PL EN SV
Gör en Förfrågan
Förfrågan

Södra Halmahera 

Halmahera är ett område i Indonesien som ännu inte dykts av speciellt många dykare. De som varit här vittnar om fantastiska miljöer, makrodykning och stora fiskstim. Här finns chans att se mantor, örnrockor, mobularockor, stora stim barrakudor och och den ovanliga epåletthajen. Häng med Anders Salesjö på en dykresa ombord på Maluku Explorer och utforska detta fantastiska område!

Lär dig mer om UV foto och marinbiologi - Ta chansen att uppleva och dyka i ett område som få har besökt. Du och 15 andra personer kommer få vägledning i UV-foto samtidigt som du lära er mer om den fantastiska undervattensvärld runt Södra Halmahera och Moluckerna. Under dessa dagar kommer ni att bo bekvämt ombord på liveboarden som erbjuder bra mat och och service ombord.

Du har också möjlighet att förlänga din resa med 4 nätter på NAD Lembeh, där du kan uppleva blackwater diving i världsklass!

Ditt boende - Med sina 35 meter i längd, åtta meter i bred och tre däck i höjd, kommer Maluku Explorer (tidigare Liburan Paradise) att ta dig bekvämt runt på de vackra dykvattnen kring South Halmahera. Ombord har hon plats för 16 dykare i sina 8 rymliga hytter. Alla hytter har luftkonditionering samt badrum med dusch och toalett. Dykdäcket är på 45 kvadratmeter och erbjuder gott om utrymme för samtliga dykare med utrustning.

Vår ambassadör Anders Salesjö - Anders är Sveriges största fiskfantast. Trots flera tusen dyk i bagaget är Anders fortfarande extremt nyfiken på djurlivet under utan och han får aldrig nog av att vara därnere med sin kamera. I många år har han varit en av Skandinaviens absolut främsta UV-fotografer och han är nordisk samt flerfaldig svensk mästare i undervattensfoto. Vill ni se exempel på bilder eller veta mer om Anders verksamhet besök då hemsidan undervattensbilder.se.

Features

RESMÅL INDONESIEN

AVRESEDATUM 27 Mar 2021

HEMRESEDATUM 09 Apr 2021

RESANS LÄNGD 12 NÄTTER

RESANS UPPLÄGG LIVEABOARD

BOENDE MY MALUKU EXPLORER

MÅLGRUPP DYKARE

WORKSHOP MARINBIOLOGI

GRUPPLEDARE ANDERS SALESJÖ

MAX ANTAL RESENÄRER 16

PRIS PER PERSON 38 995 SEK

Gör en Förfrågan KOMPLETT RESEINFORMATION Visa Expedition på Facebook

Om Halmahera

På denna resa med MY Maluku Explorer ges du chansen att dyka i norra Moluckerna: South-West Halmahera, ett område som bara nås av ett fåtal dykare per år.


Safarin börjar oftast i Ternate eller Labuha (ibland börjar resan i Bitung i Lembeh/Sulawesi) och du når Halmahera inom två dagar. På väg till och i Halmahera bjuds det på fantastiska dyk. Halmahera-området består av 399 olika öar,  vilket betyder att det finns otroligt många potentiella dykplatser. Det finns många platser i Halmahera som ännu inte utforskats. Detta betyder att många av dyken du gör fortfarande är outforskade dykplaser. Området har makalösa klippformationer med överhängande klippblock på sina ställen. Karaktären på dykplatserna varierar från dag till dag. Under vissa dyk ser du mer makro och andra större pelagisk fisk, medan andra dykplatser erbjuder väggdykning, sluttande rev eller enorma klippformationer.

 

Resplan - Dag för dag

Dag 1 (och 2, då vi landar nästa dag)
Vi lämnar Skandinavien och flyger till Manado på Norra Sulawesi. Här spenderar vi 2 nätter på hotell innan vi flyger vidare mot liveaboarden.
För den som vill göra förlängning på NAD Lembeh, så reser man några dagar tidigare, och åker direkt från flygplatsen till resorten och spenderar 4 nätter där innan man reser tillbaka till flygplatsen och stiger på planet mot liveaboarden.
 
Dag 3
Ledig dag med fria egna aktiviteter.
 
Dag 4
Vi checkar ut från hotellet i Manado och sedan är det flyg vidare mot Labuha. Här får vi transfer till vår liveaboard MY Maluku Explorer.
 
Dag 5 - 12
Dykdagar!

Dag 13
Efter dagens två sista dyk går båten åter till fastlandet och kommer till Manado sent på eftermiddagen. Middag tillsammans och sista natten ombord sker i hamn.

Dag 14
Utcheckning och transfer till flygplats och flyg hem.


Vänligen notera!
Vårt program är endast en preliminär plan som påverkas utifrån de yttre förutsättningarna som vädergudarna belönar oss med. Det innebär att vi kan behöva flytta aktiviteter och dykplatser till andra dagar och även ersätta planerade aktiviteter med alternativa om det krävs. Vi ber dig att vara flexibel.

T +46 (0) 301 22100   E info@scubatravel.se   Skype scubatravel

Fabriksgatan 13, 412 50 Gothenburg, Sweden

Nyhetsbrev

Missa inte våra erbjudanden och nyheter.Newsletter

Get the latest news and offers from Scuba Travel