EN SV
Gör en Förfrågan
Förfrågan

Om Fridykning Maldiverna

Magiska möten - Nu har du chansen att följa med äventyraren och världsrekord-fridykaren Annelie Pompe till paradisiska Maldiverna. Under åtta nätter bor du på en liten ö mitt i indiska oceanen och får lära dig hur det är att fridyka på en av världens vackraste dykdestinationer.

Lär dig fridyka på Maldiverna - Att fridyka ger en fantastisk upplevelse av frihet! Alla kan lära sig hålla andan 3-4 minuter och lära sig fridyka till 10-25 meter på ett andetag. Vilket bättre ställe att göra detta på än på ett av världens vackraste dykdestinationer - Maldiverna!

Du och 7 andra personer kommer få undervisning i fridykning, andhållning, mental träning och yoga av äventyraren och världsrekord-fridykaren Annelie Pompe. Under dessa dagar kommer ni långsamt närma er djupet, fridyka längs korallrev och ha chansen att möta sköldpaddor, mantor, valhajar och andra marina arter. Åldersgräns är minimum 18 år. Deltagarna ska vara friska och inte ha några tryckutjämningsproblem.

Ditt boende - TME Retreats är ett av ön Dhigurahs första guesthouses och driver även sitt eget PADI dykcenter, Island divers. Dhigurah är en stillsam ö med litet utbud av lokala restauranger, caféer och butiker. Ön har kilometerlånga vita stränder, en vacker lagun på atollens insida och ett mycket spännande rev på atollkantens utsida. TME Retreats har totalt 21 rum med hög komfort, fullt utrustade med privat badrum, kylskåp, och gratis wifi i receptionen och restaurang. Den lilla restaurangen är välbesökt och erbjuder både halv- och helpension för den som önskar.

Vår ambassadör Annelie Pompe - Annelie är en av världens djupaste fridykare. Hon har haft ett världsrekord och innehar de flesta svenska och nordiska djuprekorden. Men att fridyka djupt är bara en liten del av fridykningen. Annelies favoritdyk är att hänga vid korallrev, möta stora djur och fotografera under ytan. .

Features

RESMÅL MALDIVERNA

RESANS LÄNGD 8 NÄTTER

RESANS UPPLÄGG LANDBASERAT

BOENDE TME RETREATS

MÅLGRUPP SNORKLARE & FRIDYKARE

FRIDYKNINGSKURS FRIDYKNING, ANDHÅLLNING, MENTAL TRÄNING OCH YOGA

GRUPPLEDARE ANNELIE POMPE

MAX ANTAL RESENÄRER 12

PRIS PER PERSON 33 995 SEK

Gör en Förfrågan Download PDF

Om Dhigurah

Den maldivska ön Dhigurah i södra Ari atoll ligger i de centrala delarna av det långa landet. En 30 min lång flygresa tar er från Male till ön Maamigili och sedan följer en kort båtresa till grannön Dhigurah. TME Retreats är ett av öns första guesthouses och driver även sitt eget PADI dykcenter, island divers.

Dhigurah är en stillsam ö med litet utbud av lokala restauranger, caféer och butiker. Ön har kilometerlånga vita stränder, en vacker lagun på atollens insida och ett mycket spännande rev på atollkantens utsida. Guesthouset erbjuder dykning, snorklingsutflykter, besök på öde öar och sandbanker, delfinsafari, nattfiske och olika vattensporter. På ön har organisationen Maldives Whaleshark Research Programme etablerat sig för att bedriva forskning av valhajarna som trivs väldigt bra i just denna det av landet. i

TME Retreats totalt har 21 rum med hög komfort, fullt utrustade med privat badrum, kylskåp, och gratis wifi i receptionen och restaurang. Den lilla restaurangen är välbesökt och erbjuder både halv och helpension för den som önskar. 

Dykningen i södra Ari atoll är helt makalös. Längs det yttre revet på den sydvästra atollkanten skådas valhajar i princip varje dag. Detta är den absolut bästa dykplatsen för att att se valhaj i landet och liveboards passerar ofta under sina resor av just denna anledning. Här kan man både snorkla och dyka med valhaj, ibland flera åt gången. 

Resplan - Dag för dag

Dag 1 - 2
Du lämnar Skandinavien och flyger till Velana International Airport (MLE) i Maldiverna. Dagen därpå landar du i Maldiverna och flyger vidare med ett litet inrikesplan till ön Maamigili i Södra Ari atoll, en vacker resa på 30 min.
Sedan följer en båttransfer till ön Dhigurah där du kommer att tillbringa din kommande vecka i Maldiverna på guesthouset TME Retreats.

Dag 3 - 7
Dessa fem dagar får du undervisning i fridykning, yoga, mental träning och marinbiologi. Du kommer lära dig teori och fysiologi kring fridykning, säkerhets- och räddningsmetoder, olika typer av andhållningsträning, sim-, avslappnings- och andningsteknik, yoga för fridykning, lungstretching för att kunna andas in mer luft, yin-yoga, stretching för avslappning, träning för fridykning, djup fridykning längs lina.
Annelie kommer ha med sig fridykningsbojar med rep för att öva djupare fridykning. Du kommer även få öva på att göra längre fridyk längs korallrev på ett säkert sätt. Annelie kommer även fotografera under eller efter kursen så att du får med dig några fina fridykningsbilder på dig själv. En av dessa kvällar kommer Maldives Whaleshark Research Programme på besök för att berätta om sin organisation och sina forskningsprojekt på ön.

Dag 8 - 9
Under följande två dagar får du på egen hand uforska rev, vrak och djurliv med hjälp av dina nyfunna erfarenheterm (transferkostnad till eventuella dykplatser tillkommer på plats).

Dag 10
Idag checkar du ut från TME Retreats och reser tillbaka till Malé och Velana International Airport där du checkar in och sätter dig på planet hem till Skandinavien. Har du önskemål om att förlänga din vistelse så hör av dig till oss.  


Vänligen notera 

Vårt program är endast en preliminär plan som påverkas utifrån de yttre förutsättningarna som vädergudarna belönar oss med. Det innebär att vi kan behöva flytta aktiviteter och dykplatser till andra dagar och även ersätta planerade aktiviteter med alternativa om det krävs. Vi ber dig att vara flexibel.

T +46 (0) 301 22100   E info@scubatravel.se   Skype scubatravel

Fabriksgatan 13, 412 50 Gothenburg, Sweden

Nyhetsbrev

Missa inte våra erbjudanden och nyheter.Newsletter

Get the latest news and offers from Scuba Travel