EN SV
Gör en Förfrågan
Förfrågan

Mexiko, Sea of Cortez - där öknen mötet havet

16 - 30 september 2022

Upplev - Sea of Cortez, ett unikt innanhav som tillhör Mexiko och är en del av Stilla havet. Här finns en blandning av marint liv som få platser i världen kan erbjuda. Allt från makro med nudingar, sjöhästar, märkliga blennies och jawfish och mycket mer till stora stim med jacks, barracudor och sen möjlighet att se riktigt stora djur som delfiner, pilotval, späckhuggare, sjölejon, gråval, hammarhaj, rockor, manta och mobulas, valhaj samt mycket mer. Den här liveaboarden går endast ett par tre gånger per år så skynda att boka innan platserna tar slut.

Med på resan - Vi har inte bestämt ännu vem som åker med på resan men det kommer att bli bra.

Ditt boende - Du startar med två nätter i Phoenix, Usa för att vänta in bagage och se till att allt flyter på innan avfärd till Mexiko och vidare till liveaboarden. Quino el Guardian används ofta som forskningsfartyg men är riktigt bra som bas för dykning. Båten är relativt enkel och det är hytter med fyra bäddar i varje rum, våningssängar. Ombord finns toaletter och duschar som är gemensamma (två för tjejerna och två för killarna) Helpension ingår ombord och även öl och vin.

Vår ambassadör..... - Då vi inte bestämt ännu vem som åker med på den här fantastiska turen så kommer mer info senare. Då kommer vi även att uppdatera PDFen där du hittar mer info om resan.

Features

RESMÅL MEXIKO, SEA OF CORTEZ

AVRESEDATUM 16 Sep 2022

HEMRESEDATUM 30 Sep 2022

RESANS LÄNGD 14 NÄTTER

RESANS UPPLÄGG LIVEABOARD

BOENDE QUINO EL GUARDIAN

MÅLGRUPP DYKARE

WORKSHOP MARINBIOLOGI

GRUPPLEDARE Ej fastställt

MAX ANTAL RESENÄRER 16

PRIS PER PERSON 49 890 SEK

Gör en Förfrågan KOMPLETT RESEINFORMATION

Om Mexiko

Du flyger först till Usa och Phoenix i Arizona. Här kommer du att bo två nätter på hotell där du får spendera en dag helt efter egna önskemål. Pool och Jacuzzi finns på hotellet men kanske stan lockar mer.

Efter frukost tar vi oss åter till flygplatsen där det går bussar till Mexiko och Puerto Peñasco vid norra delen av Sea Cortez där vi går ombord vår båt. 12 nätters liveaboard väntar sen och som ska oss hela vägen söderut till Cabo san Lucas. Under kryssningen där du kommer att dyka på många spännande platser och förhoppningsvis uppleva alla tänkbara storlekar på djur, från pyttiga nudingar till havets giganter, valhajar och fenvalar.
Baja California är ett unikt äventyr och den här kryssningen görs endast ett par, tre gånger per år ... det är en resa där det inte finns några vägar, en handfull människor och bara en tillfällig båt.

Njut av 3 till 4 dyk varje dag när vi flyttar från ö till ö. Den legendariska dykaren Jacques Cousteau beskrev en gång Cortezhavet som "världens akvarium".
Dyk på orörda väggar och rev som sprakar av det marina livet. Den norra delen är en makrofotografdröm medan de sydligare delarna ofta erbjuder mycket stora djur och dyk på vrak, Fan Ming och Salvaterra. Om du vill åka till någon av de avlägsna öarna under ytintervallen finns det alltid en båt som tar dig till stranden. Det finns också kajaker om du vill ta en lugn tur runt öarna.

Cortezhavet är fortfarande en hemlig oas där öknen möter havet. Efter kryssningen är det sen transfer till flygplatsen och sen vidare hem till Skandinavien eller för dig som väljer att lägga till några dagar så fortsätter äventyret

Resplan - Dag för dag

Dag 1
Vi lämnar Skandinavien och flyger till Phoenix, Usa
Ankomst och transfer till hotell
 
Dag 1 - 3
2 nätter boende del i dubbelrum inklusive frukost, egna aktiviteter
 
Dag 3
Transfer till flygplatsen och buss till liveaboarden i Mexiko, cirka 3,5 timmes bussfärd. Incheckning på liveaboarden

Dag 3 - 15
12 nätters liveaboard, boende del i delad fyrabäddshytt inklusive helpension, öl och vin. Dykning. Tank, vikter, guide och båt ingår.

Dag 15
Avstigning och transfer till flygplatsen i Cabo San Lucas, flyg åter till Skandinavien eller för dig som önskar förlänga resan fortsätter äventyret

Dag 16
Åter i Skandinavien

Vänligen notera!
Vårt program är endast en preliminär plan som påverkas utifrån de yttre förutsättningarna som vädergudarna belönar oss med. Det innebär att vi kan behöva flytta aktiviteter och dykplatser till andra dagar och även ersätta planerade aktiviteter med alternativa om det krävs. Vi ber dig att vara flexibel.

T +46 (0) 301 22100   E info@scubatravel.se   Skype scubatravel

Fabriksgatan 13, 412 50 Gothenburg, Sweden

Nyhetsbrev

Missa inte våra erbjudanden och nyheter.Newsletter

Get the latest news and offers from Scuba Travel