PL EN SV
Gör en Förfrågan
Förfrågan

Unik dykresa till Bali
22 februari - 05 mars 2020

Världens bästa plats för nudingar - Ta chansen att följa med marinbiologen och nudingexperten Klas Malmberg till magiska Seraya på Bali. Elva nätters boende med helpension och hela 9 dagars dykning med obegränsad dykning från land och båt dagtid. Vi siktar på 250 olika arter minst men det är inte omöjligt att det drar iväg mot 400 olika..... dessutom mycket annat skoj och workshops om just nudingar ingår.

Dykning kring Seraya,Tulamben, Bali - Den här resan är för dig som älskar nakensnäckor eller nudingar som de numera heter. Havets orkidéer och i såna antal här att få om någon plats i världen kan erbjuda lika många olikar arter inom ett så litet område. Förutom mängder av nudingar så finns möjlighet att uppleva mycket mycket mer med allt från skorpionfiskar, frogfish, sjöhästar, märkliga kräftdjur och ovanliga bläckfiskar till om turen är med stora djur som klumpfisk, mantor, valhaj, rockor, barracudor, bumphead parrotfish och mycket mer. Men det är nudingarna som ligger i fokus och du kommer kunna ställa massor av frågor och få hjälp med artbestämning på plats.

Ditt boende - Villa Markisa är Balis troligen bästa dykresort, Liten och personlig, högklassigt boende, väldigt bra mat och helt unika genom att de erbjuder dykning från båt och inte är beroende av bilar för att komma till olika platser samt att man når platser dit du inte kommer från land. Resorten har sitt eget dykcenter samt ett husrev som erbjuder fantastisk makrodykning. Här erbjuds även nattdykning och så kallad black water diving av yppersta klass. Förutom detta erbjuds även landturer, massage och spa, avkoppling vid egen pool och jacuzzi.

Vår ambassadör Klas Malmberg - Klas är utbildad marinbiolog och har som stora intressen hajar och nudingar. Klas är en erkänt duktig pedagog och en av Sveriges bästa och mest meriterade UV-fotogafer. Han deltar idag med forskningsgrupper för just nudingar och kommer att kunna hjälpa dig på plats med alla möjliga och omöjliga frågor om dessa fantastiska djur. Vill du ha ett nudingexpert certifikat till samlingarna så går även det att ordna.

Features

RESMÅL BALI

AVRESA 22 Feb 2020

HEMRESA 05 mars 2020

RESANS LÄNGD 12 NÄTTER

RESANS UPPLÄGG LANDBASERAT

BOENDE VILLA MARKISA, SERAYA

MÅLGRUPP DYKARE

WORKSHOP NUDINGAR; NAKENSNÄCKOR

GRUPPLEDARE KLAS MALMBERG

MAX ANTAL RESENÄRER 8 PERSONER

PRIS PER PERSON 44 690 SEK

Gör en Förfrågan KOMPLETT RESEINFORMATION

Dykplatser kring Tulamben

Indonesien har en ovanligt stor mångfald av marint liv och dykplatser. Med över 17 000 öar utspridda över ett stort område runt ekvatorn kan man bara föreställa sig den rikedom som finns under havsytan.


Bali är en av dessa 17 000 öar och är förmodligen Indonesiens mest populära dykresmål. Med utmärkt boende, kvalitetsutrustning samt massor av kultur och shopping kommer inte detta som en överraskning.

Med sin bas i Tukad Abu (Tulamben) finns det gott om dykplatser du når från Villa Markisa och allt är båtdykning utom direkt vid stranden. Dykningen strax utanför stranden på resorten erbjuder makrodykning i världsklass och är ett paradis för undervattensfotografer och det här är världens troligen bästa plats för att hitta många olika nudingar eller nakensnäckor. Mest känt är Tulamben för vraket USS Liberty, men här finns även vacker väggdykning, den spektakulära sluttningen Batu Kelibit och färggranna korallträdgårdar samt massor av olika typer av muckdiving, med allt från sand, stenar till algbeklädda bottnar och klippor. Här finns dock mycket mer att se än nudingar men för dig som gillar just dessa havets orkidéer är det här en unik möjlighet. Att hitta minst 250 olika arter under dina 9 dykdagar är långt ifrån omöjligt.

Dykområdet Amed är även det bara 20 minuter bort och erbjuder fantastiska strömdyk, imponerande korallrev och chansen att se stora pelagiska arter.

Resplan - Dag för dag

Lördag 22 februari - söndag 23 februari
Du lämnar Skandinavien och flyger till Denpasar International Airport (DPS) på Bali. Dagen därpå landar du på Denpasar flygplats och får transfer till Villa Markisa, Balis kanske bästa dykresort där du checkar in.

Måndag 24 februari - tisdag 03 mars
Dessa nio dagar har du möjlighet att dyka hur mycket du vill under dagtid både från land och från båt. Du kommer även ha experthjälp av Klas Malmberg som kommer berätta mycket mer om just nudingar/nakensnäckor. Förutom att leta nudingar finns mycket annat att se och uppleva också. Det finns även möjlighet att göra nattdyk eller varför inte prova på så kallad black water diving där du har möjlighet att se saker som annars är i stort sett omöjliga att se. En ny trend inom dykning och som är väldigt spännande för främst fotografer men även för dig som vill uppleva något helt nytt.

Onsdag 04 mars
En dag för vila och återhämtning, kanske vill du göra någpn landtur eller bara vara lat och sola vid poolen eller varför inte ta en skön massage. Har du flyg hem sent nästa dag finns det möjlighet att även denna dag dyka mot tillägg

Torsdag 05 mars
Utcheckning och transfer tillbaka till Denpasar flygplats där du checkar in och sätter dig på planet hem till Skandinavien. Har du önskemål om att förlänga din vistelse så hör av dig till oss. 

Vänligen notera!
Vårt program är endast en preliminär plan som påverkas utifrån de yttre förutsättningarna som vädergudarna belönar oss med. Det innebär att vi kan behöva flytta aktiviteter och dykplatser till andra dagar och även ersätta planerade aktiviteter med alternativa om det krävs. Vi ber dig att vara flexibel.

T +46 (0) 301 22100   E info@scubatravel.se   Skype scubatravel

Fabriksgatan 13, 412 50 Gothenburg, Sweden

Nyhetsbrev

Missa inte våra erbjudanden och nyheter.Newsletter

Get the latest news and offers from Scuba Travel