PL EN SV
Gör en Förfrågan
Förfrågan

Om Fridykning Raja Ampat
20 feb - 5 mars 2020

Fantastisk fridykning - Nu har du chansen att följa med äventyraren och världsrekord-fridykaren Annelie Pompe till paradisiska Raja Ampat. Under tio nätter bor du på Kri Eco Resort som ligger på en liten ö mitt i Raja Ampat och har den högsta variationen av koraller i världen. Här får du lära dig hur det är att fridyka på en av världens vackraste dykdestinationer.

Fridyka i Raja Ampat - Den här resan är för dig som har fridykt tidigare och vill upptäcka en ev världens vackraste miljöer både över och under ytan. Vi kommer vara med och jobba med lokala projekt för havsmiljön och upptäcka djurlivet. Detta är en äventyrsresa och en träningsresa. Vi kommer erbjuda möjligheten till djup träning (maxdjup 45meter) roligare, säkrare och längre fridyk. Det är också en inre resa där du lär känna din kropp och bli mentalt starkare. Fiskar och djurliv kommer gärna nära fridykare efersom de blir nyfikna!

Ditt boende - Kri Eco Resort är starkt förankrat i den lokala kulturen på Kri Island. Resorten har ett starkt fokus på att vara så miljövänligt som det bara går. Resorten har byggts av material som är lokalt producerade och inte skeppade in från fjärran länder. Detta gynnar inte bara miljön utan även de lokala företagen. Byggnaderna är gjorda för att klara det lokala klimatet under en lång tid framöver, samt att byggnaderna är byggda enligt lokal arkitektur. Placering av resortet gör att du kommer att få njuta av en otrolig utsikt över havet och möjligheten att åtnjuta sol uppgångar och nedgångarna.

Vår ambassadör Annelie Pompe - Annelie är en av världens djupaste fridykare. Hon har haft ett världsrekord och innehar de flesta svenska och nordiska djuprekorden. Men att fridyka djupt är bara en liten del av fridykningen. Annelies favoritdyk är att hänga vid korallrev, möta stora djur och fotografera under ytan. 
 

Photo credit: All freediving pictures ©Annelie Pompe

Features

RESMÅL RAJA AMPAT

AVRESEBREV 20 feb 2020

HEMRESEBREV 5 mar 2020

RESANS LÄNGD 10 NÄTTER

RESANS UPPLÄGG LANDBASERAT

BOENDE KRI ECO RESORT

MÅLGRUPP FRIDYKARE

WORKSHOP FRIDYKNING

GRUPPLEDARE ANNELIE POMPE

MAX ANTAL RESENÄRER 8 PERSONER

PRIS PER PERSON 39 995 SEK

Gör en Förfrågan KOMPLETT RESEINFORMATION

Om Raja Ampat

Denna region omfattar över 1 500 mestadels obebodda små öar, som omger de fyra största öarna Misool, Salawati, Batanta och Waigeo. En extremt liten mänsklig närvaro, minimal industriell utveckling och dess geografiska isolering har alla bidragit till att detta område är i stort sett orört. Raja Ampat-området håller världsrekord i flest olika arter som hittades under ett enda dyk. Hela 284 marina arter som registrerades av Dr Gerry Allen på Kofiau Island. 64 % (505) av alla världens kända korallarter har hittats i vattnen vid Raja Ampat! Här finns 75 % av världens totala arter av hårdkoraller.

Mycket få platser kan konkurrera med Raja Ampats enastående och orörda miljöer, undervattensgrottor, mangroveträsk, regnskog och fjordar som bebos av de mest extraordinära och varierade undervattens livet. Korallreven i Raja Ampat är inte bara kända för att vara hem till den fantastiska Wobbegong-hajen, utan också till den fantastiska epåletthajen (Epaulette Walking Shark).

Kri Eco Resort är starkt förankrad i den lokala kulturen på Kri Island. Resorten har ett starkt fokus på att vara så miljövänlig som det bara går. Resorten har byggts av material som är lokalt producerade och inte inskeppade från fjärran länder. Detta gynnar inte bara miljön utan även de lokala företagen. Byggnaderna är gjorda för att klara det lokala klimatet under en lång tid framöver, samt att byggnaderna är byggda enligt lokal arkitektur. Placeringen av resorten gör att du kommer att få njuta av en otrolig utsikt över havet och möjligheten att åtnjuta soluppgångar och nedgångar.

Trots det minimalistiska tänket och möjligheten att komma nära naturen i fokus har alla hyddor fri tillgång till WiFi. Det finns även elektriska fläktar för de kvällar då kvällsbrisen inte är stark nog.

På ön finns det stigar som tar dig till restaurangen och atmosfären är den av lugn och total avkoppling. Det finns även mängder av blommor och tropiska fåglar som du kan njuta av på området. När det är dags för att fridyka är det bara att ta sig ut på den långa bryggan som leder till husrevet. Husrevet bjuder på fantastisk variation och du behöver inte ta några längre turer för att kunna njuta av korallivet.

Resplan - Dag för dag

Torsdag 20 februari
Du lämnar Skandinavien och flyger till Jakarta i Indonesien. Kan hända att vi hittar ett flyg som går via annan stad, men oftast brukar det bli via Jakarta.

Fredag 21 februari - lördag 22 februari
Du landar på Jakarta flygplats och får transfer till ett hotell i närheten av flygplatsen där du checkar in och bor en natt för att säkra upp mot ev. bagage- och flygförseningar. Dagarna i Jakarta spenderar gruppen på egen hand. Sent på natten den 22 februari flyger ni vidare till Sorong.

Söndag 23 februari
Vid Sorongs flygplats blir du upphämtad av personal från Kri Eco Resort och får transfer till hamnen och sedan vidare med speedboat ut till resorten. Välkommen till paradiset!

Måndag 24 februari - tisdag 3 mars
Ni har nu 9 härliga dagar framför er med fridykning tillsammans med Annelie Pompe på husrevet kring Kri Eco Resort. Ni kommer att kunna njuta var de vackra reven samt njuta av den lugna atmosfären på resorten. Om ni vill så kommer ni även att kunna boka till extra utfärder på plats ifall ni skulle vilja utforska de yttre reven också.

Onsdag 4 mars
Dags att lämna Kri Eco Resort och Raja Ampat för denna gång och åka hem. Efter båttransporten till Sorong tar ni sedan inrikesflyget till Jakarta där ni har 1 natt på hotell.

Torsdag 5 mars (- 6 mars)
Du flyger hem med mängder av fina upplevelser och bilder i bagaget, du landar antingen den 5 eller 6 mars beroende på flygschemat.

Vänligen notera!
Vårt program är endast en preliminär plan som påverkas utifrån de yttre förutsättningarna som vädergudarna belönar oss med. Det innebär att vi kan behöva flytta aktiviteter och dykplatser till andra dagar och även ersätta planerade aktiviteter med alternativa om det krävs. Vi ber dig att vara flexibel.

T +46 (0) 301 22100   E info@scubatravel.se   Skype scubatravel

Fabriksgatan 13, 412 50 Gothenburg, Sweden

Nyhetsbrev

Missa inte våra erbjudanden och nyheter.Newsletter

Get the latest news and offers from Scuba Travel