PL EN SV
Gör en Förfrågan
Förfrågan

Lyxig liveaboard i Röda Havet
7 - 14 november 2019

Liveaboard i Röda Havet - En vecka ombord på en liveaboard i Röda Havet innebär att du bor ombord på en lyxig båt, äter god mat, blir väl omhändertagen av besättning och guider, gör spännande dyk och sist men inte minst så är du med om ett oförglömligt äventyr. På en liveaboard kommer du på ett bekvämt sätt väldigt nära vackra dykplatser och möter fina fiskar samt förhoppningsvis hajar och dugonger.

Ditt boende - Om du vill få den bästa upplevelsen finns det bara en liveaboard i Röda Havet som du kan resa med och det är den helt nya M/Y Red Sea Explorer! Denna liveaboard i Extra Divers flotta sätter en ny standard för alla liveaboards i Röda havet och är utformad med maximal utrymme, komfort, kvalitet och säkerhet i åtanke. Liveaboarden kommer att byggas i stål vilket är överlägsen de träkonstruktioner som dominerar Röda havet liveaboard-marknaden.

Resa utan gruppledare - Några av våra gruppresor sker utan medföljande gruppledare/ambassadör från Skandinavien. Dessa resor är ibland tillsammans med en dykskola från Skandinavien och ibland helt på egen hand. Dock finns det på varje dykresa alltid tillgång till lokala guider på plats. Kontakta oss för mer information, info@scubatravel.se eller 0301-22 100.

Features

RESMÅL RÖDA HAVET

AVRESEDATUM 07 november 2019

HEMRESEDATUM 14 november 2019

RESANS LÄNGD 7 NÄTTER

RESANS UPPLÄGG LIVEABOARD

BOENDE M/Y RED SEA EXPLORER

MÅLGRUPP DYKARE

MAX GÄSTER 24

PRIS PER PERSON fr 21 495 SEK

Gör en Förfrågan MY RSE South & St Johns SWE

Om South & St John's

För många är detta den ultimata liveaboard safarin i Röda havet eftersom det tar dig till de bästa marina nationalparkerna i Röda havet.

St John's är ett vackert revsystem ca 40 km norr om den sudanesiska gränsen och ca 20 km söder om Zabargad. Revsystemet består av mer än 10 kända dykplatser och många fler som ännu är oupptäckta. Detta är en resa för dem som vill ha en fantastisk dykupplevelse på många vackra rev och samtidigt njuta av en avkopplande dykning. Safarin startar i Marsa Ghalib och går sedan vidare mot Fury Shoals och St Johns. Ibland kan man lyckas få in ett dyk första dagen på Abu Dabab, guiderna väljer de dykplatser som är bäst för säsongen och ändras vädret snabbt och påverkar den vanliga rutten kan de oftast hitta fantastiska alternativa dykplatser. Även om det är långa sträckor att ta sig mellan reven, försöker man få in så många dyk som möjligt och närhelst det går, seglar man nattetid för att vakna vid en ny dykplats tidigt på morgonen. Här nedan hittar ni några höjdpunkter under denna safari.

På väg mot Fury Shoals dyker man på Shaab Sharm, en dykplats med branta väggar och möjlighet att se vitfenad revhaj, silkeshaj och sköldpaddor. Senare väl framme i Fury Shoals hittar man dykplatsen Shaab Claudio med sina populära tunnlar i korallrevet och storslagna koraller. Här är det vanligt att få se vitfenad revhaj samt flera anemoner med clownfiskar. Abu Galawa Soraya är en annan spännande dykplats med en otrolig korallträdgård och ett vrak från en privat segelbåt fylld med glasfisk.

St John’s är en stor samling av små rev med mycket att utforska. Detta underbart vackra rev ligger som sagt inte långt från gränsen till Sudan och täcker upp ett stort område. En av dykplatserna här är Habili Gafaar, en plats med massor av svartkoraller, hornkoraller och mjukkoraller. Här trivs fiskar som snapper, fjärilsfisk, barracuda och har man lite tur kan man även få se grå revhaj, silverfenad haj, hammarhaj och manta.

Vänligen notera! För safarin ”Wrecks & Reefs” samt ”South & St John's” rekommenderar vi att du är PADI Open Water-dykare eller motsvarande, samt har loggat minst 10 dyk. Har du inte loggat något dyk under senaste året, rekommenderar vi att du gör ett avrostningsdyk innan avresan.

Resplan dag för dag

Dag 1
Flyg till Hurghada och transfer samt incheckning på båten

Dag 2-6
Dykning, 3-4 dyk om dagen

Dag 7
Sista dykdagen, 2 dyk

Dag 8 
Utcheckning från båten och flyg hem

Vänligen notera!
Vårt program är endast en preliminär plan som påverkas utifrån de yttre förutsättningar som vädergudarna belönar oss med. Det innebär att vi kan behöva flytta aktiviteter och dykplatser till andra dagar och även ersätta planerade aktiviteter med alternativa om så krävs. Vissa flygscheman kan kräva 1 natt före och/eller 1 natt efter liveaboarden i Hurghada. Vi ber dig att vara flexibel.

T +46 (0) 301 22100   E info@scubatravel.se   Skype scubatravel

Fabriksgatan 13, 412 50 Gothenburg, Sweden

Nyhetsbrev

Missa inte våra erbjudanden och nyheter.Newsletter

Get the latest news and offers from Scuba Travel