PL EN SV
Gör en Förfrågan
Förfrågan

Maratua Atoll och Nunukan Island - dykning i paradiset 
30 sept - 10 okt 2020

Upplev - Maratua Atoll och Nunukan Island ligger väldigt avlägset till mellan Borneo och Sulawesi och här i världens artrikaste vatten upplever du ett tropiskt paradis fjärran från det mesta. Hit går det endast att flyga en dag i veckan med privat charter eller 5 timmars båtfärd till Borneo. Fantastiska rev med mycket fisk och mängder med ryggradslösa djur, till det mantor och hajar och numera är det ganska vanligt att få se den fantastiskt vackra rävhajen på en av platserna man nyligen upptäckt. Häng med vår ambassadör Bent Christensen till paradiset!

Tips och idéer om resor och social samvaro - Åk med till den här exotiska lilla pärlan mitt ute i ingenstans i den indonesiska övärlden. Förutom dykning får du även chansen att möta orangutanger på Borneo. Vi pratar dykning, resor och Bent kommer att finnas tillhands och berätta mer om olika resmål och ge tips och idéer för framtida resor och vad som kan vara bra att tänka på när man kommer till olika länder och platser. Till det massor av riktigt skön och varierande dykning med smått och stort, strömt, väggar, rev och stora fiskar och stora stim.

Ditt boende - På väg till Nunukan Island kommer vi att bo på Samboja Lodge ute i djungeln och här har vi en heldag att få se orangutanger och andra vilda djur innan vi åker vidare till dykningen. Vi bor här två nätter på väg ner och sen en natt på hotell i Balikpapan på vägen hem. På Nunukan Island kommer vi att bo på resorten i bungalows och här ingår halvpension under vistelsen. Till detta så klart ett dykpaket om 10 dyk och med möjlighet att uppgradera till turer till de närbelägna övarna. Sangalaki med sina mantor och Kakaban med Jelly Fish lake rekommenderas starkt.

Ambassadör Bent Christensen - Bent har dykt sedan 1999 och har jobbat som reseledare på dykresor sedan 2005. Genom sitt stora intresse för biologi har nytta kunnat förenas med nöje. Bent har dykt i det mesta av världens varma vatten, men fokuserar för närvarande mest på Indonesien och Filippinerna. På resor med Bent kommer det att finnas möjlighet att få hjälp och tips med sitt fotograferande, att få hjälp med att reda ut vad man sett under dyken, samt att på olika sätt, ofta kortare och informella föreläsningar, få mer sammanhängande information om olika aspekter av korallrevs ekologi.

Features

RESMÅL NUNUKAN ISLAND

AVRESEDATUM 30 Sept 2020

HEMRESEDATUM 10 Okt 2020

RESANS LÄNGD 10 NÄTTER

RESANS UPPLÄGG HOTELL & RESORT

BOENDE SAMBOJA LODGE, NUNUKAN ISLAND

MÅLGRUPP DYKARE

WORKSHOP RESOR OCH SOCIALT

GRUPPLEDARE BENT CHRISTENSEN

MAX ANTAL RESENÄRER 16

PRIS PER PERSON 33 695 SEK

Gör en Förfrågan KOMPLETT RESEINFORMATION Visa Expedition på Facebook

Maratua Atoll och Nunukan Island

Vi börjar resan med två nätter i djungeln på Samboja Lodge där vi har lite chans att ställa om tiden och samtidigt få möta "skogsmänniskan" orangutangen och en hel del andra möten ute i skogen. Efter detta flyger vi med Extra Divers eget chartrade flygplan till Maratua och sen en kort båttransfer till Nunukan Island. Här bor vi i en vecka och för dig som har möjlighet rekommenderar vi att förlänga en vecka med till exempel Nabucco Island resort bara en kort bit bort. Här kommer i uppleva stora stim med jacks och barracudor, revhajar och goda chanser att få se mantor och rävhaj och sen mängder av små ryggradslösa djur till detta. Det finns annars en anledning att det här kallas big fish country.

Nunukan och atollen här har djup vatten omkring sig och är som en magnet för stora fiskar och mycket djurliv. Förutom dykningen bor vi behagligt och bra och frukost och middag ingår i resan. På ön kör vi avkoppling och social samvaro och pratar dykning och resor och delar med oss om tips och idéer och annat.

Nunukan Island är en riktig liten juvel mitt ute i havet mellan Borneo och Sulawesi och det är ännu relativt få som har fått möjlighet att komma hit fjärran från massturism och är en riktig lite paradisö mitt i ingenstans.

Resplan - Dag för dag

Dag 1
Vi lämnar Skandinavien och flyger till Indonesien och staden Balikpapan på sydöstra Borneo.

Dag 2
Ankomst i Balikpapan och transfer till Samboja Lodge.

Dag 3
Efter frukost har vi en heldag med besök till Orangutanger och andra skojiga djur i djungeln.

Dag 4
Efter frukost transfer till flygplatsen och privat charter till Maratua Atoll, transfer vidare till Nunukan Island.

Dag 4 - 11
5 dykdagar med 10 dyk förbokade inklusve 7 nätter boende i bungalow med halvpension (frukost och middag) samt tank, vikter, guide, båt.

Dag 11
Vi åker till flygplatsen och flyger åter till Balikpapan och flyg härifrån vidare till Skandinavien eller för dig som väljer att förlänga turen mot vidare äventyr. 


Vänligen notera!
Vårt program är endast en preliminär plan som påverkas utifrån de yttre förutsättningarna som vädergudarna belönar oss med. Det innebär att vi kan behöva flytta aktiviteter och dykplatser till andra dagar och även ersätta planerade aktiviteter med alternativa om det krävs. Vi ber dig att vara flexibel.

T +46 (0) 301 22100   E info@scubatravel.se   Skype scubatravel

Fabriksgatan 13, 412 50 Gothenburg, Sweden

Nyhetsbrev

Missa inte våra erbjudanden och nyheter.Newsletter

Get the latest news and offers from Scuba Travel