EN SV
Gör en Förfrågan
Förfrågan

Fantastiska Filippinerna, dykning i Dauin och kryssning i Tubbataha National park med Anders Salesjö

Upplev - Filippinerna är ett land dit du kan åka igen och igen och igen. Här finns mängder av platser och varje plats har massor att erbjuda. Två verkliga favoriter är Dauin och Tubbataha dit du kommer att åka tillsammans med Scuba Travels ambassadör Anders Salesjö. Dauin ligger vackert beläget på ön Negros i centrala Filippinerna i det som kallas Visayas och här råder lugn och avkoppling, med fantastisk dykning och även tillgång till allt fler ställen att gå ut och äta på. Tubbataha är kanske ett av världens mest omtalade dykresemål och det finna orsaker till varför. 5-6 olika arter av haj på ett dyk är inte omöjligt och här finns fantastiska korallväggar, svampdjur, svartkorall och gorgonier som sträcker sig ut från branta klippväggar, tagghudingar, bläckfiskar, kräftdjur och en otrolig mängd fisk färgar och livar upp den här miljön. Du är ute mitt i Suluhavet, fjärran från det mesta och hit kommer endast ett fåtal dykare per år på grund av dels avståndet till land men också då säsongen här endast varar under några få månader per år. Att få chansen att komma hit är otroligt för det är väldigt få båtar som åker hit och de är ofta fullbokade långt i förväg.

Lär dig mer om UV foto och marinbiologi - Ta chansen att uppleva och dyka på en plats som få har besökt. Du och 15 andra personer kommer få vägledning i UV-foto samtidigt som du lära er mer om den fantastiska undervattensvärlden i Filippinerna. Under dessa dagar kommer ni att bo bekvämt på resorten och ombord på liveboarden som erbjuder bra mat såväl på land i Dauin som ombord och servicen är generellt mycket bra.

Ditt boende - Boendet i Dauin är av hög standard och dykresorten ligger direkt vid havet. Alla rum är snyggt designade, stora och rymliga, luftkonditionering och självklart egna duscar och toaletter och allt är inbäddat i tropisk grönska och en lummig trädgård med oerhört många vackra orkidéer och olika blommor. På resorten finns spa och pool för avkoppling och relax. Ombord på liveaboarden njuter du av luftkonditionerade hytter med gott om plats, skönt soldäck med jaccuzzi, rymlig matsal/lounge och ett stort rymligt dykdäck. Maten är mycket bra överlag och håller hög kvalitet på båda ställena.

Ambassadör Anders Salesjö - Anders är Sveriges största fiskfantast. Trots flera tusen dyk i bagaget är Anders fortfarande extremt nyfiken på djurlivet under utan och han får aldrig nog av att vara därnere med sin kamera. I många år har han varit en av Skandinaviens absolut främsta UV-fotografer och han är nordisk samt flerfaldig svensk mästare i undervattensfoto. Vill ni se exempel på bilder eller veta mer om Anders verksamhet besök då hemsidan undervattensbilder.se.

Features

RESMÅL DUMAGUETE, TUBBATAHA

AVRESEDATUM 23 Mar 2024

HEMRESEDATUM 06 Apr 2024

RESANS LÄNGD 12 NÄTTER

RESANS UPPLÄGG RESORT OCH DYKKRYSSNING

BOENDE RESORT OCH LIVEABOARD

MÅLGRUPP DYKARE

WORKSHOP MARINBIOLOGI

GRUPPLEDARE ANDERS SALESJÖ

MAX ANTAL RESENÄRER 16

PRIS PER PERSON 74 995 SEK

Gör en Förfrågan KOMPLETT RESEINFORMATION Visa Expedition på Facebook

Dauin och Tubbataha National park, Filippinerna

Dauin
Med över 33 fantastiska dykplatser kring resorten på varierande avstånd, finns det dyk som passar dykare på alla nivåer. Du kan dyka 1 dyk om dagen eller köra upp till hela 5 dyk om dagen, du bestämmer hur många dyk du vill göra i förväg och kan boka till extra på plats. Dykningen passar dig som ska göra dina första dyk och lära dig dyka, har kommit en bit i din dykkarriär eller är en  mer  avancerad  dykare  och  vill  få  en  lite  större  utmaning.  Det  erbjuds  även  dykning  för  dig  som  är intresserad av teknisk dykning.  Det som är karaktäristiskt för dykningen kring Dauin är muckdykningen. En speciell typ av dykning som görs på ödsliga bottnar - vid första anblicken men som kryllar av liv. Dykningen erbjuder fantastiska möten med konstiga djur som vistas i den här miljön. Allt från frogfish  och  pygmesjöhästar  till  mandarinfiskar  och  märkliga  bläckfiskar.  Men  det  är  inte  enbart  denna dykning  som  erbjuds  utan  även  ett  besök  på  Apo  Island  rekommenderas  starkt.  Denna  dykplats  erbjuder kritvit sand med hårdkoraller som kryllar av sköldpaddor, perfekt även för snorklare. På utsidan kan du även möta stora stim av trevally.

Tubbataha
Reven  i  Tubbataha  består  til stor del av vertikala  väggar  som  reser  sig  ur  havets  djup.  De  grunda reven  som  har  bildats  på  toppen  av  undervattensbergen  frodas  det  lokala  fisklivet. Stingrockor,  marble  rays,  spiny  lobster  och  revhajar  är  vanliga.  Angelfish,  butterfly fish, rainbow runners, moorish idols, fusiliers, jacks, snappers och sweetlips följer dig medan du  simmar  kring  reven.  På  en  majoritet  av  dykplatserna  kan  du  även  se  stora  trevallies, tonfisk, barracuda och grå och vitfenad revhaj, medan mantor och eagle rays är flyktiga besökare. Green- och hawkbill sköldpaddor är de vanligaste sköldpaddorna som vistas i nationalparken. Groupers och wrasse syns ofta bland reven och vid några tillfällen har gäster bevittnat hammarhajar och silvertip hajar. Tubbataha är en fantastisk dykplats och många av de som har nöjet att dyka här säger att det är bland de bästa dykplatserna i världen.

Resplan - Dag för dag

Dag 1
Vi lämnar Skandinavien och flyger till Manila i Filippinerna

Dag 2
Ankomst till Manila och här är det immigration och incheckning till nytt flyg till Dumaguete
Transfer till Dauin

Dag 2 - 6
05 nätter boende del i dubbelrum inklusive frukost
Upp till 5 dyk / dag inklusive tank, vikter, guide, båt

Dag 6
Efter frukost tar vi oss till flygplatsen och flyger via Manila till Puerto Princessa
Transfer till vår liveaboard, Atlantis Azores

Dag 6 - 13
07 nätters boende del i dubbelhytt inklusive helpension, dykning, inklusive tank, vikter, guide, båt

Dag 13
Transfer till flygplats, flyg åter till Manila och vidare till Skandinavien eller för dig som väljer att boka till förlängningsprogram vidare äventyr

Vänligen notera!
Vårt program är endast en preliminär plan som påverkas utifrån de yttre förutsättningarna som vädergudarna belönar oss med. Det innebär att vi kan behöva flytta aktiviteter och dykplatser till andra dagar och även ersätta planerade aktiviteter med alternativa om det krävs. Vi ber dig att vara flexibel.

T +46 (0) 301 22100   E info@scubatravel.se   Skype scubatravel

Fabriksgatan 13, 412 50 Gothenburg, Sweden

Nyhetsbrev

Missa inte våra erbjudanden och nyheter.Newsletter

Get the latest news and offers from Scuba Travel