PL EN SV
Gör en Förfrågan
Förfrågan

Socorro - Stora möten med stora djur
29 feb - 8 mars 2020

Äventyrsdykning när den är som bäst. Dansa tillsammans med jättemantor, lek med delfiner, väj undan för upp till sju olika hajarter och, om du har tur, låt dig hänföras av de migrerande knölvalarna. Följ med Scuba Travel ambassadör Signe Selven till Socorro, Mexiko i februari/mars 2020.

Ditt boende -  Du bor ombord på liveaboardbåten Nautilus Explorer. Ett högklassigt fartyg som är designat med en stark stålkonstruktion och omfattande ljudisolering. Skrovets utformning och moderna stabiliseringssystem gör Nautilus Explorer till en mycket säker och stabil plattform. En specialbyggd plattform i aktern gör att det är lätt att hoppa i dykbåtar och kajaker.

Vår ambassadör Signe Selven - Signe Selven är en utbildad jurist, men gjorde sin hobby till ett jobb under 2007. Hon är för närvarande chef för Havsport Dykkersenter i Trondheim, teknisk dykare och PADI Course Director. Under 16 år har hon utbildat dykare på olika nivåer och sett glädje, självförtroende och erfarenhet som de har fått på sina dyk och dykturer.

Features

RESMÅL MEXIKO

RESANS LÄNGD 9 NÄTTER

RESANS UPPLÄGG LIVEABOARD

BOENDE NAUTILUS EXPLORER

MÅLGRUPP DYKARE

GRUPPLEDARE SIGNE SELVEN

MAX GÄSTER 11

PRIS PER PERSON 47 995 SEK

Gör en Förfrågan KOMPLETT RESEINFORMATION

Om Socorro

Socorro-öarna har sedan länge varit en drömdestination för många dykare. På grund av den stora mångfalden jämförs detta område ofta med välkända Galapagos och Cocos utanför Costa Rica. När Socorro nämns i olika sammanhang talas det ofta om de gigantiska och nästan tama mantorna som kommer nära de besökande dykarna, många av dem med en vingbredd på hela 5 eller 6 meter. Socorro är absolut en av de bästa platserna för att möta och fotografera graciösa mantarockor i XL-format.

Förutom mantor, är Socorro även känt för dykning med många olika hajarter. Du har en bra chans att få se stora stim av hammarhaj, en oförglömlig och vacker syn som kommer få dig att tappa andan. Förutom hammahaj är Socorro känt för möten med många andra hajarter. Vi spanar efter silkeshaj, vitfenad oceanhaj, silverspetshaj, Galapagoshaj, vitfenad revhaj och kanske t o m tigerhaj. Har du turen på din sida finns det även chans att få simma med delfiner och gigantiska knölvalar.

Fartyget som ska ta dig ut på detta äventyr heter Nautilus Explorer. Liveaboardbåten kastar loss från Cabo San Lucas marina, vid Bajahalvöns södra udde i Mexiko. Framför dig har du nu en båtfärd på ungefär 400 km innan du når ditt avlägsna dykmål, Socorro. Låt äventyret börja!

Resplan dag för dag

Dag 1
Du lämnar Skandinavien för att flyga mot Cabo San Lucas i Mexiko. Troligtvis anländer du samma dag till Cabo San Lucas flygplats. På plats väntar en transfer som tar dig till hotellet.

Dag 2
Nu är det dags att stiga ombord på liveaboarden Nautilus Explorer. Alla dykare kommer att mötas på Tesoro Resort vid Cabo San Lucas marina kl 20 och därifrån bli guidade till båten. Båten avgår från hamnen kl 21.

Dag 3
Dagen spenderas ute till havs och till kvällen kommer du fram till San Benedicto. Under dagen går man igenom säkerhet samt upplägg för dykveckan. Man går igenom grupperna som dyker ihop. Manta 101, en presentation om San Benedictos gigantiska Mantor. Kvällen avslutas med Cocktail hour!

Dag 4
Dykning vid San Benedicto. Här finns världens trevligaste gigantiska mantor som Soccoro är känt för. Det blir totalt 4 dyk denna dagen, som avslutas med identifiering av mantorna vi sett under dagen. Mexikansk tacofest på kvällen!

Dag 5 - 6
Under dessa dagar dyker du vid Socorro Island. Nattsnorkeling med Silkeshajar dag 5. Dag 6 avslutas med en presentation om hajars beteenden.

Dag 7 - 8
Dykdagar vid Roca Partida. Manta identifiering efter varje dykdag.

Dag 9
Nu vänder båten hemåt med Los Cabos. Resan hem består av god mat, slideshows av resan hittills, cocktail hour.

Dag 10
Utcheckning från båten vid 08:30 och transfer till flygplatsen.

Vänligen notera!
Vårt program är endast en preliminär plan som påverkas utifrån de yttre förutsättningar som vädergudarna belönar oss med. Det innebär att vi kan behöva flytta aktiviteter och dykplatser till andra dagar och även ersätta planerade aktiviteter med alternativa om så krävs. Vi ber dig att vara flexibel.

T +46 (0) 301 22100   E info@scubatravel.se   Skype scubatravel

Fabriksgatan 13, 412 50 Gothenburg, Sweden

Nyhetsbrev

Missa inte våra erbjudanden och nyheter.Newsletter

Get the latest news and offers from Scuba Travel