EN SV
Gör en Förfrågan
Förfrågan

Newfoundland - kallvattensdykning i världsklass!

3 platser kvar!

Tillbringa din semester i Newfoundland, en fantastisk dykdestination. Möjligheterna här är oändliga och vågar du dig ner i det lite kyliga vattnet får du vara med om några av världens mest unika upplevelser. “The Labrador Coast” är en näringsrik vattenkälla som gör att man får en otroligt varierande blandning av allt ifrån små nakensnäckor till stora knölvalar.

Upptäck allt detta resmål erbjuder - Det här är en destination fylld av äventyr, från de till synes orörda skeppsvraken till isberg, och möjligheten att komma öga mot öga med en knöl eller minkval. För dem som letar efter något utöver det vanliga, har denna destination “erfarenhet för livet" skrivet över sig. Newfoundland erbjuder något för resenärer av alla åldrar. Från dykning på vrak av världsklass, till vandring i den fantastiska "Gros Morne”-parken, snorkling med valar eller isberg; den här östliga provinsen i Kanada erbjuder historia, skönhet och äventyr, allt i ett.

Ditt boende - Centralt beläget i vackra Conception Bay South finner du Ocean Quest Lodge, ett riktigt hemtrevligt boende med havsutsikt och bara minuter bort från all action! Det är designat för äventyrare, och är endast för gäster som har Ocean Adventure-aktiviteter inbokade. Här finns plats för upp till 13 gäster. Den egna kocken förbereder varje dag hemlagad frukost och middag, medan lunchen serveras på båten.

Vår ambassadör Catarina Josteus - Catarina är en hängiven kallvattensdykare som varit i Kanada och dykt ett flertal gånger. Hon är aktiv inom Svenska Sportdykarförbundet (SSDF), numera som ordförande för valberedningen, och var även ordförande i Götaverkens Sportdykarklubb (GVSDK) i sex år. På somrarna finner man Catarina hos Dyk-Leif på Väderöarna, där hon hjälper dykare att få ut så mycket som möjligt av sin vistelse vid havet.

Features

RESMÅL NEWFOUNDLAND

AVRESEDATUM 5 Aug 2022

HEMRESEDATUM 13 Aug 2022

RESANS LÄNGD 8 NÄTTER

RESANS UPPLÄGG LANDBASERAD

BOENDE OCEAN QUEST LODGE

MÅLGRUPP DYKARE

AKTIVITETER VALSNORKLING & DYK

GRUPPLEDARE CATARINA JOSTEUS

MAX ANTAL GÄSTER 12 PERSONER

PRIS PER PERSON 38 995 SEK

Gör en Förfrågan KOMPLETT RESEINFO 3-11 JULI

Dykningen i Newfoundland

Precis utanför Newfoundlands kust möts Labrador- och Golfströmmen. Denna blandning av strömmar attraherar tusentals valar, erbjuder häckningsplatser för miljoner havsfåglar samt ger liv till en spektakulär undervattensvärld av växter och djur. Lägg till ofördärvade dykvatten, massiva isberg och vrakhistoria från över 500 år tillbaka så har du denna dykdestination i världsklass!

Dyksäsongen i Newfoundland och Labrador sträcker sig från maj till november. Det finns många vrak här som ligger på dykvänliga djup, och de är tillgängliga under hela säsongen, vilket gör detta område till ett av de bästa vrakdykningsplatserna i hela Nordamerika. Förutom dessa vrak öppnar sig nya, spännande möjligheter för varje vecka, och just vår månad juli bjuder på det mesta!

Den bästa tiden för att dyka vid isbergen i Conception Bay är mellan maj och slutet av juli. Att dyka vid dessa vackra och majestätiska isberg som stått i vägen för så många olycksaliga fartyg frammanar en kombination av känslor, från förundran och nyfikenhet till sorgsenhet.

För att pricka in bästa tiden för att se valar, behöver man resa hit i juli eller augusti. Det är då som loddan (en liten stimfisk) väller in. Mest vanligt att se här är knölval och vikval (Minke whale). Vi erbjuder en snorklingstur med knölval, och har du tur kommer du tillbaka till stranden med kameraminnet fullt av bilder och hjärtat med oförglömliga minnen.

Resplan dag för dag

Dag 1
Du anländer till Kanada senast detta datum och bor en natt på Holiday Inn i St John. Detta för att säkra upp mot eventuella flyg- eller bagageförseningar. Det finns annat att göra i området om du vill förlänga resan med ett par dagar för att se dig omkring. Scuba Travel kan hjälpa dig att boka in flyg plus extra nätter samt alla transfers (kostnad tillkommer).

Dag 2
Transfer till ditt boende vid Ocean Quest Lodge. Du checkar in en genomgång om hur din vecka kommer att se ut. 

Dag 3 - 8
Kallvattensdykning och snorkling i världsklass!

Dag 9
Transfer tillbaka till flygplatsen i St Johns.

Vänligen notera!
Vårt program är endast en preliminär plan som påverkas utifrån de yttre förutsättningar som vädergudarna belönar oss med. Det innebär att vi kan behöva flytta aktiviteter och dykplatser till andra dagar och även ersätta planerade aktiviteter med alternativa om så krävs. Vi ber dig att vara flexibel.

T +46 (0) 301 22100   E info@scubatravel.se   Skype scubatravel

Fabriksgatan 13, 412 50 Gothenburg, Sweden

Nyhetsbrev

Missa inte våra erbjudanden och nyheter.Newsletter

Get the latest news and offers from Scuba Travel