EN SV
Gör en Förfrågan
Förfrågan

Norra Sulawesi, Manado och Bunaken Marine park, Indonesien 08 - 16 oktober 2021

Att dyka i Bunaken marinpark utanför staden Manado i norra Sulawesi är en fantastisk upplevelse! Norra Sulawesi är ett sen många många år välkänt och uppskattat resmål med hem för tusentals färggranna, sällsynta marina varelser och här finns också en del vrak. Här kan du utforska det magnifika korallreven kring Manado som erbjuder spektakulör väggdykning men även bra muckdiving och vanliga rev och vrak

Social samvaro och dykning - Du och de andra gruppdeltagarna kommer att ha fantastiska dagar med dykning och avkoppling och då alla boenden ligger i anslutning till den fantastiska och stora poolen med en helskön dykbar som en naturlig plats att samlas efter dagens dykningar eller så bor man vid en bungalow som vetter mot havet inte långt ifrån. En underbar möjlighet för grupper på 8 personer eller fler att uppleva social samvaro och avkoppling. 

Ditt boende - Du kommer att bo på Tasik Ria resort som är en stor härlig resort inbäddad i lummig och prunkade grönska direkt vid havet. Resorten ligger ca 30 minuter från Manado stad och när du kommer hit är det en stor resort som möter dig men den är sällan fullbokad. Rummen är stora, fräscha och rymliga, självklart med luftkonditionering och egen toalett och badrum. Resorten erbjuder helpension och det är oftast i buffet style. Någon dag i veckan om vädret tillåter så brukar man ha middag nere vid havet och lite uppvisning av lokala dansare mm På resorten finns också en härlig Spa och massageanläggning lite dold från allt annat för bästa avkoppling För dig som vill unna dig lite lyx och avkoppling är det här en riktig oas någon eller några dagar för bästa avkopplingen.
Dykbåtarna tar ca 45 minuter att komma ut till Bunaken marinpark och det finns flera bra dykplatser utanför resorten och längs med kusten.

Vem åker med på resan - Ledare på resan kommer att vara med från dykskolor och dykklubbar som bokar upp er i grupper och sen finns på plats och dyker med er. Till det välutbildade och duktiga dykguider. Troligen kommer någon från Scuba Travel att finnas med på plats första dagarna för att se att allt flyter på men vi tror att ni kommer ha så trelvigt tillsammans i alla fall så vi blir nog inte långvariga.

Features

RESMÅL NORRA SULAWESI, MANADO

AVRESEDATUM 08 OCT 2021

HEMRESEDATUM 16 OCT 2021

RESANS LÄNGD 7 NÄTTER

RESANS UPPLÄGG LANDBASERAT

BOENDE RESORT

MÅLGRUPP DYKARE

WORKSHOP DYKNING OCH SOCIAL SAMVARO

GRUPPLEDARE LEDARE FRÅN DYKSKOLOR OCH KLUBBAR

MAX GÄSTER 10 + PERSONER

PRIS PER PERSON FRÅN 22 995 SEK

Gör en Förfrågan BROSCHYR OM RESAN

Att dyka i Norra Sulawesi

Bunaken National Marine Park består av fem öar: Bunaken, Manado Tua, Nain, Montehage, Siladen samt delar av Norra Sulawesis fastland. Dykning i och runt Bunaken innebär mestadels vägg och ström dykning, men det finns också flera färgglada korallrev som sluttar ner i djupet. Här kan nästan vad som helst dyka upp, späckhuggare, delfiner, dugonger, valar, olika arter och haj och med exceptionell tur faktiskt kvastfening. Till detta oerhörda mängder med smådjur och stim med fisk.

Förläng resan till Lembeh Straits som har ett helt unikt annorlunda och totalt fängslande marint liv! Lembeh Straits är ca 12km lång med en största bredd av 3 km. Den är en hel värld av konstiga och fantastiska varelser och vissa av dessa hittar du endast just här. En vecka här när du ändå reser så långt rekommenderas verkligen men du kan välja att förlänga på resorten också i Bunaken några dagar så klart.

Vi rekommenderar att du förlänger med en vecka innan i Lembeh Straits 7-14 oktober. Då är du intrimmad och klar för den härliga väggdykningen och fortsatt muckdiving tillsammans med den fantastiska sociala samvaro som finns möjlighet till här. 

Resplan dag för dag

Fredag 08 oktober
Du lämnar Skandinavien och anländer i Manado, Indonesien nästa dag och åker med en transfer direkt till Tasik Ria Resort där du ska bo i sju nätter.

Lördag - fredag 09-15 oktober
Härliga dykning i sex dagar i Bunaken marinpark med 2 dyk per dag och helpension. Fler dyk går att boka på plats, landutflykter eller sköna spabehandlningar finns också.

Lördag 16 oktober
Du checkar ut från resorten och här är det antingen transfer till flygplatsen och flyg åter till Skandinavien eller för dig som förlänger resan antingen fortsatt vistelse eller vidare till Lembeh Straits.

Vänligen notera!
Vårt program är endast en preliminär plan som påverkas utifrån de yttre förutsättningar som vädergudarna belönar oss med. Det innebär att vi kan behöva flytta aktiviteter och dykplatser till andra dagar och även ersätta planerade aktiviteter med alternativa om så krävs. Vi ber dig att vara flexibel.

T +46 (0) 301 22100   E info@scubatravel.se   Skype scubatravel

Fabriksgatan 13, 412 50 Gothenburg, Sweden

Nyhetsbrev

Missa inte våra erbjudanden och nyheter.Newsletter

Get the latest news and offers from Scuba Travel