EN SV
Gör en Förfrågan
Förfrågan

Om Knölvalar i Silver Bank
3 - 10 feb 2019

Sista minuten-rabatt, 8000 SEK! Vi har nu bara en plats kvar på denna fantastiska resa! Passa på att uppfylla drömmen om att möta havets jättar öga mot öga.

Havets gigant - Känslan att snorkla bredvid en gigantisk val är näst enastående. När du får ögonkontakt med valen slår hjärtat många extra slag och ett lyckorus sprider sig i hela din kropp. Det finns endast ett fåtal platser i världen där du idag kan få uppleva dessa unika möten med havets giganter.

Snorkling med knölvalen - Tidigt första morgonen ombord på liveaboarden vaknar du vid redan vid soluppgången när du ankrar vid resans mål - Silver Bank. Med lite tur kan du redan då se knölvalar hoppa högt vid horisonten i en kaskad av vatten och landa med ett stort pladask. Havet är perfekt för snorkling, klarblått och varmt. Kalvarna kommer upp till ytan för att andas ungefär var 3:e till var 5:e minut. De är ofta nyfikna av sig och simmar fram till dig och då gäller det att hålla koll på var den mycket större mamman är som kan dyka upp när som helst.

Din liveaboard - Turks & Caicos Aggressor ll med besättning håller högsta standard och anses vara den bäst lämpade för den här typen av expeditioner. Turks & Caicos Aggressor II är känd för sin goda service, rena behagliga hytter och goda mat med en besättning med många års erfarenhet och stor kunskap om Silver Banks knölvalar. 

Silver Bank ligger cirka 70 mil från den Dominikanska republikens norra kust. Revet blev skyddat 1986 och utökades i storlek 1996. Forskarna tror att knölvalarna valt just den här platsen att föda sina kalvar på då vattnet är varmt, grunt och det finns inga fiskar som lockar till sig rovdjur. Platsen är alltså den perfekta barnkammaren för kalvarna innan de och honorna simmar norrut. Detta är en exklusiv aktivitet där maximalt 54 personer/vecka, totalt 540 personer under en säsong får chansen att vara med om denna fantastiska upplevelse. Du kan nu bli en av de få som ingår i denna exklusiva skara. 

Ingvar Eliasson har varit med och utvecklat temaresor tillsammans med Scuba Travel sedan 2008 och var med och skapade begreppet Scuba Travel ambassadör. Hans intesse för natur och naturfotografering sträcker sig tillbaka till 70-talet och han har varit undervattensfotograf på allvar sedan 2001. 
Ingvar kommer att vara er ambassadör på resan och även vara resans fotograf. Under resan har du möjlighet att få personlig handledning i ditt fotograferande. Alla som följer med kommer ocskå att få ett urval av Ingvars bilder från resan sammanställda i efterhand. 

Features

RESMÅL DOMINIKANSKA REPUBLIKEN

AVRESEDATUM 03 Feb 2019

HEMRESEDATUM 10 Feb 2019

RESANS LÄNGD 7 NÄTTER

RESANS UPPLÄGG LIVEABOARD

BOENDE AGGRESSOR II

MÅLGRUPP SNORKLARE & FOTO

WORKSHOP UV-FOTO

EGET FOTOPRO COACHNING & FEEDBACK

FRIDYK MED KNÖLVAL 6 DAGAR

GRUPPLEDARE INGVAR ELIASSON

PRIS PER PERSON 37 995 SEK

Gör en Förfrågan KOMPLETT RESEINFORMATION

Om Silver Bank - Dominikanska Republiken - Atlanten

”Jag har plåtat marina däggdjur som kaskelotter, knölval, sillval, delfiner och späckhuggare på olika platser runt jorden. I diskussioner om val har alltid Silver Bank dykt upp som en av de allra bästa platserna som finns att spendera tid med havets giganter. Knölvalen är också en så karismatisk val och ett enastående fotomotiv med vackra långa bröstfenor. Den har ofta mycket för sig vilket är kul för oss valskådare och att få möta en öm mamma och hennes kalv tillsammans under ytan är ju en dröm för alla inklusive mig.” säger expeditionsledaren Magnus Lundgren.

Utdrag från Wikipedia

Silver Bank ligger i Atlanten norr om Dominikanska republiken och sydost om territoriet Turks & Caicos. Silver Bank täcker en yta på 1680 kvadratkilometer. Området separeras från Mouchoir Bank i väst av den s.k. Silver Bank Passagen och från Navidad Bank i öster av den s.k. Navidad Bank Passagen. Silver Bank är ett grunt undervattensområde, där havsbotten nästan når havets yta på flera ställen. I de norra delarna kan man se toppen av flera koraller ovanför ytan, särskilt vid lågvatten. Man kan även se vraket från fartyget Polyxeni sticka upp ovanför havsytan.

Silver Bank anses vara en del av Dominikanska republiken. År 1986 fastställde man "Silver Bank Sanctuary" för att skydda detta område och göra det till en fristad för havslevande däggdjur. År 1996 togs även beslutet att utvidga området och förklarade det som "Sanctuary for Marine Mammals". Silver Bank har länge varit ett kalvningsområde för knölvalar.

Resplan dag för dag

Torsdag 31 januari
Du anländer till Puerto Plata där du checkar in på hotell i 2 nätter (vi rekommenderar 2 nätter, men kan du inte detta behöver du minst en natt innan liveaboarden) innan du stiger ombord på Turks & Caicos Aggressor II. Detta eftersom du ska ut med liveaboard och vi vill säkra upp mot eventuella flyg samt bagageförsening. Kostnad för hotellvistelsen i Puerto Plata tillkommer i samband med flygbokningen.

Lördag 2 februari
Du checkar ut från hotellet i Puerto Plata och får gemensam grupptransfer till din liveaboard. Väl ombord checkar du in och får en säkerhetsgenomgång av båten samt övrig information som är intressant inför veckan. Därefter påbörjas din liveaboardfärd.

Söndag 3 - fredag 8 februari
Snorklingssdagar! Du snorklar från liveaboard under dessa sex dagar med fokus på valar. Några av kvällarna blir det inspirerande föreläsningar med Magnus Lundgren.

Lördag 9 
Dags att checka ut från liveaboarden och få transfer tillbaka till flygplatsen i Puerto Plata. Du reser hem till Skandinavien igen, förhoppningsvis med minnen för livet!

Vänligen notera!
Vårt gedigna program är en plan som modifieras utifrån de yttre förutsättningarna som vädergudarna belönar oss med. Det innebär att vi kan flytta aktiviteter till andra dagar och i värsta fall ersätta planerade aktiviteter med alternativa om det krävs.

T +46 (0) 301 22100   E info@scubatravel.se   Skype scubatravel

Fabriksgatan 13, 412 50 Gothenburg, Sweden

Nyhetsbrev

Missa inte våra erbjudanden och nyheter.Newsletter

Get the latest news and offers from Scuba Travel