EN SV
Gör en Förfrågan
Förfrågan

Raja Ampat - Oktober 2022
EN plats kvar kvar för resan!
 

OEMOTSTÅNDLIGA RAJA AMPAT. Följ med Scuba Travels ambassadör Magnus Lundgren till orörda korallträdgårdar i östra Indonesien. 1500 korallöar omringade av ett överflöd av marina livsformer. Här finns fler fisk- och korallarter än någon annanstans på jorden. En destination som alla dykare har på sin “bucketlist”.

Vi dyker på legendariska putsarstationer som besöks av revmantor och ibland en och annan jättemanta, wobbegonghajar lurar under överhäng och om natten kan vi få se en sorts haj som “går fram” över korallrevet. Fyra miljoner hektar av Raja Ampats kust- och havsområde har blivit Indonesiens första haj- och mantareservat då befolkningen har insett att storvilt är mer värda livs levande.

Efter ett flertal expeditioner och uppdragfotografing i området menar Magnus att han aldrig besökt ett så komplett och komplext ekosystem. Dykplatserna är så varierande med unika makromiljöer där mandarinfiskar, pygmésjöhästar och symbiotiska förhållanden växlas med dynamiska dykplatser där sweetlips, taggmakrill, barracudor och läderlappsfiskar trängs i stim utmed sprakande korallväggar. I de centrala delarna huserar mjukkorallrev som verkar vara direkt hämtade ur Fantasy-skildringar. Och det finns fler miljöer såsom mangrove i blått vatten, lugna korall-laguner, actionfyllda undervattensberg och fotogeniska grottöppningar.

Lär dig mer om UV-foto - Magnus kommer att hålla ett flertal presentationer om uv-fotografering, och under resans gång lämnar han gärna feedback one-on-one på dina bilder, idéer, möjligheter och teknik..

Ditt boende - Emperor Raja Harmoni tar 16 gäster fördelat på 8 hytter,. Alla hytter har en-suite badrum, säkerhetsskåp och individuell luftkonditionering. 

Vår ambassadör Magnus Lundgren - Magnus har 20 års erfarenhet av att leda expeditioner över hela världen och som utbildare inom UV-foto. ”Det har alltid varit min målsättning att hjälpa deltagarna på deras egen ambitionsnivå, så att råd och tips kan ge resultat där och då.” På resan finns Magnus tillhands som ditt eget Photo Pro.

Undervattensbilder ©Magnus Lundgren

Features

RESMÅL RAJA AMPAT

AVRESEDATUM 30 OKT 2022

HEMRESEDATUM 11 NOV 2022

RESANS LÄNGD 11 NÄTTER

RESANS UPPLÄGG LIVEABOARD

BOENDE EMPEROR RAJA HARMONI

MÅLGRUPP DYKARE

WORKSHOP VIDVINKEL- OCH MAKROTEKNIKER

GRUPPLEDARE MAGNUS LUNDGREN

MAX GÄSTER 12

PRIS PER PERSON 54 995 SEK

Gör en Förfrågan KOMPLETT RESEINFORMATION Visa Expedition på Facebook

Vår resrutt 

Vår 10 dagars/9 nätters-kryssning kommer täcka stora delar av öriket. Här är några de möjliga dykplatserna:

Centralt

Gam - Mayhem, Dalam & Citrus Ridge
Penemu - Barracuda Point, My Reef, Melisa's Garden & Galaxy
Arborek - Arborek Jetty, Manta Sandy & Lolasi
Cape Kri Area: Cape Kri, Chicken Reef, Sardine Reef, Blue Magic, Mioskon & Mike’s Point

Norr

Wayag - Pelagic Rock, Figure 8 Rock and the world-famous Wayag Lagoon
Kawe: Eagle Rock & Black Rock
Aljui Bay: Pearl Farm Jetty, White Wall, Teardrop & Waterlogged

Söder

Daram Area - Candy Store, Wet Dream & Two Tree
Wayilbatan Area - Wedding Cake, Barracuda, Dunia Kecil & Four Kings
Fiabacet Area: Boo Windows, Tank Rock, Nudi Rock, Shadow Reef & Whale Rock
Pele Area: Pele Playground, Netted Corner, Kaleidoscope & Tobblerone

För att kunna delta på denna resa behöver du ha minst 30 loggade dyk och minst vara certifierad som Advanced Open Water eller motsvarande. Dykningen kan variera från lugna dyk till starka strömmar. Om du själv eller dykledaren känner att du inte har förmågan att klara av starka strömmar kommer du bli ombedd att stå över de dyken för att öka säkerheten. 

Resplan dag för dag

(resplan med och utan förlängning i Lembeh)

Dag 1

Du lämnar Skandinavien och flyger till Jakarta eller Manado i Indonesien (beroende om du ska ha förlängningen till Lembeh eller inte efter Raja Ampat). Kan hända att vi hittar ett flyg som går via annan stad, men oftast brukar det bli via Jakarta eller Sorong.

  

Dag 2

Du landar på Jakarta eller Manado flygplats och får transfer till ett hotell i närheten av flygplatsen där du checkar in och bor under en natt för att säkra upp mot ev. bagage- och flygförseningar. Dagarna här spenderar du på egen hand efter tycke och smak.

Dag 3

Du checkar ut från hotellet i Jakarta eller Manado och får transfer tillbaka till flygplatsen där du kliver på planet vidare till Sorong. Vid Sorongs flygplats blir du upphämtad av personal från båten och får transfer till liveaboard-båten som avgår från Waisai. Du får en genomgång av säkerheten ombord samt får visa upp dina dykcertifikat och dylikt och fylla i papper om att du är i form för dykning. Du kommer även att få en preliminär plan om hur upplägget under vistelsen ombord kommer att se ut och platser som planeras att besökas.

Dag 4

Idag är det dags för första dykdagen. Du kommer att börja med ett enkelt check-dyk för att se så att all utrustning fungerar bra samt att kameror och dylikt är på sin plats. Efter första check-dyket kommer du att genomföra ytterligare två dagsdyk och om vädret tillåter gör du även ett kvälls- eller nattdyk.

Dag 5 - 10

Hela dykdagar! Du är ute med liveaboarden och åker till olika dykplatser runtom Raja Ampat. Dagarna ser vanligtvis ut på följande vis: du vaknar och om du önskar äter du en lätt frukost. Därefter får du en genomgång av första dykplatsen och hoppar i för att dyka. Du kommer upp ur havet och äter en ordentlig frukost, kopplar av en stund och får därefter en genomgång av dagens andra dyk och hoppar därefter i plurret. Sedan är det dags lunch.

Efteråt kan du koppla av, sedan får du en genomgång av dagens tredje dyk och genomför även detta dyk. Här blir det sedan återigen tid för avkoppling och lite mellanmål. Till kvällen är det dags för den fjärde dykgenomgången och därefter gör du ett kvällsdyk eller nattdyk.

Dykplatser du kan komma att besöka under denna safari är Bastanta Island, Misool Islands, Gam och Yangeffo Island, Mansuar Island och the Dampier Strait. Vilka platser det blir i slutänden bestäms av  kaptenen beroende på väder och vind.

Dag 11

Detta är din sista dykdag och du kommer därför att göra endast två morgondyk för att lämna tillräckligt med utrymme mellan sista dyk och flyg.

Dag 12 - 13 (dag 12 - 17 för de med förlängning)

Idag checkar du ut från liveaboarden och får transfer till Sorongs flygplats för att resa tillbaka till Jakarta eller Manado. Väl framme får du transfer till samma hotell som sist, där du bor en natt för att säkra upp mot eventuella förseningar. Dagen därpå får du transfer tillbaka till flygplatsen och sätter dig på planet hem till Skandinavien.

För dig som har valt förlängningen till Lembeh kommer du få en transfer från Manado till Lembeh och sedan påbörjas 4 dagars dykning och 5 nätters boende på NAD Lembeh.

Dag 14 (dag 18 för de med förlängning)

Vid det här laget bör du vara tillbaka i Skandinavien igen med minnen för livet samt minneskortet fullt av fantastiska bilder.

Vänligen notera

Vårt gedigna program är endast en preliminär plan som påverkas utifrån de yttre förutsättningarna som vädergudarna belönar oss med. Det innebär att vi kan behöva flytta aktiviteter och dykplatser till andra dagar och även ersätta planerade aktiviteter med alternativa om det krävs. Din expeditionsledare finns med för att se till att du får ut maximalt av just din resa.

Mer Information

T +46 (0) 301 22100   E info@scubatravel.se   Skype scubatravel

Fabriksgatan 13, 412 50 Gothenburg, Sweden

Nyhetsbrev

Missa inte våra erbjudanden och nyheter.Newsletter

Get the latest news and offers from Scuba Travel