydda och utveckling för er deltagare under denna exklusiva resa. ”Det har alltid varit min målsättning att hjälpa deltagarna på deras egen ambitionsnivå, så att råd och tips kan ge resultat där och då.” På resan finns Magnus tillhands som ditt eget Photo Pro.

Photo credit © Magnus Lundgren/magnuslundgren.com 
Photo credit Dolphin Dream (bilderna på båten)

Features

RESMÅL BAHAMAS

AVRESEDATUM 20 Mars 2021

HEMRESEDATUM 29 Mars 2021

RESANS LÄNGD 8 NÄTTER

RESANS UPPLÄGG LIVEABOARD

BOENDE DOLPHIN DREAM

MÅLGRUPP DYKARE

WORKSHOP UV-FOTO

GRUPPLEDARE MAGNUS LUNDGEN

MAX GÄSTER 11 PERSONS

PRIS PER PERSON 42 995 SEK

Gör en Förfrågan KOMPLETT RESEINFORMATION Visa Expedition på Facebook

Om Bahamas

Nedan kan du även läsa en kort reseskildring av 2017 års resa skriven av en av resenärerna.

"I slutet av mars tillbringade vi åtta dagar på båten Dolphin Dream för att dyka med hajar vid Tiger beach, utanför Grand Bahama. Vi hann göra totalt 26 dyk, varav vi hade närkontakt med hajar på samtliga. Under nästan alla dyk hade vi sällskap med mellan tre och åtta tigerhajar, fem tjurhajar, den underbara stora hammarhajen Patcher samt oräkneliga individer av citronhajar och karibiska revhajar. Vid några tillfällen kom även en ensam sköterskehaj och besökte oss. Det märkliga och fantastiska med denna resa var att samtliga dyk (förutom de två första uppfräschningsdyken) genomfördes på en och samma dykplats på Tiger Beach. Eftersom maxdjupet i det klara vattnet på denna plats bara är 11 meter var det möjligt att få dyktider på upp till sex timmar per dag och ändå längtade man efter att gå ner igen på morgonen dagen efter. 

Dolphin Dream är en ombyggd räktrålare som mer ger en känsla av att man befinner sig på en expedition än på en liveaboard. Besättningen består av den karismatiske kapten Scott, en kock och tre dykguider. Då Dolphin Dream endast tar 12 gäster blir det ganska snabbt en gemytlig stämning och sammanhållning på båten. En bonus på resan var Scuba Travels ambassadör Magnus Lundgren som höll ett antal mycket uppskattade föredrag om undervattensfotografering."

Resplan dag för dag

Lördag 20 mars
Vi rekommenderar att du anländer till Florida senast detta datum och bokar in en till två nätter på ett hotell i Florida för att säkra upp mot eventuella flygförseningar. Skulle ditt flyg vara försenat, kan det betyda att du annars missar båtavgången och då har de inte möjlighet att vänta. Scuba Travel kan hjälpa dig att boka in flyg plus extra nätter samt alla transfers (kostnad tillkommer).

Söndag 21 mars 
Båten avgår ifrån Palm Beach Florida; ombordstigning mellan kl 16.00- 19.00. Du checkar in på båten och får en genomgång av säkerheten ombord samt hur din vecka kommer att se ut. När alla är ombord avgår båten och seglar över natten till Bahamas.

Måndag 22 mars
På morgonen går båten igenom tullen i Bahamas. Därefter seglar ni vidare mot Tiger Beach där du gör 2-3 dyk tillsammans med tiger, citron, rev och sköterskehajar under eftermiddagen.

Tisdag 23 - Söndag 28 mars 
Under dessa dagar gör du dagliga hajdyk kring Fish Tales och/eller andra dykplatser kring Tiger beach, 3-4 dyk per dag. Vi har även möjlighet att gå till Bimini för stor hammarhaj.

Måndag 29 mars 
Du anländer tillbaka till West Palm Beach, går igenom tullen och går sedan av båten runt 10.30. För att säkra upp mot förseningar, rekommenderar vi att du bokar en natt på hotell i Florida. Scuba Travel kan hjälpa till att boka hotell och transfer (kostnad tillkommer).

Vänligen notera!
Vårt program är endast en preliminär plan som påverkas utifrån de yttre förutsättningar som vädergudarna belönar oss med. Det innebär att vi kan behöva flytta aktiviteter och dykplatser till andra dagar och även ersätta planerade aktiviteter med alternativa om så krävs. Vi ber dig att vara flexibel.

T +46 (0) 301 22100   E info@scubatravel.se   Skype scubatravel

Fabriksgatan 13, 412 50 Gothenburg, Sweden

Nyhetsbrev

Missa inte våra erbjudanden och nyheter.Newsletter

Get the latest news and offers from Scuba Travel