EN SV
Gör en Förfrågan
Förfrågan

Liveaboard till Socorro Islands - Stora möten med stora djur
20 - 29 mars 2024
Boka NU och du får 3000 SEK rabatt
(gäller till och med 30 jan 2023) 

Äventyrsdykning när den är som bäst. Dansa tillsammans med jättemantor, lek med delfiner, väj undan för upp till sju olika hajarter och, om du har tur, låt dig hänföras av de migrerande knölvalarna. Följ med Scuba Travel ambassadör Magnus Lundgren till Socorro, Mexiko i mars 2024. Från januari till mars är de här öarna hem för en migrerande population av knölvalar som kommer för att häcka och få kalvar. Du kan också observera mantor vid rengöringsstationer, flasknosdelfiner, wahoo, tonfisk, marlin och mindre varelser som muränor, nakensnäckor och bläckfisk.

Socorro, San Benedicto och Roca Partida är tre vulkaniska öar som utgör Revillagigedo-öarna. Dessa öar är oftast kända som Socorro. Socorro är mest känd för de underbara mötena med jättelika pacifika mantor, delfiner och upp till tio arter av hajar, inklusive valhajar, silkeshajar, silverspetshaj, vitspetsade revhajar och ibland tigerhajar.

Ditt boende -  Du bor ombord på liveaboardbåten Cassiopeia. En drygt 40 meter lång liveaboard med plats för upp till 26 dykare. Ombord ingår all inclusive och självklart är det massor av dykning med upp till fyra dyk per dag under totalt sex dykdagar. Det är planerat för 22-23 dyk under din resa. Observera att nattdykning inte är tillåtet. 

Vår ambassadör Magnus Lundgren - Magnus har 20 års erfarenhet av att leda expeditioner över hela världen och som utbildare inom foto & UV-foto. ”Det har alltid varit min målsättning att hjälpa expeditionsdeltagare på deras egen ambitionsnivå, så att råd och tips kan ge resultat där och då.”  På sina gruppresor är Magnus med som er egen Photo Pro.

Features

RESMÅL MEXIKO

RESANS LÄNGD 9 NÄTTER

AVRESA 20 mars 2024

HEMRESA 29 mars 2024

BOENDE LIVEABOARD

BOENDE CASSIOPEIA

MÅLGRUPP DYKARE

GRUPPLEDARE MAGNUS LUNDGREN

MAX GÄSTER 14

PRIS PER PERSON 59 995 SEK

Gör en Förfrågan Visa Expedition på Facebook

Om Socorro

Socorro-öarna har sedan länge varit en drömdestination för många dykare. Öarna kan jämföras med med mer välkända Galapagosöarna  och Cocos Island utanför Costa Rica. När Socorro nämns i olika sammanhang talas det ofta om de gigantiska och nästan tama mantorna som kommer nära de besökande dykarna, många av dem med en vingbredd på hela 5 eller 6 meter. Socorro är absolut en av de bästa platserna för att möta och fotografera graciösa mantarockor i XL-format.

Förutom mantor, är Socorro även känt för dykning med många olika hajarter. Du har en bra chans att få se stora stim av hammarhaj, en oförglömlig och vacker syn som kommer få dig att tappa andan. Förutom hammahaj är Socorro känt för möten med många andra hajarter. Vi spanar efter silkeshaj, vitfenad oceanhaj, silverspetshaj, Galapagoshaj, vitfenad revhaj och kanske t o m tigerhaj. Har du turen på din sida finns det även chans att få simma med delfiner och gigantiska knölvalar.

Fartyget som ska ta dig ut på detta äventyr heter Socorro Aggressor. Liveaboarden kastar loss från Cabo San Lucas marina, vid Bajahalvöns södra udde i Mexiko. Framför dig har du nu en båtfärd på ungefär 400 km innan du når ditt avlägsna dykmål efter cirka 24-27 timmars resa, Socorro. Låt äventyret börja!

Resplan dag för dag

Dag 1
Du lämnar Skandinavien för att flyga mot Cabo San Lucas i Mexiko. Det är planerat för att du ska anlända samma dag till Cabo San Lucas i Mexiko. Beroende på val av flygbolag och tillgång till flyg kan eventuellt en extra natt i San Diego bli nödvändigt. På plats i Mexiko väntar en transfer som tar dig till hotellet.

Dag 2
Nu är det dags att stiga ombord på ditt hem för den kommande veckan, Cassiopeia. Alla dykare kommer att mötas vid San Lucas marina på morgonen och därifrån bli guidade till båten. Sen är det avfärd

Dag 3
Du kommer till Socorro Island marinpark cirka kl 10 på morgonen och dagen erbjuder sen 2-3 dyk

Dag 4-8
Dykning kring öarna i Socorro Island marinpark. Det är planerat för upp till 4 dyk per dag de här dagarna.
OBS! - Marinparkens regler kan begränsa verksamheten till tre dyk per dag om parken har full kapacitet.

Dag 8
På kvällen åker du tillbaka mot Los Cabos.

Dag 9
Njut av Stilla havet och koppla av och kanske blir det eskort av delfiner eller till och med späckhuggare. Du kan också få se olika valar passera ibland.
Du kommer tillbaka till marinan cirka kl 20 på kvällen. 

Dag 10
Utcheckning från båten på morgonen efter frukost och sen transfer till flygplatsen.

Vänligen notera!
Vårt program är endast en preliminär plan som påverkas utifrån de yttre förutsättningar som vädergudarna belönar oss med. Det innebär att vi kan behöva flytta aktiviteter och dykplatser till andra dagar och även ersätta planerade aktiviteter med alternativa om så krävs. Vi ber dig att vara flexibel.

T +46 (0) 301 22100   E info@scubatravel.se   Skype scubatravel

Fabriksgatan 13, 412 50 Gothenburg, Sweden

Nyhetsbrev

Missa inte våra erbjudanden och nyheter.Newsletter

Get the latest news and offers from Scuba Travel