PL EN SV
Gör en Förfrågan
Förfrågan

Lyxig liveaboard i Röda Havet
4 - 11 juli 2019

Häng med Scuba Travel på en splitterny liveaboard i Röda Havet! För att fira att båten är klar, så är alla hyttpriser 30% billigare än ordinarie priser. Passa på att uppleva den fantastiska rutten Brothers, Daedalus & Elphinstone ombord på denna nybyggda och lyxiga båt.

Liveaboard i Röda Havet - En vecka ombord på en liveaboard i Röda Havet innebär att du bor ombord på en lyxig båt, äter god mat, blir väl omhändertagen av besättning och guider, gör spännande dyk och sist men inte minst så är du med om ett oförglömligt äventyr. På en liveaboard kommer du på ett bekvämt sätt väldigt nära vackra dykplatser och möter fina fiskar samt förhoppningsvis hajar och dugonger.

Ditt boende - Om du vill få den bästa upplevelsen finns det bara en liveaboard i Röda havet som du kan resa med och det är den helt nya M/Y Red Sea Explorer! Denna liveaboard i Extra Divers flotta sätter en ny standard för alla liveaboards i Röda havet och är utformad med maximal utrymme, komfort, kvalitet och säkerhet i åtanke. Liveaboarden kommer att byggas i stål vilket är överlägsen de träkonstruktioner som dominerar Röda havet liveaboard-marknaden.

Resa utan gruppledare - Några av våra gruppresor sker utan medföljande gruppledare/ambassadör från Skandinavien. Dessa resor är ibland tillsammans med en dykskola från Skandinavien och ibland helt på egen hand. Dock finns det på varje dykresa alltid tillgång till lokala guider på plats. Kontakta oss för mer information, info@scubatravel.se eller 0301-22 100.

Features

RESMÅL RÖDA HAVET

AVRESEDATUM 04 juli 2019

HEMRESEDATUM 11 juli 2019

RESANS LÄNGD 7 NÄTTER

RESANS UPPLÄGG LIVEABOARD

BOENDE M/Y RED SEA EXPLORER

MÅLGRUPP DYKARE

MAX GÄSTER 24

PRIS PER PERSON fr 17 695 SEK

Gör en Förfrågan KOMPLETT RESEINFORMATION

Om Brothers, Daedalus & Elphinstone

För många är detta den ultimata liveaboard safarin i Röda havet eftersom det tar dig till de bästa marina nationalparkerna i Röda havet.

Brothers-öarna är topparna av två undervattensberg som stiger från djupet av avgrunden och ligger nästan 100 km ut i det blå. Som delar av Marine Park Islands National Park erbjuder dessa öar fantastisk väggdykning, med väggar täckta i mjuka koraller och skogar av gorgonier, vilket skapar ett kalejdoskop av ständigt föränderliga färger. De lockar en mängd olika marina arter och stora pelagiska vidunder. Stor tonfisk, jacks och snappers kryssar runt i det blå, åtföljt av enstaka hammarhajar, silvertips, silky och oceanic whitetip- hajar och mantor. Även den sällsynta rävhajen (thresher shark) finns här. Att få se den gråa revhajen är nästan garanterat på de nordliga och sydliga platåerna av Small Brother. För vrakdykaren ligger Aida II, ett egyptiskt försörjningsfartyg och Numidia, ett fraktfartyg, på big brothers väggar. Båda är täckta i en rik tillväxt av mjuka och hårda koraller. Här finns även en familj av Napoleonfisk och grå revhajar.

Daedalus är ett litet och isolerat rev, även känt som Abu el-Kizan, beläget nästan halvvägs till Saudiarabien. Dess väggdyk är lika bra som Brothers Islands, täckta i mjuka, hårda koraller och enorma havsfläktar. Några av de hårda korallerna är fantastiska och undervattenslandskapet är lika spektakulärt som Little brother.

Då den dyks mindre och är mer orörd är denna plats vårt val av alla södra platser. Förvänta dig att se klungor av barracuda, makrill, tonfisk, rainbow runners, gråa revhajar och hammarhajar. Rävhajar (thresher sharks) och delfiner kan också ses vid tillfällen, och även mantor och valhajar ses här. Ett stort fält av vackra anemoner / clownfiskar rankas lätt i klass med Anemone City vid Ras Mohammed.

Elphinestones dykning är på grund av de starka strömmar är en riktig adrenalinkick. För att nå norra platån behöver du kämpa mot strömmen, men väl där hittar du dig själv bland vita, gråa revhajar eller kanske till och med hammarhajar. Södra platån ligger vid 55m och är bra plats för att få chansen att se stora pelagiska gäster!

Vänligen notera! För safaris ut till marinparkerna (Brothers, Elphinestone, Rocky, Zabargad, Daedalus) rekommenderar vi att du är minimum Advanced Open Water-dykare och har loggat minst 50 dyk, helst ska du vara Advanced Open Water för att få ut mesta möjliga av dessa safaris. Under de sistnämnda resorna är det viktigt att du behärskar dykning i stark ström på ett säkert sätt. Har du inte loggat något dyk under senaste året, rekommenderar vi att du gör ett avrostningsdyk innan avresan.

Resplan dag för dag

Dag 1
Flyg till Hurghada och transfer samt incheckning på båten

Dag 2-6
Dykning, 3-4 dyk om dagen

Dag 7
Sista dykdagen, 2 dyk

Dag 8 
Utcheckning från båten och flyg hem

Vänligen notera!
Vårt program är endast en preliminär plan som påverkas utifrån de yttre förutsättningar som vädergudarna belönar oss med. Det innebär att vi kan behöva flytta aktiviteter och dykplatser till andra dagar och även ersätta planerade aktiviteter med alternativa om så krävs. Vissa flygscheman kan kräva 1 natt före och/eller 1 natt efter liveaboarden i Hurghada. Vi ber dig att vara flexibel.

T +46 (0) 301 22100   E info@scubatravel.se   Skype scubatravel

Fabriksgatan 13, 412 50 Gothenburg, Sweden

Nyhetsbrev

Missa inte våra erbjudanden och nyheter.Newsletter

Get the latest news and offers from Scuba Travel