EN SV
Gör en Förfrågan
Förfrågan

Fridykning Bali
08 - 18 mars 2023
3 platser kvar!

Fantastisk fridykning - Ta chansen att följa med äventyraren och världsrekord-fridykaren Annelie Pompe till härliga Tulamben på Bali. Under nio nätter bor du på mysiga Bali Dive Resort & Spa och får lära dig hur det är att fridyka.

Fridykning i Tulamben, Bali - Den här resan är för dig som är nyfiken på fridykning och vill lära dig grunderna för att kunna göra roligare, säkrare, längre eller djupare fridyk. Det är också en inre resa där du lär känna din kropp och blir mentalt starkare. Har du testat på fridykning förut är det här också en chans att fördjupa dina kunskaper och på ett säkert sätt ta dig djupare. Efter kursen och övningarna kommer vi testa kunskaperna i öppet vatten, längs vackra korallrev, kanske med en kamera i handen. Fiskar och djurliv kommer gärna nära fridykare eftersom de blir nyfikna!

Ditt boende - Bali Dive Resort erbjuder bekväma rum med fantastisk utsikt över det majestätiska berget Mount Agung. Resorten ligger vid havet i Tukad Abu, bara 5 minuters bilresa från Tulamben och är en perfekt plats för fridykare, dykare, icke-dykare och familjer. Resorten har sitt eget dykcenter samt ett husrev som erbjuder fantastisk makrodykning. Dykplatserna i Tulamben och Amed ligger alla inom 30 minuters bilfärd från hotellet.

Vår ambassadör Annelie Pompe - Annelie är en av de i världen som fridykt djupast. Hon har haft ett världsrekord och innehar de flesta svenska och nordiska djuprekorden. Men att fridyka djupt är bara en liten del av fridykningen. Annelies favoritdyk är att hänga vid korallrev, möta stora djur och fotografera under ytan. 
 

Photo credit: All freediving pictures ©Annelie Pompe

Features

RESMÅL BALI

AVRESA 08 mars 2023

HEMRESA 18 mars 2023

RESANS LÄNGD 9 NÄTTER

RESANS UPPLÄGG LANDBASERAT

BOENDE BALI DIVE RESORT

MÅLGRUPP FRIDYKARE

WORKSHOP FRIDYKNING

GRUPPLEDARE ANNELIE POMPE

MAX ANTAL RESENÄRER 8 PERSONER

PRIS PER PERSON Från 32 595 SEK

Gör en Förfrågan KOMPLETT RESEINFORMATION

Dykplatser kring Tulamben

Indonesien har en ovanligt stor mångfald av marint liv och dykplatser. Med över 17 000 öar utspridda över ett stort område runt ekvatorn kan man bara föreställa sig den rikedom som finns under havsytan.


Bali är en av dessa 17 000 öar och är förmodligen Indonesiens mest populära dykresmål. Med utmärkt boende, kvalitetsutrustning samt massor av kultur och shopping kommer inte detta som en överraskning.

Med sin bas i Tukad Abu (Tulamben) finns det gott om dykplatser inom 30 minuters radie från Bali Dive Resort som lämpar sig bra för fridykning. Dykningen strax utanför stranden på resorten erbjuder makrodykning i världsklass och är ett paradis för undervattensfotografer. Mest känt är Tulamben för vraket USS Liberty, men här finns även vacker väggdykning, den spektakulära sluttningen Batu Kelibit och färggranna korallträdgårdar.

Dykområdet Amed är även det bara 20 minuter bort och erbjuder fantastiska strömdyk, imponerande korallrev och chansen att se stora pelagiska arter.

Resplan - Dag för dag

Dag 1 - 2
Du lämnar Skandinavien och flyger till Denpasar International Airport (DPS) på Bali. Dagen därpå landar du på Denpasar flygplats och får transfer till Bali Dive Resort and Spa där du checkar in.

Dag 3 - 10
Fem dagar får du undervisning i fridykning. Du kommer lära dig teori och fysiologi kring fridykning, säkerhets-och räddningsmetoder, olika typer av andhållningsträning, simteknik, avslappningsteknik, andningsteknik, yoga för fridykning, lungstreching för att kunna andas in mer luft, stretching för avslappning, träning för fridykning, djup fridykning längs lina, testa olika typer av utrustning mm. Annelie kommer ha med sig fridykningsbojar med rep för att öva djupare fridykning. Du kommer även få öva på att göra längre fridyk längs korallrev på ett säkert sätt. Annelie kommer även fotografera under eller efter kursen så att du får med dig några fina fridykningsbilder på dig själv.
Sista kursdagen blir det en dagsutflykt med båt till Nusa Penida och fridykning med mantor.
De 3 sista dagarna får du sen på egen hand utforska rev, vrak och djurliv med hjälp av dina nyfunna erfarenheter (transferkostnad till eventuella dykplatser tillkommer på plats).

Dag 11
Du checkar ut från Bali Dive Resort and Spa och får transfer tillbaka till Denpasar flygplats där du checkar in och sätter dig på planet hem till Skandinavien. Har du önskemål om att förlänga din vistelse så hör av dig till oss. 

Vänligen notera!
Vårt program är endast en preliminär plan som påverkas utifrån de yttre förutsättningarna som vädergudarna belönar oss med. Det innebär att vi kan behöva flytta aktiviteter och dykplatser till andra dagar och även ersätta planerade aktiviteter med alternativa om det krävs. Vi ber dig att vara flexibel.

Mer Information

T +46 (0) 301 22100   E info@scubatravel.se   Skype scubatravel

Fabriksgatan 13, 412 50 Gothenburg, Sweden

Nyhetsbrev

Missa inte våra erbjudanden och nyheter.Newsletter

Get the latest news and offers from Scuba Travel